FTA (vaba leviga) Eesti DVB-T

Foorum terrestiaalse digi-tv teemadel
Vasta
Kasutaja avatar
jyri403
DigiTVfänn

Re: FTA (vaba leviga) Eesti DVB-T

Postitus Postitas jyri403 »

buhh kirjutas:S/W ei näita ega sisalda kuupäeva!
Uuem tarkvara on hetkel uuema partii boksides, eetrisse pole veel pandud.
Kui tuleb, siis on see uuem kõikide Zuumboxide jaoks.
Ma ei saa aru, miks selle tarkvaraga kogu aeg üks suur jama on? Ma jätsin nimelt viimase softi laadimata, kui lugesin siit, millised lollused sellega külge tulid. Ei kahetse, sest 2x sisselülimine eriti ei häiri. Ei saa aru, miks Starman neid softe enda kodulehele välja ei pane. Mis seal salajast on. Nii saaks need, kellel boksid streikima hakkavad peale softiuuendust, vana softi taastada, usb auk olemas. Praegu pole sellel usb-l mõtet niimoodi.
Ühesõnaga- see meie maapealne digi pole minu silmis kaugelt see, mida lootsin. Üks jama teise otsa softidega. Zuumi ei vaata, seda ei kommenteeri.
Kasutaja avatar
Sculder
DigiTVfänn

Postitus Postitas Sculder »

buhh kirjutas: Uuem tarkvara on hetkel uuema partii boksides, eetrisse pole veel pandud.
Kas uus soft on vaid vigadeparandus või on seal ka midagi uut ?
Kasutaja avatar
valgekotkas
Admin

Postitus Postitas valgekotkas »

Sculder kirjutas:
buhh kirjutas: Uuem tarkvara on hetkel uuema partii boksides, eetrisse pole veel pandud.
Kas uus soft on vaid vigadeparandus või on seal ka midagi uut ?
mis võiks seal uus olla :roll: ... ma nimelt ei tea milline vana oli :lol:
"Microsoft sells you Windows ... Linux gives you the whole house."
Kasutaja avatar
buhh
DigiTVfänn

Postitus Postitas buhh »

Sculder kirjutas:Kas uus soft on vaid vigadeparandus või on seal ka midagi uut ?
Pannkooke Zuumbox veel ei küpseta jah. On ikka laisad softitreialid, aga võiks ju? :twisted:
Kasutaja avatar
Plinn
Entusiast

Postitus Postitas Plinn »

:lol: Pannkooke ei ootagi aparaadilt, mis on ette nähtud teleprogrammi vastuvõtuks.
AGA! Pliiii...iiiis! - tehtagu nii, et kasutaja saaks ühemõtteliselt ära keelata igasugused programmiuuendused ja nendele viitavad loosungid ekraanil. Kusjuures vahelduseks võiks keegi ka ära seletada, mis uueneb "programmiuuenduse" käigus. Kanalilist on sama, midagi ei muutu - millega siis ikkagi tegeleb see fkng "programmiuuendus"!?
Kuna seadmel on olemas võimalus eelprogrammeerida sisse- ja väljalülimise aegu ja on võimalik teda ühendada videomakiga programmi salvestamiseks, siis sedasi ma teda ka kasutan ja mitte vähe. Mitmed korrad olen saanud salvestuse, mis veidi pärast käivitust teeb ekraani mustaks ja kuulutab, et nüüd on programmiuuenduse aeg. Krt! see on ju ebanormaalne! :evil: Kasutajal peab olema võimalus vältida sellist seadme käitumist. Mõnikord olen saanud veerand tunni jooksul kolm sellist loosungit koos pildi kadumisega.
Õnneks pole mina telekaspordi fänn, kuid kujutan ette, mis tunded võivad näiteks mõnel keevaverelisel jalkafännil teenusepakkuja vastu tekkida, kui näiteks hetk enne finaalmängu otsustava värava löömist teleka ekraan ootamatult kustub ja kuulutab, et nüüüüd on aeg programmi uuendada.. :twisted:
Seadet peab saama igati ootuspäraselt kasutada ka selleks, milleks ta loodud on ja pannkooke sealt ei ootagi. Pole ju nii ületamatu soov.
Tervitused trumpistadele ja muudele kodumaistele Kremli käpikutele: https://www.youtube.com/watch?v=EPZ8hdxc9UI&app=desktop
Kasutaja avatar
sniff01
DigiTVfänn

Postitus Postitas sniff01 »

See krdi programeerimine on nagu hiina ime. Vähemalt nii tundub.
Zoom on sama "usin" oma aparaatidele normaalse tarkvara kirjutamisega nagu ka muud tegelased. Kati ei suuda kuidagi diseq 1.1 sisse kirjutada. Viasatiga pole kursis aga seal vähemalt olid kah mingid omad veidrused. Zoomi kirst ei suuda end kuidagi esimese äratuse peale ärgata vaid tahab ka teist torget saada, lisaks need uuendused. Uuendused on nii krdi vajalikud et lihtsalt kanalinumbreid uuendada (muud tarkust sellest pole täheldanud), sõltuvalt sellest millise saatja pealt signaal tuleb. Vaatad koeru pealt tulevat signaali uunedab vaatad kohtlanõmmelt uuendab jälle. Asja mõte sellel, üks suur küsimärk. Aga ok selle kannataks veel välja kui ainult selle igivana probleemi nimega KVALITEET saaks korda. Seega kuni pole kvaliteeti, ja ainsad boxid teevad omaloomingut (aegajalt) siis ei tule pähe tahtagi mingeid pannkooke ja muid trikke sellest üritusest.
Kasutaja avatar
jyri403
DigiTVfänn

