Zuumi signaaliprobleemid

Foorum terrestiaalse digi-tv teemadel
Vasta
Kasutaja avatar
tfr
Uudistaja
Kontakt:

Zuumi signaaliprobleemid

Postitus Postitas tfr »

Hei,

Kadriorg, 3-kordne maja, maja katusel kollektiivantenn. Aasta esimestel päevadel sai hangitud Zuum.

Alguses oli kõik bueno, aga paar kuud tagasi hakkasid jamad pihta. Esialgu oli nii, et mõnedel päevadel näitas kõiki kolme MUXi ilusti, teine päev jälle ei näidanud ühtegi - signal strength mingi 50-60%, signal quality mingi 40 kanti ja pilt katkus. Nüüd paistab olevat "stabiliseerunud" olukorda, kus E45 peal olev lahtine MUX on korras, Zuumi omad 59/64 aga stabiilselt seal poole peal ja vaadata ei saa.

Starman oskab kaebamise peale ainult kosta, et saatjad on Levira omad ja selles osas ei tea nemad midagi.

Avastasin praegu siit, et Tallinnas on olemas ka mingi 0.6kw Kristiina saatja. Eks ma nüüd õhtul uurin, aga kas on võimalik, et softiupdatede ja kanalite reskaneerimistega on need Zuumi MUXid kuidagi sattunud selle Kristiina saatja "külge"? Näitab see soft kusagil polarisatsiooni ka - selle järgi neil vist vahet tehakse?

Või mida veel uurida-kaevata?
Kasutaja avatar
Plinn
Entusiast

Re: Zuumi signaaliprobleemid

Postitus Postitas Plinn »

Mina püüaks antenni ja kaabliga tegeleda. Tekitaks enese tarvis isikliku antenni. Võimalik, et pääsed päris pisikese ja lihtsa konstruktsiooniga. Too "kollektiiv" on kahtlane. Võimalik, et pole tegelikult ette nähtudki nii kõrgete kanalite vastuvõtmiseks. Tõenäoliselt kehtib sama ka kasutatava(te) antennivõimendi(te) kohta. Kui on kortermaja, siis kunagi ei või teada, mida keegi seal "kollektiivis" on veel oma mõistusega ja omale sobivalt aretanud.
Tervitused trumpistadele ja muudele kodumaistele Kremli käpikutele: https://www.youtube.com/watch?v=EPZ8hdxc9UI&app=desktop
Kasutaja avatar
jupats
Uudistaja

Re: Zuumi signaaliprobleemid

Postitus Postitas jupats »

Mina ei arva muud kui, et probleem on hoopis antennide liitja-võimendis.Kui varem vaatasite Soome analooge siis need võimendid lasevadki kenasti E45 läbi, kuna see kanal on ammusest ajast kasutusel aga tõkestavad E59 ja E64 pääsu....vat sedasi ning ennatlik on Starmani või siis Levirat süüdistada :)
Vasta

Mine “Maapealne Digi-TV”