Soome digi

Foorum terrestiaalse digi-tv teemadel
Vasta
Kasutaja avatar
TarmoTanilsoo
Digivanake
Kontakt:

Re: Soome digi

Postitus Postitas TarmoTanilsoo »

anvar kirjutas:Väidetavalt on Soomes plaanis VHF-diapasoon uuesti kasutusele võtta vms. Kas keegi teab sellest midagi täpsemalt?
See oleks halb uudis kõigile Zuumboxi kasutajatele kuna Zuumbox võtab ainult UHF diapasooni.
Kasutaja avatar
jyri403
DigiTVfänn

Postitus Postitas jyri403 »

Tuleb hankida box millel VHF ka peal on (nt Norrast, kus mpeg4 kasutusel). Kunagi Levirast sain meili, et HDTV on Eestis ka planeeritud VHF peale. Õnneks mul teleka digituuneril on. Kahjuks mu elu esimene digibox Maximum läks rikki, sellel on ka VHF peal.
Kasutaja avatar
TarmoTanilsoo
Digivanake
Kontakt:

jyri403 kirjutas:Tuleb hankida box millel VHF ka peal on. Õnneks mul teleka digituuneril on. Kahjuks mu elu esimene digibox Maximum läks rikki, sellel on ka VHF peal.
Vahepeal on selgunud, et Zuumboxi tuuner peaks tegelikult toetama VHFi, kuid meil kasutataval tarkvaral ei ole VHF sagedusi peal. Näib, et asja peaks saama lahendada tarkvarauuendusega.
Viimati muutis TarmoTanilsoo, 19:37, 21 Apr 2008, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
jyri403
DigiTVfänn

TarmoTanilsoo kirjutas:
jyri403 kirjutas:Tuleb hankida box millel VHF ka peal on. Õnneks mul teleka digituuneril on. Kahjuks mu elu esimene digibox Maximum läks rikki, sellel on ka VHF peal.
Vahepeal on selgunud, et Zuumboxi tuuner tegelikult toetab VHFi, kuid meil kasutataval tarkvaral ei ole VHF sagedusi peal. Näib, et asja peaks saama lahendada tarkvarauuendusega.
http://www.digitv.ee" onclick="window.open(this.href);return false; kodulehel avaldatud esialgses tutvustuses zuumboxi sagedusala hakkas koguni 47MHz-st peale! Siis asja parandati ja jäi VHF ala 174-230MHz seal, mis on ka praegu selle kodulehe järgi olemas. Vaata http://www.digitv.ee/?go=vastuvotjad" onclick="window.open(this.href);return false; . Ilmselt asi on softis kinni.
Kasutaja avatar
TarmoTanilsoo
Digivanake
Kontakt:

[Kustutatud - teine kasutaja jõudis ette]
Kasutaja avatar
jyri403
DigiTVfänn

Minu tavasaataja Kundas Anjalankoski kõik 3 muxi ,kust midagi vabana näeb (A, B, C ehk E22, E27, E53) tibi-tobi. Emux (E56) on nagunii hea, sellel kogu aeg enam- vähem täis punn peal, ka siis kui teised jupsivad. Vastuvõtjaks teleka enda tuuner ja nn kurikuulsa võimuga restantenn. Isegi "suur sõber" Koeru TV3 analoogis ka ei sega B-muxi. Juba kolmandat päeva järjest.
Kasutaja avatar
martinj
Tegija

Postitus Postitas martinj »

Nonii, lähitulevikus saan ka oma Iskra dtx92F üles.
Seoses sellega mõned küsimused kuna iga kell katusele minna ei saa.
1. Kumb suund on mõttekam, kas Espoo või Fiskars
2. Kas antenni saab vaid S-i järgi häälestada. Lugesin siit, et viimasel ajal on Espoo Q madal.
Asukoht Saue keskel ja kolmekordse maja katusel. Vaateväli vaba.Vastuvõtjaks suumkast.
Muide, eile õhtul ma sain selle boxiga kätte ka esimesed soome pildid . Ja mitte E32 vaid E22 ja S 80 Q100 !!! . Asi selles, et selle "antenniga" on isegi E45 Q60-70 ja S samasse auku E32 on 20-30% ja Q5 E44 ja 46 S midagi on aga Q0.
Eelmise omaniku antenn on suunatud kuratteab kuhu ja näeb välja selline :mrgreen:
P4203122.gif
Ahjaa..teletorn paistab katuselt ja E42 on üldse null..
Samas üks tuttav väidetavalt vahob logoga E32te mõni maja edasi niiet pole asigi.
Sul ei ole õigusi, et siin postituses manuseid näha.
Ja Sina ei pea soomet mitte vaadata saama !
Foorumil
Kasutaja avatar
Scott
Digivanake

Postitus Postitas Scott »

S-i järgi leiab töötava muxi, aga häälesta ikka Q järgi. Madala S korral võib Q olla 100 lähedal, suur S ei taga pilti.

