Lnb küsimus
Re: Lnb küsimus
LNB tilt (Skew):
-3.48°
LNB tilt (Skew):
3.52° (Astra 2A/B/C/D => special case!)
need on astra 28,2 E pea kaldenurgad, võetud SatLex saidilt,küsimus on selline:mida tähendab antud juhul " special case", kuhu poole ma seda pead siis kallutan...
-3.48°
LNB tilt (Skew):
3.52° (Astra 2A/B/C/D => special case!)
need on astra 28,2 E pea kaldenurgad, võetud SatLex saidilt,küsimus on selline:mida tähendab antud juhul " special case", kuhu poole ma seda pead siis kallutan...
LNB Skew näitab pea vajalikku pöördenurga erinevust (ümber pea telje) nullasendist (vertikaalasendist). Kui Skew on positiivne, siis tuleb pead keerata vastu kellaosuti liikumise suunda (st. ülevalt vasakule alla), kui seistakse LNB taga s.o. näoga antennipeegli poole.
Kui aga negatiivne, siis tuleb keerata kellaosuti liikumise suunas.
Kui aga negatiivne, siis tuleb keerata kellaosuti liikumise suunas.
seda küll,aga 28,2E on antud kaks nurka, üke negatiivne ja teine positiivne(special case)
Kui Sa vaatad nende kahe erineva nurga suurusi kraadides, siis on üsna selge, et suurt kadu Sa ei kannata, kui võtad kahe vahel keskmise (see on siis 0) - või võtad just selle "case", kus on Sind huvitavad transponderid.aandrees kirjutas:seda küll,aga 28,2E on antud kaks nurka, üke negatiivne ja teine positiivne(special case)
Aga sellise + - 3 deg skew nurgaga ei juhtu signaali kvaliteediga üldse midagi, kui LNB jääbki selgelt 0 asendisse.
See -3,x oleks sul Kesk-Euroopas (ntx. Saksamaal)aandrees kirjutas:seda küll,aga 28,2E on antud kaks nurka, üke negatiivne ja teine positiivne(special case)
Eestis jääb see skew nurk +4 & +7 kraadi vahele 28,2e jaoks...
Räägi ainult tugevatest signaalidest! 28,2e pealt on suure panniga püüda ka väga nõrku signaale ja seal mängib see paar kraadi otsefookuse korral olulist rolli!Henkka kirjutas:Aga sellise + - 3 deg skew nurgaga ei juhtu signaali kvaliteediga üldse midagi, kui LNB jääbki selgelt 0 asendisse.

Viimati muutis ice, 20:35, 13 Mär 2008, muudetud 1 kord kokku.
Noh ja siis võtabki selle "skew", mis vajalikele transponderitele sobiv onice kirjutas:See -3,x oleks sul Kesk-Euroopas (ntx. Saksamaal)aandrees kirjutas:seda küll,aga 28,2E on antud kaks nurka, üke negatiivne ja teine positiivne(special case)
Eestis jääb see skew nurk +4 & +7 kraadi vahele 28,2e jaoks...

Kuigi minu kogemus näitab, et kui just päris "taskuantenniga" tegu ole, ei saa eriti aru midagi.
Tõsi, juba algusest alates olen ma võimalikult suure diameetriga antennidest lugu pidanud (et jamasid vähem oleks)

Hkhmm... Skew nurk erinevate transpondrite või isegi erinevate satelliitide jaoks positsioonil 28,2e on üks ja sama ühes kohas. See +4...+7 on antud Kuressaare ja Räpina tähistamiseks...Henkka kirjutas:Noh ja siis võtabki selle "skew", mis vajalikele transponderitele sobiv on![]()

Ah, mida me siin ikka kiiksume.ice kirjutas:Hkhmm... Skew nurk erinevate transpondrite või isegi erinevate satelliitide jaoks positsioonil 28,2e on üks ja sama ühes kohas. See +4...+7 on antud Kuressaare ja Räpina tähistamiseks...Henkka kirjutas:Noh ja siis võtabki selle "skew", mis vajalikele transponderitele sobiv on![]()
OK, vend paneb oma skew malliga paika (0,1 kraadi täpsusega, paluks

Sa saad ju väga hästi aru, mida ma mõtlen

Küsimus on S/N tasemes ja see õnnetu skew on kogu S/N suhet mõjutavate muutujate hulgas üsnagi väike tegija (kahjuks)...