KÜSITLUS: Millist heliformaati sina eelistad?

Vaba vestlus igal teemal mis puudutab digitaaltelevisiooni

Millist heliformaati sina eelistad?

1. MP3
118
51%
2. FLAC
48
21%
3. WAV
7
3%
4. WMA
4
2%
5. Originaal CD
27
12%
6. Vinüülheliplaat
21
9%
7. Midagi muud, põhjendus foorumisse.
7
3%

Hääli kokku: 232

Kasutaja avatar
mustkass
Dissident

KÜSITLUS: Millist heliformaati sina eelistad?

Postitus Postitas mustkass »

Kuna küsitlusi pole ammu enam olnud võiks teha sellise nagu mul peal kirjas mainitud kas siis PC-st tõmmatud mp3,flaci (helikandjale salvestatud),originaal CD plaate või vinüülheliplaate.Võiks ka ära mainida millist AV tehnikat kasutad.Mida sellisest küsiltusest foorumirahvas arvab?

edit. Tegin ära ja loodan, et sai selline nagu Mustkass mõtles. Raivo
AmikoViper4KDreambox900Vu+Solo4K PhilipsCinema21:9 LGOLED65C6D
T90 T85 1,8 1,0 0,8x3 0,9x4
90E-30W

Pilt
Pilt
Pilt
Kasutaja avatar
martinj
Tegija

Re: Millist heliformaati sina eelistad?

Postitus Postitas martinj »

Kas Sa üritad välja selgitada, palju analoogifänne järgi on ?
Kui võimalik , kaifiks puhast analoogi smile65 , aga seda on kuramuse vähe järgi.
Tänapäeva vinüülidki on vaid digimuusika vinüülikujul. Sisuliselt sama, mis CD- lindile kopeerimine (teen ka seda).
Empee kolm kõlbab kah kui paremat pole.
Ja Sina ei pea soomet mitte vaadata saama !
Kasutaja avatar
mustkass
Dissident

Postitus Postitas mustkass »

martinj kirjutas:Kas Sa üritad välja selgitada, palju analoogifänne järgi on ?
Kui võimalik , kaifiks puhast analoogi smile65 , aga seda on kuramuse vähe järgi.
Tänapäeva vinüülidki on vaid digimuusika vinüülikujul. Sisuliselt sama, mis CD- lindile kopeerimine (teen ka seda).
Empee kolm kõlbab kah kui paremat pole.
Ei ürita ma siin midagi :mrgreen: Lihtsalt mõtlesin et huvitav küsitlus oleks mis formaati ja millega keegi midagi kuulab.Mis vinüülidesse puutub siis ise eelistan vanemat muusikat ja need vinüülid mis kõi minul olemas on ikka oma õigetel aastatel välja antud mitte nüüdisajal.
Tänapäeavane muusika mind ei huvita.Nii et siis vanemad vinüülid ikka mitte digid,tänapäevaste kohta ei oska midagi kosta mismoodi see algne materjal neil on.
AmikoViper4KDreambox900Vu+Solo4K PhilipsCinema21:9 LGOLED65C6D
T90 T85 1,8 1,0 0,8x3 0,9x4
90E-30W

Pilt
Pilt
Pilt
Kasutaja avatar
jaanus-
DigiTVfänn

Postitus Postitas jaanus- »

mul on ka vinüüle , ja päris head need, igalt poolt välismaalt häid vanu bände mis tegid head musa nagu toto kutugno, abba, the new seekers, imagination,albano ja romano power,the beatles,elton john,smokie jne, siis hunnik estraadiplaate ja palju muid eesti esitajaid igast kümnendist
smile117 smile278 smile14
elu koosneb üllatustest
Foorumil
Kasutaja avatar
Plinn
Entusiast

Postitus Postitas Plinn »

