KÜSITLUS: Millist heliformaati sina eelistad?

Vaba vestlus igal teemal mis puudutab digitaaltelevisiooni

Millist heliformaati sina eelistad?

1. MP3
118
51%
2. FLAC
48
21%
3. WAV
7
3%
4. WMA
4
2%
5. Originaal CD
27
12%
6. Vinüülheliplaat
21
9%
7. Midagi muud, põhjendus foorumisse.
7
3%

Hääli kokku: 232

Kasutaja avatar
Energizer
Digivanake

Re: Millist heliformaati sina eelistad?

Postitus Postitas Energizer »

satik kirjutas:
Energizer kirjutas:Teine eelistus on pcm stereo mis tuleb dvb-s raadiost. optilise digiaudio kuulamiseks pole vahendeid. Rohkem vôimalusi mul pole.
Veikene selgitus kuluks ära - mis asi selle pcm stereo kuuldavaks teeb, kui optilist digit ei saa kuulata? Kas DAC on ainult koaksiaalsisendiga?
Ausalt öeldes pole ma audiofiil ja kuulmisega on nigu on. Mainisin lihtsalt alternatiivid, mis mul on. Kuna dreami raadiolisti kaudu infi ei loe välja, kaldun siiski arvama et tegu tavalise PCM signaaliga mis saadetakse RCA väljundi kaudu välja (mul on raadiokõlariteks üks vana AUX sisendiga muusikakeskus). Kuna tegemist analoogliidesega siis arvan et mingit DAC-i muusikakeskusel pole (v.a CD osal) ning PCM-iks konverditakse DVB MPEG1 juba dreami enda poolt nagu sellised asjad tavaliselt digist analoogiks sat boxidega käivad.
EDIT: niipalju infot sain juurde et keskmine audio bitrate on 294 kbit/s. Audio nupule vajutades on näha vaid MPEG. ja stereo valikud. Muud lisainfi pole.
Kasutaja avatar
andy
Tegija

Postitus Postitas andy »

Kuulan palju head muusikat ,kuid enamuse saab privatrackeritest kätte flac kujul.
Dream-8000HD PVR-75*E-36*E-28,2*E-19,2*E-13*E-9*E-5*E-1*W-4*W-30*W Vu+ Duo-2
bljumkin
DigiTVfänn

Postitus Postitas bljumkin »

ragnar kirjutas:Tere.Kui soovite kuulata ja osta head audio tehnikat,siis soovitaks pöörduda sinna :) http://www.project-audio.ee/
Ota ...
kuskohal te neid plaate müüte?!
Audiocenter'is ma nagu tähele ei pannud ...
Kasutaja avatar
satik
Moderaator

Postitus Postitas satik »

Energizer kirjutas:
satik kirjutas:
Energizer kirjutas:Teine eelistus on pcm stereo mis tuleb dvb-s raadiost. optilise digiaudio kuulamiseks pole vahendeid. Rohkem vôimalusi mul pole.
Veikene selgitus kuluks ära - mis asi selle pcm stereo kuuldavaks teeb, kui optilist digit ei saa kuulata? Kas DAC on ainult koaksiaalsisendiga?
Ausalt öeldes pole ma audiofiil ja kuulmisega on nigu on. Mainisin lihtsalt alternatiivid, mis mul on. Kuna dreami raadiolisti kaudu infi ei loe välja, kaldun siiski arvama et tegu tavalise PCM signaaliga mis saadetakse RCA väljundi kaudu välja (mul on raadiokõlariteks üks vana AUX sisendiga muusikakeskus). Kuna tegemist analoogliidesega siis arvan et mingit DAC-i muusikakeskusel pole (v.a CD osal) ning PCM-iks konverditakse DVB MPEG1 juba dreami enda poolt nagu sellised asjad tavaliselt digist analoogiks sat boxidega käivad.
EDIT: niipalju infot sain juurde et keskmine audio bitrate on 294 kbit/s. Audio nupule vajutades on näha vaid MPEG. ja stereo valikud. Muud lisainfi pole.
Tuleb siis sinu maailmapilti avardada - analoogkujul signaal RCA väljundis ongi vaid analoogsignaal. "pcm stereo" nagu varem kirjutasid on ikka olemuselt digitaalne signaal. Liigub ta nii nagu bljumkin millegipärast mulle vastas :)
Ja mitte keegi peale EBU ei liiguta audiot (L)PCM kujul üle sati, nemadki vaid ülekandekanalites. Nii et ära kaldu kuhugi ja lepi sellega et kuulad ikka pakitud paska, mis parimal juhul on kuni 320kbps mpeg-1. Paraku see nii lihtsalt on.
Kasutaja avatar
kokku123
Digivanake