Postitus Postitas jyri403 »

Miks neid programmiuuendusi siis keelata ei saa? Kui vaatasin omal ajal Maximum T901-ga soomet, polnud mingeid taolisi jamasid. Miks seda uuendust vaja on? Pilt ju paremaks ei lähe. Aga ekraani risustab küll. Teleka tuunerist digi vaatamisel pole üldse sellist jama.
Kasutaja avatar
ompu
Edasijõudnu

Postitus Postitas ompu »

tere :D kas kellelgi sellist asja ka on et kui saade ära reserveerida,siis lülitab küll täpselt sel ajal sinna kanalile aga kui see aeg läbi siis lülitab boksi välja kah. varem jäi ikka käima. viimased 3 päeva on küll nii olnud, äkki see on mingi uuendus? ei ole kellelgi tähelepanekuid selle kohta???
Kasutaja avatar
tonuj
Entusiast

Postitus Postitas tonuj »

ompu kirjutas:tere :D kas kellelgi sellist asja ka on et kui saade ära reserveerida,siis lülitab küll täpselt sel ajal sinna kanalile aga kui see aeg läbi siis lülitab boksi välja kah. varem jäi ikka käima. viimased 3 päeva on küll nii olnud, äkki see on mingi uuendus? ei ole kellelgi tähelepanekuid selle kohta???
kas versiooni numbrites on muudatusi
Kasutaja avatar
tonuj
Entusiast

Plinn kirjutas:Kuna seadmel on olemas võimalus eelprogrammeerida sisse- ja väljalülimise aegu
Kust alt see lülitamiste programmeerimine käib,
lihtsalt taimerist programmi peale panek teda unest ei ärata.
Või on see uuemate versioonide võimalus?
Kasutaja avatar
Plinn
Entusiast

tonuj kirjutas:Kust alt see lülitamiste programmeerimine käib,
lihtsalt taimerist programmi peale panek teda unest ei ärata.
Või on see uuemate versioonide võimalus?
Kõigepealt pean vist ütlema, mis soft mu tuuneril on:
L: 6.3.1
M: 5.0.0
"Lihtsalt taimerist" programmeerides lülitub minu tuuner küll sisse, kuid välja ei lülitu iseseisvalt ta enam kunagi. Kui on eelprogrammeeritud mitu erinevat kanalit eri aegadele, siis määratud aja kätte jõudes kanalit vahetab küll, kuid viimasele kanalile igavesti huugama jääb ikkagi. See on tõsine "bugi" minu jaoks. Seda enam, et seade kuumeneb töötades tuntavalt ja näiteks suvekuumas korteris ei usaldaks kuidagi teda tundide- ja päevadekaupa omapead hõõguda lasta.
Sel põhjusel ei saa ma kasutada "lihtsalt taimerit".
Aga! - kasutan saadete reserveerimist EPG vahendusel. Valin elektroonsest saatekavast omale sobiva saate ja puldil "Timer" ja "OK" nuppe kasutades reserveerin selle saate aja.
Kui peale seda toimingut või enne reserveeritud saate algust tuuner välja (standby) lülitada, siis reserveeritud saateaja alguses lülitub ta sisse ja läheb valitud kanalile. Saateaja lõppedes lülitub ta kenasti jälle välja.
Kui pärast saate reserveerimist tuunerit välja ei lülita, siis läheb ta õige aja saabudes küll reserveeringuga määratud kanalile, kuid saateaja lõppedes enam välja ei lülita - seda tuleb käsitsi teha. Mis on minu arust ka igati loogiline.
Nii töötab minu ZUUMbox.. :)
Tervitused trumpistadele ja muudele kodumaistele Kremli käpikutele: https://www.youtube.com/watch?v=EPZ8hdxc9UI&app=desktop
Kasutaja avatar
veicos
Edasijõudnu

Postitus Postitas veicos »

Plinn, sul siis lülitub tuuner ka ühe nupuvajutuse peale sisse? Ma arvan, et vanal softil on see kahekordne nupuvajutuse vajadus ja EPGst "Reserveeri" kasutamisel tuuneri automaatse sisselülitumise mittetoimumisel on seos. Ehk et siis tuuner ise ei oska kaks korda vajutada. :D Minu kastil vana soft ja reserveering töötab ainuln tsiis, kui box on sees. Siiski ka StandBys ta üritab midagi teha. Mul on boxi ja vana crt vahel scart ning lisaks läheb ka analoog telekasse. Alati, kui boxi sisse lülitada, läheb analoogi pilt mustaks, kusjuures heli jääb alles, ehkki võimendub peaaegu kahekordseks... Midagi sellist tegi ka box reserveeritud saate algusajal, olles ise StandBys.