Viimati KUULASIN muusikat ehk poolteist kuud tagasi - kontserdil.
Kuulamise ajastust on alles veel paarsada LP-d ja Arktur-006 plaadimängija. Paraku kasutamatusest on tal käppa sujuvalt langetav tatt ära kuivanud. CD-de ajastust on ka sadu plaate, kuid neidki pole enam paar aastat eraldi kuulanud. Kuna viimase paari aasta sisse on jäänud kodu müümine ja üürimine ja ostmine ja sellega seoses mitmeid kolimisi, siis on kogu eespool mainitud "varandus" viidud ja jäetud maale varjule. Uues kodus pole aga saundile veel eriti panustanud - prioriteedid raha kulutamiseks on teised. Mis raadio- ja telekanalitest tuleb (ja kusagilt midagi ikka tuleb) - see kärab küll. Muusika täidab nö helitapeedi ülesannet. Kui ükskord heliga tegelema hakkan, siis alusatan ilmselt telepildile normaalse kõlaga helitausta tekitamisest.
MP3-sid olen torrentist tõmmanud, kui oli tarvis viletsavõitu tundlikusega autoraadiole leviaukude katteks muusikat tekitada. MP3-formaadis kuulan aga meie raadioarhiivi(de)st tõmmatud saateid. Need aga valdavalt jutusaated ja muusikaline kõlapilt pole tähtis.
Mõte liigub selles suunas, et tulevane muusikamasin peaks neti vahendusel raadiot mängima. Sihukese Wifi võrku kasutava taskuraadio variandi olen kaubandusest küll leidnud, kuid tahaks miskit kobedamat.
Tervitused trumpistadele ja muudele kodumaistele Kremli käpikutele: https://www.youtube.com/watch?v=EPZ8hdxc9UI&app=desktop
Siidiuss
DigiTVfänn

Postitus Postitas Siidiuss »

Minul ka vinüülplaate sadu järel. Tehnika selle kuulamiseks on ammu otsad andnud. cd ega dvd plaate pole huvi koguda. Eelistan kõvaketastel asju hoida. Materjali mahub näiteks 2 TB kettale vääga palju. Muidugi miinus on see, et kui see ketas katki läheb siis kõigest ilma ka:( aga vähemalt eraldi kappe ja sahtleid selle hoidmiseks pole vaja. Vinüülidega mida peale hakata ei tea? Heliformaate on väga palju ja midagi konkreetselt ei eelistagi. Mp3 ac3 heli meeldib kui väga kokku ei ole pakitud. Panasonicu kodukino on
heli kuulamiseks erinevatest seadmetest arvutist ja digiboxist jne. Mõtlen kas seda kodukinokomplekti mul enam vaja ongi sest pole aasta aega sealt raadiot ega ka filme praktiliselt vaadanud. Mõtlen, et läheks arvutikõlaritele üle ja kuulaks vajadusel neti kaudu raadiot ka.
Kasutaja avatar
Energizer
Digivanake

Postitus Postitas Energizer »

pôhiline on mp3.eelkôige originaalplaatide digikoopiad, et säilitada originaale vôimalikult puutumatutena. samas vahel siiski kuulan cda audiot.Teine eelistus on pcm stereo mis tuleb dvb-s raadiost. optilise digiaudio kuulamiseks pole vahendeid. Rohkem vôimalusi mul pole.
Kasutaja avatar
ragnar
Entusiast

Postitus Postitas ragnar »

Tere.Kui soovite kuulata ja osta head audio tehnikat,siis soovitaks pöörduda sinna :) http://www.project-audio.ee/
Kasutaja avatar
satik
Moderaator

Postitus Postitas satik »

Tänapäeval on nii küsida võibolla isegi imelik. Võibolla peaks täpsustama kas pakitud või pakkimata formaate.

Tapeediks kuulavad paljud pakitud formaate, see on tihti ka paratamatu sest kui just ise endale DJ pole siis ehtsa raw PCM kujuga striimi ei jookse meil mitte kuskil. Kõik raadiod on pakitud heliga, isegi Klassikaraadio - viimane mohikaanlane omasuguste hulgas. Digisaatjad edastavad pakitud kujul, analoogsaatjad piiravad dünaamikat ja sagedusala, nüüdsel ajal aga jõuab ka analoogsaatjani pakitud digistriim... Satilt tuleb raadio samuti pakituna mpeg-1 audiona.
Mul mängib enamasti tapeediks mõni netiraadio, silmanurgast jälgin milline tema bitrate on.

Teine asi on kui kuulamiseks läheb. Siin aga seab kasutatav tehnika omad piirid, mõni kes peab plaani minna arvutikõlarite peale võib küll heaga unustada mõtted teha kuidagi vahet või eelistada üht teisele, see on tarbetu ettevõtmine kui kvaliteeti silmas pidada.
Oluline on siin aru saada - te kas kuulete või kuulate...
Juba paremaks läheb kui te kuulate ja te kuulete... pillidele iseomast atmosfääri, et orkester ja solist on ootamatult erinevates ruumides salvestatud jne.
Eks selle juurde käivad siis ka pakkimata formaadid. Minul on kuulamisel tavaliselt formaadiks pakkimata .aiff, heli pärineb arvutist läbi professionaalse interfeisi. On muidugi ka SACD/DVDA player olemas, paraku on sellele pillile üsna vähe materjali saadaval. On ka vinüülid ja vastav raud, nende kuulamist suurt enam ei toimu, vaid kui midagi saab mängima pandud, salvestan selle arvutiga et plaat enam edasi ei degradeeruks. See juhtub aga kasutamisel nii või naa, me võime ette võtta mida iganes kuid nii see läheb. Ei päästa siin isegi märgkuulamine.
Arvutid asuvad eraldi ruumis, nende mürasaaste on toas olematu.
Võimendi on stereo, nende taga Linkwitzi sugemetega OB'd. Natukene magneesiumi ja ribboneid...
Võimendi on diskreetelementidel, lõpus lineaarseimad transid 2SA1216 / 2SC2922 (from SANKEN, mis ületavad isegi mosFET'e), enne proovisin sõbruneda ka lampide ja mosfettidega, Technicsi classAA'ga aga ei tulnud välja.
Viimati muutis satik, 14:09, 03 Veebr 2012, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
satik
Moderaator

