Kodune digi-TV "wifi"
Kodune digi-TV "wifi"
Tere,
Probleem järgmine. Digi-TV antennist tuleb kaabel ühte ruumi, kuid telekat tahaks vaadata teises ruumis. Teise ruumi kaabli toomine, kas otse antenni küljest või esimesest ruumist on raskendatud.
Millised on võimalikud alternatiivid olukorra lahendamiseks? Kas saab näiteks mingi jubinaga kodus läbi õhu signaali laiali jagada?
--
Andreas
Probleem järgmine. Digi-TV antennist tuleb kaabel ühte ruumi, kuid telekat tahaks vaadata teises ruumis. Teise ruumi kaabli toomine, kas otse antenni küljest või esimesest ruumist on raskendatud.
Millised on võimalikud alternatiivid olukorra lahendamiseks? Kas saab näiteks mingi jubinaga kodus läbi õhu signaali laiali jagada?
--
Andreas
Re: Kodune digi-TV "wifi"
kas toaantennist ei piisa?
minul on teleka all seadmekapis sligbox, saan vaadata üle interneti ja koduse wifi igat pilti, vahetada sisendeid, juhtida dvd salvestajat.
http://www.slingmedia.com/
vaatan seda oma 5" ekraaniga pda'st ja ka igast majas olevast arvutist (5tk). asja saab vaadata ühest arvutist korraga, üle kohaliku wifi töötab iirest ja pilt ok.
pihuarvutiga edge võrgus töötab ka enamvähem, pilt selge subtiitrid loetavad, mul väljuv kanal 256kbs, sellega pihuarvutil pilt ok, arvutiga enam ei taha vaadata, liiga lahja kanal
asi müügis viasati kuldkliendile 2990.-, isa abil ostsin ära. muidu hind 3990.-
http://www.slingmedia.com/
vaatan seda oma 5" ekraaniga pda'st ja ka igast majas olevast arvutist (5tk). asja saab vaadata ühest arvutist korraga, üle kohaliku wifi töötab iirest ja pilt ok.
pihuarvutiga edge võrgus töötab ka enamvähem, pilt selge subtiitrid loetavad, mul väljuv kanal 256kbs, sellega pihuarvutil pilt ok, arvutiga enam ei taha vaadata, liiga lahja kanal

asi müügis viasati kuldkliendile 2990.-, isa abil ostsin ära. muidu hind 3990.-
Toaantenniga on see jama, et päris teleka juures ta ei võta hästi ja lae alla panna ei saa, kuna kaablit ei õnnestu ilusti ära peita.
Vaatasin seda Slingboxi. Idee oli arusaadav - saan külge pista digi-tv antenni kaabliotsa ja saan välja võtta, kas mõne augu või interneti kaudu pildi. Aga kuidas ikkagi pilt telekasse saab, arvestades, et telekas ei tea mul internetist midagi ja kaabliots on telekast eemal.
--
Andreas
Vaatasin seda Slingboxi. Idee oli arusaadav - saan külge pista digi-tv antenni kaabliotsa ja saan välja võtta, kas mõne augu või interneti kaudu pildi. Aga kuidas ikkagi pilt telekasse saab, arvestades, et telekas ei tea mul internetist midagi ja kaabliots on telekast eemal.
--
Andreas
Olemas seadmed mis Wifi kaudu video ja audio signat ühest toast teise saadavad. Ma olen seda kasutanud kui DVD-d teises toas vaadata tahan aga mängijat ümber vedada ei viitsi. Minu arust oli see Merges ka müügis aga sobib näiteks ka see
VUDUO 4KSE;VU+Ultimo 4K;VU+Duo2;IPBox9000HD;85E-15W mootoriga 1,1-ne
Telekale analoogseks või digiks saab Amilo Aminet või muu DVB-STB boxiga. Eestis peaks vaatama, et oleks MPEG-4 AVC toetus (enamus boxe on vaid MPEG-2 toega). Igatahes ei tasu ennem osta, kui saad katsetada, et asi toimib.
Slingbox on sinu soovi jaoks liiga võimas asi, ise otsin just sarnast asja, kuid lihtsamat ja odavamat ja peaaegu sama asja jaoks mis sul vaja oleks. Tahan lihtsat seebikaart box-i, mis teeb DVB-T digisignaali ilma dekodeerimata (ei kasutata MPEG koodekeid) ethernethiks (edasi siis ruuter ja wifi ja telekale DVB-STB). Kõik kohad on täis koos dekoodriga variante (slingbox jne.) või vastupidi muundust tegevaid (ethernet -> analoogtv või hdmi). Igatahes tahan avada uue teema selle küsimusega
Slingbox on sinu soovi jaoks liiga võimas asi, ise otsin just sarnast asja, kuid lihtsamat ja odavamat ja peaaegu sama asja jaoks mis sul vaja oleks. Tahan lihtsat seebikaart box-i, mis teeb DVB-T digisignaali ilma dekodeerimata (ei kasutata MPEG koodekeid) ethernethiks (edasi siis ruuter ja wifi ja telekale DVB-STB). Kõik kohad on täis koos dekoodriga variante (slingbox jne.) või vastupidi muundust tegevaid (ethernet -> analoogtv või hdmi). Igatahes tahan avada uue teema selle küsimusega
Raskused on selleks, et neid ületada.sac kirjutas:Teise ruumi kaabli toomine ... on raskendatud.

Wifi jms. häiretundlikest pikenditest soovitan, kui vähegi võimalik, loobuda.
Siin teemas pakkutud lahendused eeldavad 1.ruumis Digi-boxi see omakorda puldi pikendust jne.nagu ma aru saan vaja juhtmeta antenni n.õ.pikendust mis kannaks üle kogu antennist tuleva sagedus riba aga sellist ei ole küll kuskil kohanud.sac kirjutas:Tere,
Andreas
Võimalus on kasutada etherneti kaablit, see jookseb teleka juurde välja. Kas see teeks asja lihtsamaks, kvaliteetsemaks? Sama kaablis tahaks interneti alles jätta kui võimalik.
OH kuida seletada??Ütle parem millega vaadata tahad?Tüüner,telku või mis vahendid olemas?
Tere,
Vaadata tahan telekast, tüüner on olemas (ZuumBox). Ühesõnaga mul on 2 varianti:
1) Panen tüüneri kaabli otsa ja edastan mingi jubinaga pildi telekasse, ning mingi jubinaga saan Zoomboxi juhtida teisest ruumist.
2) Panen tüüneri teleka juurde ja edastan mingi jubinaga signaali ilma kaablita tüünerisse. Nagu ma aru sain, siis see variant pole eriti reaalne.
--
Andreas
Vaadata tahan telekast, tüüner on olemas (ZuumBox). Ühesõnaga mul on 2 varianti:
1) Panen tüüneri kaabli otsa ja edastan mingi jubinaga pildi telekasse, ning mingi jubinaga saan Zoomboxi juhtida teisest ruumist.
2) Panen tüüneri teleka juurde ja edastan mingi jubinaga signaali ilma kaablita tüünerisse. Nagu ma aru sain, siis see variant pole eriti reaalne.
--
Andreas
see on võimalik, ok, selliseid vidinaid on palju müügil, hind 900...1500.- aga pildikvaliteet on kõigil jube, kuna saad kõige madalama kvaliteedi SVIDEOsacAndreas kirjutas:Tere,
stokmanis nägin korra mingit pilli, mis oskas scart- RGB signaali edastasda, mingi 2500.- oli.
lõpuks otsid ikkagi võimaluse - kuidas panna kaabel.