Soome digi
- peeter3000
- Digivanake
Re: Soome digi
mina võtsin Soome VHF-i maha ja võimendi vahelt ära.Ei vaata nagunii yle hd-d.
DVB-T/T2:Eesti-SoomeDigi/ DVB-C:Starman HD/DVB-S: Mabo 125x140cm/TBS5922
Siis ju tore kui reaalne olukord teooriast parem. Mina hindasin vaid kaardi järgi Espoo ja Fiskarsi suundadel mereni ette jäävaid rajatisi jms.elit kirjutas:Andmed veidi teistsugused, kuid Laagris ei paku Fiskars tavaolukorras mingit konkurentsi Espoo vastuvõtule (siis pole tunnetatav ka SFN -i negatiivne mõju). Ainult harvadel levi erioludel on Fiskars parem. Ülilevi korral eriti ei aita ka Fiskarsi mahasurumine kahe antenniga, mida ise kasutan. Seda on piisavalt arutatud.
P.S. Laagri ja Laagri võivad ka pisut erinevad olla. Piisab et mõni kõrge korsten vms jääb vajalikul suunal pisut ette, kui leviolukord (eriti vihma, kaste ja härmatise korral) on hoopis teine.
Fiskars on Espoost väiksema võimsusega ja nn "tavaolukorras" tema signaali siia eriti ei ulatu Espood segama. Ja segab ta ka ainult juhul, kui nende ajaline intervall vastuvõtuantennis on suurem kaitseintervallist. Aga seda teab vist küll ainult Vanajumal ise kumb nendest parasjagu suurema ringiga tuleb 

DVB-T2: Ferguson Ariva T40 & Sony32W4000; antenn 21...69 17dB, kõrgus 45+11 m; võimendi AD20-1,9/AMT; suund Espoo
kas see soome digi tv sobib? kuna see jubin on olemas.
Sul ei ole õigusi, et siin postituses manuseid näha.
SD vabalevi err kanalid tuleb kinni panna esimesel võimalusel. FM raadio tuleb ka kinni panna ja üle minna DAB + raadio peale.
peaks sobima küll - surub maha ainult E28 (-20dB), ülejäänud ribas (470-862 MHz) keerab juurde (+23 dB).
nb! ei sobi soome meeterala võimuks!
kirjas et 27 dbmetsavend kirjutas:peaks sobima küll - surub maha ainult E28 (-20dB), ülejäänud ribas (470-862 MHz) keerab juurde (+23 dB).
SD vabalevi err kanalid tuleb kinni panna esimesel võimalusel. FM raadio tuleb ka kinni panna ja üle minna DAB + raadio peale.
Tänaseks olen jõudnud järeldusele, et kui on soov Soome digitvd vaadata iga päev (minu asukohas), siis tuleb antenn varustada mootoriga. Olen täheldanud, et paar kraadi antenni pööramist toob pildi ette. Tänaseni olen iga kord pildi ette saanud, kui olen antenni keeranud. Mõni päev on nii, et kui on näha Yle 1 ja 2 kanalil 32, siis ei näe mtv3 ja nelost kanalil 44 ning vastupidi.
Otsin hetkel võimalikult odavat viisi, kuidas antenni mootoriga keerata.
rait01
AVL80 nagu öeldud sobib soome UHF digi signaali võimendamiseks, kuid on küllaltki suure omamüraga. Vt. Ranteloni kodulehekülge, kus on pakutud ka ühendusvariandid.
http://www.rantelon.ee/cgi-bin/prod?cat ... ang_id=est" onclick="window.open(this.href);return false;. Seal ava PDF .
AVL80 nagu öeldud sobib soome UHF digi signaali võimendamiseks, kuid on küllaltki suure omamüraga. Vt. Ranteloni kodulehekülge, kus on pakutud ka ühendusvariandid.
http://www.rantelon.ee/cgi-bin/prod?cat ... ang_id=est" onclick="window.open(this.href);return false;. Seal ava PDF .
osta 12'' satipanni ajam ja akulaadijaga saad asja aetudjoonask kirjutas:Tänaseks olen jõudnud järeldusele, et kui on soov Soome digitvd vaadata iga päev (minu asukohas), siis tuleb antenn varustada mootoriga. Olen täheldanud, et paar kraadi antenni pööramist toob pildi ette. Tänaseni olen iga kord pildi ette saanud, kui olen antenni keeranud. Mõni päev on nii, et kui on näha Yle 1 ja 2 kanalil 32, siis ei näe mtv3 ja nelost kanalil 44 ning vastupidi.