Energizer kirjutas:Teine eelistus on pcm stereo mis tuleb dvb-s raadiost. optilise digiaudio kuulamiseks pole vahendeid. Rohkem vôimalusi mul pole.
Veikene selgitus kuluks ära - mis asi selle pcm stereo kuuldavaks teeb, kui optilist digit ei saa kuulata? Kas DAC on ainult koaksiaalsisendiga?
Kasutaja avatar
martinj
Tegija

Re: Küsitlus; Millist heliformaati sina eelistad?

Postitus Postitas martinj »

Nagu ma aru saan, saab ausalt vastata vaid juhul kui mul on võimalik soetada mingi konkreetne lugu korraga kõigis formaadis ja ka võrdse hinnaga.
Muul juhul ei saagi vastata - miks. Netist tõmbad seda,mida on. Kui peaks maksma, ei tõmbaks midagi. Wav-i ei õnnestugi vist netist sikutada. Pigem kui ise CD-lt /vinüülilt/lindilt wav-i teed.
Ja Sina ei pea soomet mitte vaadata saama !
Kasutaja avatar
satik
Moderaator

Re: Küsitlus; Millist heliformaati sina eelistad?

martinj kirjutas: Wav-i ei õnnestugi vist netist sikutada. Pigem kui ise CD-lt /vinüülilt/lindilt wav-i teed.
Tegelikult on ju FLAC lossless ehk kaduteta pakitud WAV. Nii et üldistades saab öelda et on võimalik WAVi tirida. Samasugused on ALAC ja WavPack, kaduteta pakkimise moodused.
Kasutaja avatar
Henkka
In Memoriam

Postitus Postitas Henkka »

Valisin "midagi muud", sest kui saab ainult ühe valida (mis minu meelest ehk IMHO on täiesti väär lähenemine asja mõttele), saab see valitud üksainuke olla "ainuke ja ainuvõimalik päike (tsiteerides tigekala)" ehk analoog audio 2.0, soovitavalt edastatuna lampvõimendi ja sobivate kõlarite kaudu...
AX HD61 4K ; AX HD51 4K ; LG OLED65B8PLA; LG OLED55EG9A7V ; T90 0,8W; 4,8E; 9E; 13E; 16E; 19,2E; 23,5E; 28,2E; 31,5E; 36E
Kasutaja avatar
Jannayf
Edasijõudnu

Postitus Postitas Jannayf »

Mina kasutan põhiliselt netist muusika striimimis teenust rdio.com . Väidetavalt on nende bitrate kuni 320kbps ja olen kvaliteediga, mugavusega ja hinnaga väga rahul.

Kahjuks seda teenust (ametlikult) Eestis ei saa.
bljumkin
DigiTVfänn

Postitus Postitas bljumkin »

Vinüüle flac'is siis üldiselt; absoluutne enamus 24bit/192khz.Meediamängija seab omad piirangud, enne eelistasin TAK'i.
Samal põhjusel olen nii SACD kui DVD-A ripid flac'i lasknud.Arvutis muidugi mängiks Foobar nii .mlp'd kui .dsd'd-.dff'i ...
Mis .wav' puutub, siis netist seda otsida ei maksa - enamiku privatrackerite reeglid ei lubagi .wav'is miskit üles ripudata ja tglt õigesti teevad.

satik kirjutas: Veikene selgitus kuluks ära - mis asi selle pcm stereo kuuldavaks teeb, kui optilist digit ei saa kuulata? Kas DAC on ainult koaksiaalsisendiga?
PCM stereot mängivad digitaalsena optiline kui koaksiaal kui HDMI.Multichannel PCM(siis BluRay või ntx DVD-A või SACD rippide multichannel variandid) ainult üle HDMI PCM passthrough.
Vasta

Mine “Üldfoorum”