Antenni soovitus
Re: Antenni soovitus
vatson
Antenn on liiga nõrk. Vaja oleks 21...69 kanalite antenni palju suurema võimendusteguriga.
Vastuvõtu asukoht on vist Valgjärve ja Pärnu saatjate signaali leviala piiril. Võiks proovida Pärnu suunda.
Antenn on liiga nõrk. Vaja oleks 21...69 kanalite antenni palju suurema võimendusteguriga.
Vastuvõtu asukoht on vist Valgjärve ja Pärnu saatjate signaali leviala piiril. Võiks proovida Pärnu suunda.
Ju se antenn mul tõesti liiga nõrk oli. Nüüdseks on paigas uus Triax Digi 18W antenn, uus Triax MFA 324 võim ja digipilt ees (nagu ka õlu
)

Täitsa jama...ZuumTV´ga.
Proovisin 3 eri "Kalaresti" - ei tööta.
Proovisin toaantenniga - ei tööta.
Proovisin Zuumboxi toitega toita "Kalaresti" - ei tööta.
Proovisin kalaresti ilma võimendita ja toideta - ei tööta, kuid tulemus on kõige parem, nimelt
sain. S74% ja Q95%. Aga pilt või heli katkevad (umbes 5...20 s pärast) ja Zuumbox laeb end otsast peale, vahepeal ilmub "boot".
Kaabel täitsa uus, 10m. Kaugus Tallinnast 34km. Kõik kohad katusel läbiproovitud...
Ei tea, kas see on normaalne... Huvitav milles on asi ja mida võiks veel proovida ?
Ehk oskate soovitada ?
Proovisin kalaresti ilma võimendita ja toideta - ei tööta, kuid tulemus on kõige parem, nimelt
sain. S74% ja Q95%. Aga pilt või heli katkevad (umbes 5...20 s pärast) ja Zuumbox laeb end otsast peale, vahepeal ilmub "boot".
Kaabel täitsa uus, 10m. Kaugus Tallinnast 34km. Kõik kohad katusel läbiproovitud...
Ei tea, kas see on normaalne... Huvitav milles on asi ja mida võiks veel proovida ?
Ehk oskate soovitada ?
Üks endast lugupidav zoombox nii küll käituda ei tohiks; kui võimalik proovi mõne teise boxiga.
DVB-T, DVB-T2: Golden Media Mania 3 HD & Sony32W4000; antenn 21...69 17dB, kõrgus 45+11 m; võimendi AD20-1,9/AMT; suund Espoo
34 km ei ole teab mis vahemaa võimsast kõrge mastiga saatjast, kui midagi ei sega ega ette jää. Kas on mastiga otsenähtavus, puud (mets) ei sega?
Ega see "kalarest" mingi superantenn pole..... kuid peaks väljavedama norm. tingimustes.
Nagu soovitati, oleks hea proovida mõne teise box`iga.
Ega see "kalarest" mingi superantenn pole..... kuid peaks väljavedama norm. tingimustes.
Nagu soovitati, oleks hea proovida mõne teise box`iga.
Milleks jamada selle kalarestiga,käi mergest läbi ja osta korralik antenn.Starman kirjutas:Täitsa jama...ZuumTV´ga.
Ehk oskate soovitada ?
Puud on küll majale väga lähedal (kõrval) ja kõrgemad kui maja...
Proovin selle Zuumboxi teises majas, vaatame mida ta siis teeb...
Muideks meie kandis pidi paljudel jama Zuumboksiga olemas ja ETV´ga analoogis (paljud seda ei näe).
Arvan, et on segaja (häired)...
Kuid need kellel on "Clarke-Tech HD5000 Combo" näevad ZuumTV kanaleid väga hästi...
Jätkan edasi...
Proovin selle Zuumboxi teises majas, vaatame mida ta siis teeb...
Muideks meie kandis pidi paljudel jama Zuumboksiga olemas ja ETV´ga analoogis (paljud seda ei näe).
Arvan, et on segaja (häired)...
Kuid need kellel on "Clarke-Tech HD5000 Combo" näevad ZuumTV kanaleid väga hästi...
Jätkan edasi...
Põhjuse tõenäolisuse seisukohalt arvaksin, et kõige vähem võib kahtlustada ZUUMBOX`i, siis antenni ja kõige rohkem levitingimusi.
Et Clarke`iga on parem, seda eriti ei usu. Pigem on see sõltuv vastuvõtu asukohtade soodsamatest tingimustest.
Et Clarke`iga on parem, seda eriti ei usu. Pigem on see sõltuv vastuvõtu asukohtade soodsamatest tingimustest.
Kahtlane on see, et Zuumbox isegi S 70..80% puhul katkestab pilti, ilmub "boot" esipaneelile ja laeb ennast otsastpeale ja kui on pilt tagsi, siis tihti pole heli. Ja sellist pulli ta teeb iga 5..15s tagant (isegi siis kui antenn on paigal, ehk üldse ei liigu). Proovisin Zuumboxi teises majas, S ja Q olid üle 95%, kuid sama lugu...
See on kõige otsesem vihje vigasele boksile. Soovitaksin Starmanile tagasi viia; las vahetavad ringi.
DVB-T, DVB-T2: Golden Media Mania 3 HD & Sony32W4000; antenn 21...69 17dB, kõrgus 45+11 m; võimendi AD20-1,9/AMT; suund Espoo
Olin täna Akadeemia tee peakontoris, mureks oli see, et minu Zuumbox ei tööta,
proovisid järgi - tõesti vigane. Kahjuks kuna mul pole nendega lepingut siis
