DECT/GAP tavatelefonitorud

Siin räägitakse seda mis sülg suhu toob
Vasta
Kasutaja avatar
Energizer
Digivanake

DECT/GAP tavatelefonitorud

Postitus Postitas Energizer »

Tere! Kuna ma pole eriline spetsialist fikstelefonimaailmas, siis mõtlesin et äkki keegi teab natuke rohkem teemast. Minu postitus pole Elioni peale kaebamine vaid küsimus on puhtalt tehniline. Esiteks olen ise süüdi et odavad juustud ostsin (aga see oli põhiline argument miks ma need torud ostsin :lol: ) Niisis jutt järgmine:

Ostsin kunagi Elionist ühe Siemensi Gigaset A120 toru. Nüüd Elionil on käimas jälle kampaania kus poolmuidu antakse ära Topcom Diablo kaksiktorud. Ostsin ka need. Niisiis lootsin et suudan topcomi torud Siemensi baasjaamale selgeks teha ja nõnda oma juhtmevaba telefoniühendust laiendada (ühe toru jätaksin voip kõnede jaoks) . Aga probleem nimelt selles et baasjaam registreerib torud ära, annab neile järjekorranumbrid 2 ja 3 (suudab neile ka sisekõnesid teha ja väliskõnesid suunata) , aga telefonid ise käituvad võrgus imelikult: Kõige suurem miinus on see et topcomi torud ei suuda Siemensi torule ehk siis baasjaama torule number 1 sisekõnesid teha. Üks Topcomi toru arvab et ka tema on toru number 1 ja seetõttu ei helista (torude järjekorra muutmine mul pole õnnestunud) . Teine toru registreerub kui toru number 7 (niipalju torusid mul koduses majapidamises muidugi pole :lol: ) Väliskõnesid aga võtavad liidetud topcomi torud vastu, näitavad ka helistaja numbrinäitu jne. Sellest tulenevalt:

DECT/GAP ühildavus erinevate tootjate torude vahel tundub minu meelest olevat jama. Sellisel kujul nagu need torud mul töötavad ei saa seda süsteemi küll 100% ühildavaks standardiks nimetada. Miks ma tahan et topcomi torud oleksid siemensi baasis on see, et Siemensil on olemas ka nimeline telefoniraamat ja igati korralik kasutajamenüü. See on n.ö "peatelefon" meie majas. Eks paistab mis saab siis kui ma topcomi baasjaama telefoniliinile ühendan ja siemensi talle lisatoruks registreerin. Topcomi juhendis on küll kirjas, et sisekõned toimivad ainult topcomi torude vahel, aga mina panin lootused DECt-GAP standardile mis lubab ühe telefonitootja toru liita teise telefonitootja baasjaamale. Paistab et eksisin...

Kõik kellel on huvitavaid kogemusi oma erinevatetootjate juhtmeta torude kokkusobitamises, võiksid siia kah kirjutada, oleks huvitav teada miks osad ühilduvad ja osad mitte. MInu süsteem näib ühilduvat osaliselt.
Vasta

Mine “Muidujutt”