Antenni vajaliku võimendusteguri arvutus

Foorum terrestiaalse digi-tv teemadel
Vasta
Kasutaja avatar
xxmen
DigiTVfänn

Antenni vajaliku võimendusteguri arvutus

Postitus Postitas xxmen »

Tere.
Teab ehk keegi vihjata mõnda linki mõnele kalkulaatorile või midagi, pealkirjas mainit toimingu sooritamiseks. Et kui on teada saatja andmed (sagedus, ERP, võimsus jne.) ja vahemaa vastuvõtjani, kui suure võimendusteguriga ja kui kõrgel võiks antenn olla.
Omal olid kunagi paberil nomogrammid olemas, aga ei leia enam. Vaja rehkendada natuke praeguste analoogsaatjate toreetilist levi, mõne väite kontrollimiseks.

Tänud juba ette! :D
Kasutaja avatar
xxmen
DigiTVfänn

Re: Antenni vajaliku võimendusteguri arvutus

Postitus Postitas xxmen »

Ei tea siis keegi asjast midagi? On ehk kellelgi vanad "Horisont" `id alles, seal olid need nomogrammid. Väljanded eelmise sajandi 90-ndatest minu mäletamist mööda.
Kasutaja avatar
officer
DigiTVfänn

Postitus Postitas officer »

selle jaoks on muidugi olemas väljatugevuse arvutuse valemid ja diagrammid,aga kui tegemist EI ole otsenähtavusega,siis UHF sagedusalas on tegemist väga empiirilise näitajaga,mida mõjutab ilmastik ja N arv tegureid,mille väljaselgitamiseks tehakse kontrollmõõtmise reaalsetes tingimustes,ning selle alusel joonistatakse väljatugevuse kaart,mille alusel dimensioneeritakse vastuvõtupoole raudvara.
Kas küsija on raamatupidaja,wää :roll: ?
Viimsi poolsaare alguses,Triax100+antenni ajam RAK380;
TV'd: Sam. QE65-Q ja LE40D550 + Elion boxid ARRIS VIP1113 ja VIP5305
soundb:Sam.HW-K450
blue-ray: Sam.BD-J5500
Raadio: Yam. R-N303D ja Imperial DABMAN i200 + 9el.vert. DAB-yagi az.WE
Kasutaja avatar
jyri403
DigiTVfänn

Postitus Postitas jyri403 »

xxmen kirjutas:Ei tea siis keegi asjast midagi? On ehk kellelgi vanad "Horisont" `id alles, seal olid need nomogrammid. Väljanded eelmise sajandi 90-ndatest minu mäletamist mööda.
1992.a. augustikuu vms omas on nad olemas. Ma pole päris kindel, kas see mul veel vanematekodus alles on. Kui leian, võtan pm kaudu ühendust. Aga arvesta sellega, et see on ikka teooria. Praktika on tublisti teistmoodi.
Vasta

Mine “Maapealne Digi-TV”