Re: Küsitlus; Millist heliformaati sina eelistad?

Postitus Postitas kokku123 »

martinj kirjutas:Wav-i ei õnnestugi vist netist sikutada. Pigem kui ise CD-lt /vinüülilt/lindilt wav-i teed.
Saab ja kuidas veel. Tuleb lihtsalt õigeid lehti kasutada ;)

Aga valisin mp3 - kõvakettad on krdi kallid hetkel :D
Samas leidub ka AAC, OGG, FLAC ja WAVi kettal.
Kasutaja avatar
Energizer
Digivanake

Postitus Postitas Energizer »

satik kirjutas:
Tuleb siis sinu maailmapilti avardada - analoogkujul signaal RCA väljundis ongi vaid analoogsignaal. "pcm stereo" nagu varem kirjutasid on ikka olemuselt digitaalne signaal. Liigub ta nii nagu bljumkin millegipärast mulle vastas :)
Ja mitte keegi peale EBU ei liiguta audiot (L)PCM kujul üle sati, nemadki vaid ülekandekanalites. Nii et ära kaldu kuhugi ja lepi sellega et kuulad ikka pakitud paska, mis parimal juhul on kuni 320kbps mpeg-1. Paraku see nii lihtsalt on.
Ma ei maksa selle (FTA raadio) eest. :wink: Saad sa aru, kui olen ühest kõrvast kurt ja teisel on kuuldeaparaat siis pole oluline, kas tuleb mingi kõrgklassiline heli pakkimata või pakitud kujul mp3. OK niipalju jah suudan vahet teha, et mobiili sisseehitatud "kõlar" ja mp3 pleier ei kõlba kuhugi. Ja veel olen aru saanud, et on suur vahe kas kuulata audio cd-d oma vana DVD mängijaga üle analoogi või kuulata sedasama sisu mp3-s aga nt läbi dreamboxi. Dreami heli meeldib millegipärast rohkem. Ilmselt meeldiks veel rohkem kui saaks mingi normaalse stereo ressi dreami heli väljundiks.
Lõppkokkuvõttes, audioformaatidest ja nende eripäradest ma suurt ei jaga midagi :oops:
Kasutaja avatar
rait01
Digivanake

Re: KÜSITLUS: Millist heliformaati sina eelistad?

Postitus Postitas rait01 »

Mulle meeltib AIFF audio fail. Kuna olen maci kasutaja ja lihne seda faili luua. Koppi cd peald vait lihtsalt trak maha
SD vabalevi err kanalid tuleb kinni panna esimesel võimalusel. FM raadio tuleb ka kinni panna ja üle minna DAB + raadio peale.
Kasutaja avatar
mustkass
Dissident

Postitus Postitas mustkass »

