Juhtus et mu aastaid kestnud VHS makk jooksis kokku. Ega mul teda eriti vaja polnud aga vanamoor harjund oma tv3 seebikat iga päev peale võtma ja nõudis, et peab minema poodi ning uue ostma. Tänapäeva tehnoloogilise arengu juures tundub VHS küll ajast ja arust. Kuna juba tükk aega mõtlen korraliku HDTV PVR seadme peale vaatasin, et mingi 10K-ga võiks Vantagege combi koos kõvakettaga või AZ koos T tüüneriga kätte saada küll, aga siis tekkisid küsimused:
Tegu digiboxidega neile vaja ju lisaks ka analoog signaal sisse saada?
Isegi kui proovida lisada analoogtüüner ? siis kas on võimalik sellega tulevat signat HD-le salvestada?
Ja lõpuks tekkis üldine küsimus Kas peale VHS-i on üldse olemas seadmeid millega oleks võimalus lihtsalt analoogsaateid salvestada ja näitata?
Seade analoogi salvestamiseks?
Re: Seade analoogi salvestamiseks?
On ju olemas näiteks salvestavad DVD seadmed.
Üks võimalus on paigaldada arvutisse analoog- või nn.hübriidtuuneriga TV-kaart. Salvestusvõimeline muidugi.
Mina võtsin samas olukorras 2a tagasi ülemineku ajaks odava dvd-salvestaja ja õpiti kasutama küll. dvd-rw plaatidega saab lõigata ja kustutada ja üle salvestada. Praegult jookseb ka zuumboks sellest läbi ja saab vajadusel salvestada, väikese kvaliteedi kaoga küll. Aga jah täna on raskem valikut teha kuna analoog hakkab kohe kaduma. Kui raha on siis vist mõistlik kohe hd-pvr dvb-t, praegu kõik kanalid digis olemas..gasth404 kirjutas:Ja lõpuks tekkis üldine küsimus Kas peale VHS-i on üldse olemas seadmeid millega oleks võimalus lihtsalt analoogsaateid salvestada ja näitata?
Seda varianti ma ka mõtlesin aga kahtlustan, et kui vanamoorile seletan et ta peab hakkama arvutis midagi salvestama et seda pärast telekas vaatata tundub see protseduur ta jaoks nii keeruline et lõpptulemusena olen mina ikkagi vastutav tema seebika nägemise eest. Mis puutub salvestavasse DVD mängijasse siis asi vähemalt 3x kallim kui VHS ja tegelikult sama mõttetu. Üks DVD mängija majapidamises on hetkel enam kui küll.xxmen kirjutas:Üks võimalus on paigaldada arvutisse analoog- või nn.hübriidtuuneriga TV-kaart. Salvestusvõimeline muidugi.
Kas tõesti pole mingit seadet mis teleka küljes selle kõvakettale paneks?
VUDUO 4KSE;VU+Ultimo 4K;VU+Duo2;IPBox9000HD;85E-15W mootoriga 1,1-ne
- valgekotkas
- Admin
analoogi puhul mõistliku hinnaga nii lühikeseks ajaks ei ole miskit mõtet aretama hakata ... kui neiukene keeldub ümberõppestgasth404 kirjutas: Kas tõesti pole mingit seadet mis teleka küljes selle kõvakettale paneks?

"Microsoft sells you Windows ... Linux gives you the whole house."
Igal digi seadmel on olemas kindlalt ka analoog väljund, nii et töötab see videomakk edasi ka 2010 aastal. Seebikate salvestamiseks küll.
Kolme korda just kallim ei ole aga salvestis on oluliselt paremini manipuleeritav kui vhsgasth404 kirjutas:Mis puutub salvestavasse DVD mängijasse siis asi vähemalt 3x kallim kui VHS ja tegelikult sama mõttetu. Üks DVD mängija majapidamises on hetkel enam kui küll.
http://www.euronics.ee/ee/eshop?product=DVDR150
http://www.sale24.ee/product_info.php/c ... s_id/36737
Täna tasuks pigem jah kõvakettaga riist soetada, kuskil nägin 2990.- aga ei mäleta kus, vist oli Ülemistes.gasth404 kirjutas: Kas tõesti pole mingit seadet mis teleka küljes selle kõvakettale paneks?
hetkel küll kõige mõistlikum ja mugavam kõvakettaga dvd salvestaja.laseb oma seebikad kettale ja vaatab pärast mis kole.mingi arvutiga kemiseerima hakata pole su nn."vanamooril" küll mõtet.(täna jumalat et ta sul siin foorumis ei käi ,muidu kui ta näeks mis nimega sa teda siin "hellitad",sis ta tutvustab sulle mitme gigane taignarull tal kapis on
)

Tänud kõigile vastajatele
Vanamoor juba vedas taignarulli välja nii et pidin riista parandusse viima. Muidugi suht mõttetu investeering parandus maksab alla tonni. Käisin pärast poes ka vaatamas 2T-ga oleks DVD kirjutaja või sihukese combi kus DVD lugeja ja VHS küljes on kätte saanud. Tundub et sellist riista kus ainult VHS meie kaubandusvõrgus enam pole. Kõvakettaga DVD kirjutajad algasid küll 5T juures, samas oleks neil vähemalt kasvõi maapealse digi tüüner sees ikka vaja lisakasti juurde.
Vanamoor juba vedas taignarulli välja nii et pidin riista parandusse viima. Muidugi suht mõttetu investeering parandus maksab alla tonni. Käisin pärast poes ka vaatamas 2T-ga oleks DVD kirjutaja või sihukese combi kus DVD lugeja ja VHS küljes on kätte saanud. Tundub et sellist riista kus ainult VHS meie kaubandusvõrgus enam pole. Kõvakettaga DVD kirjutajad algasid küll 5T juures, samas oleks neil vähemalt kasvõi maapealse digi tüüner sees ikka vaja lisakasti juurde.
Pole küll õige teema, aga mul on pakkuda Musteki DVD+RW, analoog-TV tüüner sees. Paar aastat vana, vähe kasutatud, heas korras. Ütleme 1300kr koos postikuludega.gasth404 kirjutas: oleks neil vähemalt kasvõi maapealse digi tüüner sees ikka vaja lisakasti juurde.
Vt kirjeldust http://www.gumtree.com.au/sydney/46/19371346.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Huvi korral PM.