keeldusid nad mind aidata...
Ütlesid, et "nad telekaid ei paranda". Ütlesin, et see pole telekas vaid Starmani Zuumbox ja ehk on nendel keegi, kes oskaks minda aidata, olen nõus ka maksma (seade oli ostetud eraisiku käest).
Kuid vastus oli ei, kuna "ma pole nende klient" (aga kes ma siis olen kui vaatan nende kanaleid ja ometi see kes müüs Zuuboxi mulle oli kindlasti "nende klient").
Soovitati pöörduda Akadeemia tee 20 (seal on üks firma mis parandab telekaid).
Algul tahtsin osta vaatajakaarti, et vaadata ka tasulisi kanaleid, kuid siis mõtlesin - milleks ???!!! kui selline suhtumine on.
Ise tegelen samuti elektriseadmetega ja kui meile tuleb klient, siis me alati vahetame välja ja hiljem klaarime kes ja mille eest maksab (tavaliselt klient ei maksa, kuna neid meil Eestis on väga vähe, aga negatiivse kogemuse info levib väga väga kiiresti...)
proovisid järgi - tõesti vigane. Kahjuks kuna mul pole nendega lepingut siis
Ütlesid, et "nad telekaid ei paranda". Ütlesin, et see pole telekas vaid Starmani Zuumbox ja ehk on nendel keegi, kes oskaks minda aidata, olen nõus ka maksma (seade oli ostetud eraisiku käest).
Kuid vastus oli ei, kuna "ma pole nende klient" (aga kes ma siis olen kui vaatan nende kanaleid ja ometi see kes müüs Zuuboxi mulle oli kindlasti "nende klient").
Soovitati pöörduda Akadeemia tee 20 (seal on üks firma mis parandab telekaid).
Algul tahtsin osta vaatajakaarti, et vaadata ka tasulisi kanaleid, kuid siis mõtlesin - milleks ???!!! kui selline suhtumine on.
Ise tegelen samuti elektriseadmetega ja kui meile tuleb klient, siis me alati vahetame välja ja hiljem klaarime kes ja mille eest maksab (tavaliselt klient ei maksa, kuna neid meil Eestis on väga vähe, aga negatiivse kogemuse info levib väga väga kiiresti...)
No iga müüja peab andma oma kaubale garantii- nii on ka see Zuumbox Starmani müüdud kaup ja pole oluline kas tegu inimesega kes maksab nende poolt pakutavate teenuste eest või mitte-kaubale peab kehtima vastavalt Eeesti Vabariigi seadustele garantii. Iseasi kui ostuperioodist on piisavalt kaua möödas- siis on klient oma murega üksi aga Starmani suhtumine jätab antud olukorras soovida..
JOKK.Starman kirjutas:Kahjuks kuna mul pole nendega lepingut siis
Iga ZUUMbox-i müügil või rendil sõlmitakse ostu-müügi leping (seda Starmani saidil pdf kujul pole) ja kliendileping https://www.starman.ee/files/doc/kliendileping.pdf.
Ostu müügi lepingus on juriidiline tekst mis ümberseletades ütleb et seadmel on 2 aastat (üleandmise päevast) garantiid ja garantiiõigus laieneb vaid kliendile.
Nii, et juhul kui su Box-il on veel garantiiaeg siis ainus võimalus teda garantiiremonti anda või ümber vahetada on seda teha selle inimese abil kes ta Starmanilt ostis (tõenäoliselt seesama kellelt sina Box-i ostsid).
Seega Starman käitub täpselt vastavalt kahepoolselt allkirjastatud lepingutele ja mingitelt kolmandatelt isikutelt ta Box-e garantiiremonti ei võta/ümber ei vaheta.
Seda vist on tehtud selleks et vältida Starmani poolt tellitud Box-idega hangeldamist. Et näiteks ostad kokku 10+ digibox-i ja nüüd kus seda (HD) mudelit enam saada pole hakkad neid kallimalt maha müüma.
Sa muidugi võid seda teha kuid siis pole neil Box-idel ostjate jaoks garantiid...
P.S. Need viimased kolm postitust tuleks tõsta teemasse Starmani Klienditeenindus.
Njah,
nüüd alles hakkan ära tabama, et olles rentinud tükk aega tagasi Starmani HD võimelise zuumboksi sobiva 39 EEK/kuus renditasuga, olen tõelise rariteedi valdaja (ja mitte omanik)
Egas muud kui hoian selle alles kuniks tal jõudu jätkub (või kuni mõni VHF ja UHF/HD võimeline kast peaks ilmuma tulevikus Starmani poolt vahetuseks - mida ma kindlasti ei usu),
las ta siis töötab 39 krooni eest kuus
nüüd alles hakkan ära tabama, et olles rentinud tükk aega tagasi Starmani HD võimelise zuumboksi sobiva 39 EEK/kuus renditasuga, olen tõelise rariteedi valdaja (ja mitte omanik)

Egas muud kui hoian selle alles kuniks tal jõudu jätkub (või kuni mõni VHF ja UHF/HD võimeline kast peaks ilmuma tulevikus Starmani poolt vahetuseks - mida ma kindlasti ei usu),
las ta siis töötab 39 krooni eest kuus

Uuest aastast vist teine number