Täpsustan: L: 5.3.0
M: 3.0.0
Kasutaja avatar
Plinn
Entusiast

veicos kirjutas:Plinn, sul siis lülitub tuuner ka ühe nupuvajutuse peale sisse? Ma arvan, et vanal softil on see kahekordne nupuvajutuse vajadus......
L: 5.3.0
Jah, mul tõesti seda kahekordse sisselülitamise jama pole. Ka töötab normaalselt tüürpinge scart-i seitsmendal pin-il. Varem oli see mingitel softiversioonidel probleemiks.
"vana" või "uus" soft - ma ei oskagi hinnata. Sinuomast on erinev. Aga tundub, et neid on veelgi erinevaid.
Olen menüüst "OTA-uuendused" ära keelanud (minu softil on see veel võimalik) ja enne, kui (näiteks foorumist) toimiva tarkvara kohta infot ei tule, ma teda ka uuendada ei kavatse.
Seni ainukesed mind häirivad (kuid see-eest tõsiselt häirivad!) "bugid" on tuuneri mitteväljalülitumine taimerit kasutades ja võimetus kõrvaldada tahtevastaseid "programmiuuendusi" koos nendega kaasnevate loosungite ja kaduva pildiga ekraanil. Kanaleid omale sobivas järjekorras reastada - see oleks minule juba boonus... kui saab, on hea meel ikka.
Tartlasena ma Soomet ei näe, seepärast ei oska näiteks kommenteerida probleeme soome- ja eesti kanalite korraga sisselugemisega.
Kasutaja avatar
tonuj
Entusiast

veicos kirjutas:Minu kastil vana soft ja reserveering töötab ainuln tsiis, kui box on sees. Siiski ka StandBys ta üritab midagi teha. Mul on boxi ja vana crt vahel scart ning lisaks läheb ka analoog telekasse. Alati, kui boxi sisse lülitada, läheb analoogi pilt mustaks, kusjuures heli jääb alles, ehkki võimendub peaaegu kahekordseks... Midagi sellist tegi ka box reserveeritud saate algusajal, olles ise StandBys.

Täpsustan: L: 5.3.0
Mul samad versioonid (ei tea kas S/W ka midagi näitab) ja ka taimeriga reserveerimine vahetab kanaleid ainult siis kui boks on sees ja standbayst üles ei üritagi ärgata. Samas analoogi pilt mul küll kunagi mustaks ei lähe kui boksi lülitada.
Kasutaja avatar
xxmen
DigiTVfänn

Postitus Postitas xxmen »

Niisugune uudis siis SLÕhtulehes:
Eesti Televisioon käivitab spetsiaalselt Pekingi olümpiamängudeks teise kanali ETV2 ning kavatseb kahel kanalil näidata kokku 400 tundi ülekandeid.

«ETV2 püsib eetris kuni olümpiamängude lõpuni. Seejärel sulgeme kanali, sest riik pole selle eetris hoidmiseks vahendeid eraldanud. Olümpiaks õnnestus meil saada soodsad kokkulepped,» rääkis Eesti Rahvusringhäälingu juhatuse liige Hanno Tomberg eile SL Õhtulehele.

ETV2 kanalit saavad näha kõik Starmani ja STV kliendid ning Zoom TV ja Elioni digiboksi omanikud.
«Kuna kõikidel elanikel ETV2 vaatamise võimalust pole, on kõige tähtsamad ülekanded ikkagi esimesel kanalil. Teist kanalit kasutame näiteks olukordades, kui kaks või kolm eestlast on korraga võistlustules. Samuti nende asjade näitamiseks, millele seni on põhikanalil vähe eetriaega jäänud. Samuti korduste jaoks. Samas ei kannata tänu teise kanali olemasolule ETV muu õhtune programm – uudised, publitsistika, filmid,» ütles Tomberg.

«Prioriteet on Eesti sportlased ja olümpiamängude kõige tähtsamad alad ehk kergejõustik ja korvpall,» ütles ETV sporditoimetuse juht Marko Kaljuveer Vikerraadio vahendusel.

Nii ETV kui ka ETV2 näitavad olümpiamängudelt 200 tundi ülekandeid, lisaks teeb 160 tundi lülitusi riigiraadio. Kokku sõidab Rahvusringhäälingust Pekingisse 22 töötajat, sealhulgas rekordilised 16 televisioonist, kuus raadiost, kusjuures esimest korda üks reporter ka venekeelsest kanalist Raadio 4.
Esmakordselt on Eesti Televisiooni ekraanil olümpiamängude stuudio, mis paikneb kohapeal Pekingis ja mida veavad Astrid Kannel, Priit Kuusk ja Andres Kuusk. Eelmistel olümpiamängudel on stuudio asunud Tallinnas.

Pekingi olümpiamängud toimuvad 8.-24. augustil.
http://www.sloleht.ee/index.aspx?id=281150" onclick="window.open(this.href);return false;
Vasta

Mine “Maapealne Digi-TV”