E42 tahab korralikku ja hästi suunatud antenni. Pilt tuleb alles siis, kui Q on üle 30.
Viimati muutis Scott, 22:50, 21 Apr 2008, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
valgekotkas
Admin

Postitus Postitas valgekotkas »

sigavinge installatsioon :lol: :lol:
"Microsoft sells you Windows ... Linux gives you the whole house."
Kasutaja avatar
Sculder
DigiTVfänn

Postitus Postitas Sculder »

Chill kirjutas:
TarmoTanilsoo kirjutas:
50 on tõepoolest Pernaja,51 on Lahti mux E.Uskumatu et nii kaugele lõunasse levinud.
Mul tuli 51 Turku saatjast.

Eile kui Turku signaal nõrgemaks hakkas muutuma oli aga 49 peal hea signaal. Ja ma vaatasin ,et see 49 on aga hoopis mingi täitesaatjad mitte põhisaatja.
Kasutaja avatar
TarmoTanilsoo
Digivanake
Kontakt:

Nii. Hetkeks sain siin Tallinna E45 pealt pildi ette(praegu S 78% Q 14-15%)... toaantenniga... Aga Soomet pole veel saanud
Kasutaja avatar
K6ru
Uudistaja

Postitus Postitas K6ru »

jyri403 kirjutas:
TarmoTanilsoo kirjutas:
Vahepeal on selgunud, et Zuumboxi tuuner tegelikult toetab VHFi, kuid meil kasutataval tarkvaral ei ole VHF sagedusi peal. Näib, et asja peaks saama lahendada tarkvarauuendusega.
http://www.digitv.ee" onclick="window.open(this.href);return false; kodulehel avaldatud esialgses tutvustuses zuumboxi sagedusala hakkas koguni 47MHz-st peale! Siis asja parandati ja jäi VHF ala 174-230MHz seal, mis on ka praegu selle kodulehe järgi olemas. Vaata http://www.digitv.ee/?go=vastuvotjad" onclick="window.open(this.href);return false; . Ilmselt asi on softis kinni.
ajamasinas täitsa olemas:
Tuuner: DVB-T, COFDM, 47 kuni 862 MHz
http://web.archive.org/web/200612231938 ... astuvotjad" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasutaja avatar
jyri403
DigiTVfänn

Saksas on VHF kõrgema alaga peale hakata küll, sest Berliinis ARD mux tuleb E7 pealt (Das Erste, Eins Extra, Eins Festival, Eins Plus). Madalamalt otsalt pole kuskilt kuulnud, et midagi oleks või tuleks. Kui see 47-68MHz käiku läheks(ebatõenäoline), saaks ülikaugeid e-sporaadilisi digilevisid püüda (mitme tuhande km pealt).
Kasutaja avatar
tonuj
Entusiast

Postitus Postitas tonuj »

jyri403 kirjutas:Madalamalt otsalt pole kuskilt kuulnud, et midagi oleks või tuleks. Kui see 47-68MHz käiku läheks(ebatõenäoline), saaks ülikaugeid e-sporaadilisi digilevisid püüda (mitme tuhande km pealt).
kes viitsib arvutada mitu kbps sellise sagedusega õnnestub üle kanda
Kasutaja avatar
Henkka
In Memoriam

Postitus Postitas Henkka »

tonuj kirjutas:
jyri403 kirjutas:Madalamalt otsalt pole kuskilt kuulnud, et midagi oleks või tuleks. Kui see 47-68MHz käiku läheks(ebatõenäoline), saaks ülikaugeid e-sporaadilisi digilevisid püüda (mitme tuhande km pealt).
kes viitsib arvutada mitu kbps sellise sagedusega õnnestub üle kanda
Huvitav,
mida siin arvutada on?
Kui on Euroopa normidele vastav 8 MHz kanal käes, ei ole läbilaske osas küll mingit vahet, on see kanal 47-55 MHz või mingi 800-808 MHz :mrgreen:
(Kanalite start - stopp sageduste numbrid siin näites muidugi suvaliselt valitud)
Vasta

Mine “Maapealne Digi-TV”