Päris pikalt andis otsustada kas vinüüli või originaal CD vahel aga viimaks jäi ikka viimane peale :mrgreen: Täna sai päris niipalju kui minu "kõrv" ja "tehnika" lubas siis sama asja vinüüli,CD ja isekõrvetatud cd plaadi(mitte mp3) vahel ja originaal cd jäi tsipakene peale omatehtud plaadile,vinüüli heli on muidugi väga hea aga kuna mul tänapäevaseid vinüüle pole siis vanemate heli pole kuidas nüüd öelda nii "mahlakas" kui originaal cd oma muidugi on vinüüle samuti erinevate kõladega,kõik ei ole ühesugused sama kehtib ka CD kohta,aga igal juhul auväärne II koht ja vinüüli ei kuula ka just iga päev.Flaci,apet ja teisi n.n. kadudeta formaate ei viitsinud kõrvetada testiks aga seda on ennegi proovitud ja ta on üsna-üsna originaal CD lähedane,paar-kolm sammukest jääb maha vast :mrgreen:
AmikoViper4KDreambox900Vu+Solo4K PhilipsCinema21:9 LGOLED65C6D
T90 T85 1,8 1,0 0,8x3 0,9x4
90E-30W

Pilt
Pilt
Pilt
Kasutaja avatar
jaanus-
DigiTVfänn

Postitus Postitas jaanus- »

peaks nagu ütlema, et wav on VÄGA kettaruumi raiskav formaat, eriti kui tegu on piiratud mõne giga peale mp3 või telefoni meedia pleieriga, siis on wav nuhtlus, ikka mp3 on väikseima mahuga ja samas kvaliteetne formaat. telefonid toetavad enamasti ka aac formaati ja see on mahult peaegu võrdne mp3-ga. Samas on wma ka üsna norm mahuga ja wm playeriga on seda hea otse plaadilt arvutisse ja siis mp3-playerisse syncida. sedasi on kõik plaadid arvutisse digitaliseeritud ja CD-d on tolmukorra all karpides seinahoidlas. ja tänu youtube-le ning online video konverterile on kõik seal saadavad laulud võimalik saada endale igas olemasolevas formaadis ja bitrates täiesti tasuta ja kui on soovi siis video-video konverteri osaga saab tõmmata videofilme jupikaupa youtubest alla, kuigi jah kvaliteet sellel youtube video pildil on lihtsalt jube: tõmbasin sealt hunniku nu pogodisid ja siis võrdlesin neid originaal plaadil olevaga ja tulemus oli nii, et youtube variant on netti kopeerimisest kaotanud palju pildikvaliteedis aga heli on youtubes alati sama hea!See on huvitav anomaalia, et pilt youtubes halveneb aga heli mitte.
elu koosneb üllatustest
Siidiuss
DigiTVfänn

Postitus Postitas Siidiuss »

Mustkass, räägi mis võimendi ja mis kõlarid sul on kui küsida tohib? Tegid vahet originaal cd ja originaalist tehtud koopial. Seda on natuke raske uskuda eriti siis kui teha originaal cd-st identne koopia. Ma saan aru kui originaal ümber converditud mingisse muusse formaati, et siis on võimalik vahet teha. Aga originaalist copy teha ja helikvaliteedil siis vahet teha?
Kasutaja avatar
jaanus-
DigiTVfänn

Postitus Postitas jaanus- »

huvitav huvitav,ma tegin originaalil(oli üks poe plaat) ja ise burnitud plaadi lugude kvaliteedil(oma lood mis põletasin ei olnud halvemas seisukorras) vahet tavalise odava cd mängija-raadio-makiga. selline kompakt cd mängija paariwatiste kõllidega on .
elu koosneb üllatustest
Kasutaja avatar
martinj
Tegija

Postitus Postitas martinj »

Näe, jaanusmiinus on targemaks saanud, aga formaatidest ei jaga ikka mitte midagi.
Kõikvõimalike formaatide suurusi on võimalik väga lihtsalt muuta. On olemas sellineasi nagu bitikiirus (bitrate).
Ja saab teha sellega suuuri mp3esid ja ka vääga väikseid wav-e . Kusjuures Wav on kah kõigest konteiner (nagu avi-gi). Sinna sisse võid panna mida tahad. Lihtsalt levinud on PCM ehk puhtad sämplid.