ma ise kasutan Philips'i antenni rootorit, mis asub pööningul antennitoru all otsas
saan pöörata ca 320 deg ja toas on puldiga ja mäluga juhtplokk
täpsus on veidi kõikuv, asi ju tehtud hiinas nagu suurem osa elektriseadmeid
Ma vist kuskil otsingus nägin, et oild selle USAst tellinud?satDX kirjutas: osta 12'' satipanni ajam ja akulaadijaga saad asja aetud
ma ise kasutan Philips'i antenni rootorit, mis asub pööningul antennitoru all otsas
saan pöörata ca 320 deg.
"Philips Antenna Rotor Sdw1850/17"
Kui kalliks kokku läks? Kas sinul on järsku mõni pilt paigaldusest?
joonask kas sa oled proovinud kui 32,44 ei tule,otsida pilti 33,47 st.Lahti omi.Vähemalt sinu kirjutisest sain aru nii,et sa üritad ainult Espood.See antenni krudimine Espoo suunal paar kraadi sinna paar tänna ei anna minu meelest stabiilset pilti x hetkel lõõb täitsa pimedaks,eelmine suvi istusin poolpäeva katusel väikse telku ja zoom-boxsiga ülelevi ajal ei olnud abi sellest keeramisest.Praegult siis silma järgi antenn suunatud kuhugi Espoo ja Lahti vahele.Tänase ilmaga Espoo tuleb okS80 Q80 see telku oma tüüneriga .kui taevas selge siis Lahti S90,Q100.Lähes 100% ajast pilt ees mõned harvad päevad on kui pole.
Mootoriga antenn on minu meelest siis hea kui üritad ülelevi nõ. x asju püüda hobi korras.
Mootoriga antenn on minu meelest siis hea kui üritad ülelevi nõ. x asju püüda hobi korras.
Lahti signaal on ka siinkandis ajuti ülitugev, eriti E33 (YLE kanalid). Kohtla-Nõmme mux1 vaatajaid segab see asjaolu eriti julmal viisil sest see samuti E33 ja Lahti ülelevi ajal ei näe seda ega teist.
DVB-T2: Ferguson Ariva T40 & Sony32W4000; antenn 21...69 17dB, kõrgus 45+11 m; võimendi AD20-1,9/AMT; suund Espoo
Proovisin seda varianti, kuid ei saanud 33 ja 47 mingit signaali kätte. Minul on selline tunne, et Lahti poole keerates jääb Viimsi poolsaar täpselt ette. Rantelon juhendi kaardi järgi Espoo suund läheb täpselt poolsaare tipust mööda. See katusele ronimine on suht tüütu, seega ei ole väga palju antenni kruttinud. Üritan veel proovida Lahti suunas.faas kirjutas:joonask kas sa oled proovinud kui 32,44 ei tule,otsida pilti 33,47 st.Lahti omi.Vähemalt sinu kirjutisest sain aru nii,et sa üritad ainult Espood.See antenni krudimine Espoo suunal paar kraadi sinna paar tänna ei anna minu meelest stabiilset pilti x hetkel lõõb täitsa pimedaks,eelmine suvi istusin poolpäeva katusel väikse telku ja zoom-boxsiga ülelevi ajal ei olnud abi sellest keeramisest.Praegult siis silma järgi antenn suunatud kuhugi Espoo ja Lahti vahele.Tänase ilmaga Espoo tuleb okS80 Q80 see telku oma tüüneriga .kui taevas selge siis Lahti S90,Q100.Lähes 100% ajast pilt ees mõned harvad päevad on kui pole.
Nb!Lahti tuleb ainult siis kui on ülelevi tänase ilmaga 0. 

- vanemleitnant
- DigiTVfänn
Kui kogemata AV63 vahel on, siis ka ei saa.joonask kirjutas:ei saanud 33 ja 47 mingit signaali kätte
TriaxUnix-100, maapind 11 m, antenn 7 m maapinnast, suund Espoo
DVB-T2: LG OLED 65A13LA + AppleTV + TeliaTV
DVB-T2: LG OLED 65A13LA + AppleTV + TeliaTV