TV kaart
- slowitdown
- Edasijõudnu
TV kaart
Mul on HP Expresscard Yuan EC372S ja see toetab MPEG2 ja eestis on digiTV MPEG4. Otsisin netist, et kas seda TV kaarti saaks uuendada, et see toetaks MPEG4, aga ei leidnud midagi. Et äkki keegi leiab MPEG4 koodeki või mingisuguse alternatiivi, sest praegu kuulen ainult heli, aga pilti ei näe. Igaks juhuks panen juurde ka, et mul HP Pavilion dv6544eo. Ja äkki keegi viitsib alternatiivi puhul seletada ka, kuidas seda kaarti siis tööle panna.
Re: TV kaart
arvutikasutaja väidab, et progdvb ajab asja ära http://www.progdvb.com/download_progdvb5x.html" onclick="window.open(this.href);return false;
lae alla ProgDVB Professional for 2000/XP/Vista
ja Elecard AVC,H.264 codec
ning õnn pidi ka sinu hoovi saabuma
lae alla ProgDVB Professional for 2000/XP/Vista
ja Elecard AVC,H.264 codec
ning õnn pidi ka sinu hoovi saabuma
ega kaardid ei toetagi vist mingit pakkimise standardit, digi puhul nende väljundiks on lahtipakkimata andmevoog. mpeg2 või mpeg4, see on arvuti softi asi.
Mina olen asjast nii aru saanud: kui kaardile on saadaval BDA-draiver, peaks ka pilti näitama saama. Lappa läbi see teema:
http://www.digi-tv.ee/viewtopic.php?f=44&t=7063" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.digi-tv.ee/viewtopic.php?f=44&t=7063" onclick="window.open(this.href);return false;
Enamus kaarte on konstrueeritud niimoodi, et kaardil on sageduslik kanalivalik ja digibiti kättesaamine rauas tehtud (sest puhtas softis jääks prosede võimsus täna lahjaks). Edasi tavaliselt töödeldakse datat softis, kõigepealt kaardi kontroller ja siis arvuti prose. Digikanali datavoo MPEG-2 või MPEG-4 dekodeerimine on enamus kaartidel arvuti proses tehtud, kuigi mõned kallimad kasutavad ka kaardil rauas realiseeritud dekoodri kive.
Seega on sul vaja draiverile sobivat MPEG dekoodrit (vt. directshow) ja ongi kõik. Mõni saab selle powerdvd-ga, teine tõmbab filmide vaatamiseks sobiva codecite pack alla, võimalusi on palju. Siiski peab katsetamiseks kannatust olema, mitte kõik dekoodrid ei toimi, sest lähemal lahkamisel on osadel mõned nõutud funktsioonid puudu, teised on aga standalone st. ei saa kolmandate programmide poolt kasutada, kolmandad lihtsalt bugised.
Seega on sul vaja draiverile sobivat MPEG dekoodrit (vt. directshow) ja ongi kõik. Mõni saab selle powerdvd-ga, teine tõmbab filmide vaatamiseks sobiva codecite pack alla, võimalusi on palju. Siiski peab katsetamiseks kannatust olema, mitte kõik dekoodrid ei toimi, sest lähemal lahkamisel on osadel mõned nõutud funktsioonid puudu, teised on aga standalone st. ei saa kolmandate programmide poolt kasutada, kolmandad lihtsalt bugised.
mis firma mis kaart ja mis soft sellist kompressimata videot näitama nõus on?kalvis kirjutas:..kuigi mõned kallimad kasutavad ka kaardil rauas realiseeritud dekoodri kive.
...
Minu teada rauas MPEG-4 dekoodreid PCI kaartidena veel ei pakuta. Ei tea kui kaugel on CI mooduliga MPEG-4 dekooder, viimati kuulsin olevat ikka veel katsestaadiumis.
Seega pead otsima MPEG-4 softi. Vaid üks vabavaraline on, pidi olema ka suurte puudustega. Kõiki ülejäänuid saab ehk kaaperdada mõne teise softi koosseisust.
Praegu suvi ja mul vaba aeg ehitamises kinni. Sügisel jätkan eesti digi-tv arvutikaartidega katsetamist siis oskan rohkem kosta. Igatahes pole mul tänaseni õnnestunud isegi mitte saada MPEG-2 enkoodrit (dekoodrid töötavad suurepäraselt), kuigi paar vihjet foorumist sain. MPEG-4 enkooder on lootusetu hankida, 5 aasta pärast loodan leida.
Seniks tuleb ehk signaal kõvakettale salvestada ja mõne standalone programmiga söödavaks teha.
Seega pead otsima MPEG-4 softi. Vaid üks vabavaraline on, pidi olema ka suurte puudustega. Kõiki ülejäänuid saab ehk kaaperdada mõne teise softi koosseisust.
Praegu suvi ja mul vaba aeg ehitamises kinni. Sügisel jätkan eesti digi-tv arvutikaartidega katsetamist siis oskan rohkem kosta. Igatahes pole mul tänaseni õnnestunud isegi mitte saada MPEG-2 enkoodrit (dekoodrid töötavad suurepäraselt), kuigi paar vihjet foorumist sain. MPEG-4 enkooder on lootusetu hankida, 5 aasta pärast loodan leida.
Seniks tuleb ehk signaal kõvakettale salvestada ja mõne standalone programmiga söödavaks teha.