Ja muide AIFF on sama, mis PCM WAV. Ja ka WAV-i saab CD-lt väga lihtsalt kätte.
Ja Sina ei pea soomet mitte vaadata saama !
Kasutaja avatar
mustkass
Dissident

Siidiuss kirjutas:Mustkass, räägi mis võimendi ja mis kõlarid sul on kui küsida tohib? Tegid vahet originaal cd ja originaalist tehtud koopial. Seda on natuke raske uskuda eriti siis kui teha originaal cd-st identne koopia. Ma saan aru kui originaal ümber converditud mingisse muusse formaati, et siis on võimalik vahet teha. Aga originaalist copy teha ja helikvaliteedil siis vahet teha?
Ma pole mingit koopiat teinud võrdlesin oma riiulist võetud isekõrvetatud cd plaati,vinüüli ja originaali,polegi proovinud kas koopaplaadil oleks vahe sees,aga proovin kindlasti ära,mul seda hea lihtne teha kuna pc-s on 2 DVD kõrvetajat,muideks siidiuss saatsin sulle pm nii et oleks viisakas sellele ka vastata või kui vastata ei soovi siis kirjutagi nii et ei soovi vastata
:mrgreen:
90E-30W

Pilt
Pilt
Pilt
Kasutaja avatar
mustkass
Dissident

Siidiuss kirjutas:Mustkass, räägi mis võimendi ja mis kõlarid sul on ?
ei ole saladus Technics põrandakõlarid ja JVC ress nii,et ei midagi erilist :mrgreen:
90E-30W

Pilt
Pilt
Pilt
Kasutaja avatar
satik
Moderaator

Postitus Postitas satik »

Siidiuss kirjutas: Tegid vahet originaal cd ja originaalist tehtud koopial. Seda on natuke raske uskuda eriti siis kui teha originaal cd-st identne koopia.
Sellega on väike probleem tegelikult.
Nimelt kui võrrelda lohkude tasemel füüsilist meediat ja tema nn klooni siis need ei kattu siiski. AudioCD puhul on veaparandus selline mis arvestab seda võimalkku viga, olgu see siis kas lugemise ja/või kloonimise viga. Ja enamasti me ei kuulegi vahet. Kuid mida kiiremini me kloonides loeme ja kirjutame, seda enam väljuvad vead lubatud tolerantsist ning hakkavad ilmnema probleemid mida hea tehnika ja hea kõrvapaari omanikud ära kuulevad. Esmalt hakkab elektroonika vigu maskeerima ühtlustamisega, kuni viga suureneb määrani kus enam "auku" täita ei õnnestu ning tekib klikk helis. Treenitud kuulaja kuuleb juba neid hälbeid mis ei jõua klikkiva helini, tavakuulaja aga märkab alles neid viimaseid.
Hea koopia peab olema loetud ja kirjutatud võimalikult aeglase kiirusega, võimalusel kasutades optimeeritud rauda ja softi. Näiteks mina kasutan Plextor Premiumi mis on piiratud rauas lugemiseks kuni 4x ja kirjutamiseks kuni 8x. 8x seepärast et uuemad CD toorikud ei käitu aeglasemalt lõigates optimaalselt, laseri võimsus ühiku kohta läheb liialt suureks ja salvestise track või liiga laiaks "sulada".
Sellele vaatamata on mulle teada inimene kes selliselt tehtud plaadi suudab ära tunda originaalist, ta töötab firmas "Estelon" Vassilkovi juures R&D osakonnas... :shock:
Kui aga jutt läheb sinnani et sangadega kuuldakse vahet - c'mon see on luulu ainult. Vahe võibki olla aga vahet sellest kräpist ikka ei kuule. Kui kuulete siis on vahe põhjus milleski muus.
Vasta

Mine “Üldfoorum”