Enigma 2 Eesti keele tõlge

Vaba vestlus igal teemal mis puudutab digitaaltelevisiooni
Vasta
Kasutaja avatar
Filmix
Entusiast

Re: Enigma 2 Eesti keele tõlge

Postitus Postitas Filmix »

No, kui ideid vaja ei ole, siis ma võin siin teemas rohkem mitte sõna võtta :wink: Isiklikult minul puuduvad seoses selle tõlkega igasugused soovid, sest ma kasutan tehnika vidinatel nagunii inglise keelt :lol: Ah, et mis ma siin siis üldse kobisen või? Nohh mõtlesin, et aitan ka natuke kaasa, et asi ikka korralik saaks :roll: Aga jah... tegelikult on mul suht savi, mis käki te kokku keerate :) Jõudu :wink:
Vu+ Solo 2 - 0.8W ; 4.8E ; 9.0E ; 13.0E ; 19.2E - Triax 110
Kasutaja avatar
rimas
Eeskuju

Postitus Postitas rimas »

Tarkvara haldur - Seadista kohalik IPKG. Õigem oleks vast Paigalda kohalik IPKG

Tarkvara haldur > Lisavalikud > Varukoopia asukoht - Vali seade mida otsitakse. Siin on seade hoopis teises tähenduses, kui mujal. Pakuks välja hoopis Vali varukoopia asukoht, vali asukoht varukoopiale vms.

Tarkvara haldur > Lisavalikud - Vali kataloog. See on veidi eksitav, siin saab valida failid, mida varukoopiasse panna. Võiks olla Vali failid

Tarkvara haldur > Lisavalikud - Paketi seadistus (Packet management) - pakuks Paketi haldamine või Pakkide haldamine
Kasutaja avatar
raivo
Digivanake

Postitus Postitas raivo »

Filmix kirjutas:Ja veel selline asi, et miks Eesti lipp on "ee", aga keele faili kataloog on "et" :? Kas ei peaks tegema nii, et igal pool oleks ühtmoodi, kas "ee" või siis "et" :idea:
Seda meie muuta ei saa, nagu juba Henkka sulle ütles.
Filmix kirjutas:Siis need "sätted" igal pool... Neid "seadeteks" ei muuda siis või :roll:
Loe tõesti eelnev läbi ja hetkel on see tehtud kirik keset küla, kusjuures sätteid on ca 1/3 ja seadeid 2/3.Ja et lõpuni aus olla, siis pole isegi kirik keset küla ja seda sellest, et endale meeldib ka natuke rohkem see seade/d variant.Kuna lubasin austada kõike soove, siis Kaini ja Henkka soovidele vastu tulles need säte ja sätted sinna ka said.Ja ega need nüüd nii jubedad ka seal välja ei näe.Maitse asi ....
Toroidal T90 39E <---> 5W, Amiko Viper 4K, Drembox 920HD, LG UHD OLED 55" ja LCD UHD 75"
Kasutaja avatar
kain
Tegija

Postitus Postitas kain »

"Ennistama" peaks ju tähendama endise staatuse taastamist. Vrdl. "ametikohale ennistamine".
Seletage mulle, kasvõi mõne näite varal, kuidas saab "deselect" tõlkida, kui "ennista"?
Kasutaja avatar
Henkka
In Memoriam

Postitus Postitas Henkka »

kain kirjutas:"Ennistama" peaks ju tähendama endise staatuse taastamist. Vrdl. "ametikohale ennistamine".
Seletage mulle, kasvõi mõne näite varal, kuidas saab "deselect" tõlkida, kui "ennista"?
Deselect ongi endise seisundi (mis oli enne "select" ehk valiku tegemist) taastamine.
Kas ma saan asjast valesti aru?

Kui jah, siis seleta mulle, kasvõi mõne näite varal, kuidas näeb eesti keeles - võib ka väääga pika lausena "deselect" toimingu teostamine välja ning mis selle sisu on?
Andsin enne pika eestikeelse selgituse:
"see valik, mis tehti, tuleb tühistada ja muuta tehtud valik tagasi endisesse olekusse" -
kui see on vale, palun õiget varianti :)
Kasutaja avatar
faas
Moderaator

Postitus Postitas faas »

Filmix kirjutas:No, kui ideid vaja ei ole, siis ma võin siin teemas rohkem mitte sõna võtta :wink: Isiklikult minul puuduvad seoses selle tõlkega igasugused soovid, sest ma kasutan tehnika vidinatel nagunii inglise keelt :lol: Ah, et mis ma siin siis üldse kobisen või? Nohh mõtlesin, et aitan ka natuke kaasa, et asi ikka korralik saaks :roll: Aga jah... tegelikult on mul suht savi, mis käki te kokku keerate :) Jõudu :wink:
Mehed tegelevad tänuväärse tööga ja asja eesmärk on mitte kasutada inglise keelt tehnilistel vidinatel (enamus kasutab inglise keelt kuna teistes keeltes on asi viletsalt ehk arusaamatult tõlgitud) ja solvuda või plärtsuda" mul savi" pole põhjust.
Ennista muidugi kuvab Henkka poolt kirjeldatud tegevust ok kuna pole nagu võimalust kirjutada "taasta eelnev seis" "ära rakenda uusi seadeid" kuigi antud toimingul oleks nagu sobilikum "tagasi" st. ära muuda midagi ja mine tagasi endisesse seisu,toiming mida teostatakse peaks olema arusaadav kah tavalisele inimesele,mitte nii et meie tõlkisime meie teame :D
Huvitav Aandra ei võta sõna ta on palju tõlkinud tehnilist värki ja peaks omama teatavat kogemust ja kah sellist maameheliku lähenemist ja linuxsi pillidega kogemust juba aastaid. :)
DM8000, DM7020, VU+ Ultimo4K Toroidal T90 5W;4W;0.8W;4.8E;9E;10E;13E;16E;19E;23.5E;36E+1,1M 28,2E, LG OLED55E6V
Kasutaja avatar
Henkka
In Memoriam

Postitus Postitas Henkka »

On kaks varianti juba pakutud:
DESELECT
- ennista
- tagasi

Minu eelistus on juba teada, aga see pole oluline.
Sõna või sõnad peavad ära mahtuma 8 tähemärgi piiresse.
Mida võtta/jätta/muuta???
Kasutaja avatar
kain
Tegija

Postitus Postitas kain »

Ma lihtsalt üritan olukorda ette kujutada Enigma2 kontekstis.
Kusagil seadistuses on mingi linnuke, mille "deselect" peaks tähendama "ennistamist"?

Praegu suudan ette kujutada olukorda, kus linnuke on ntks. ees võrguliidesel, et "use this adapter" vms...
Kui nüüd öelda, et "ennista" see "linnuke"... :) Tundub kohatu.

Vedrumuhv või keegi vabatahtlik (ennast ei saa kuni esmasp. välja pakkuda, kuna pole kodumail) võiks katsetada ja välja uurida, kus see "deselect" täpsemalt kasutusel on, siis saaks edasi mõelda.
Kasutaja avatar
descite
Entusiast

Postitus Postitas descite »

julgeks deselct tõlkeks pakkuda eemalda.

minu arusaam:
select -> vali. tavaliseltmillegi listi lismiseks, linnukese ette panemiseks.
deselct -> sellesma linnukese ära võtmiseks.ehk siis eemalda listst..

kusjuures telefonis mia kasutan on kasutusel vastavalt märgi ja tühista ( lugude loendi loomisel ).
Kasutaja avatar
rimas
Eeskuju

Oleks hea näha, kus sõna kasutatakse. descite arutlus tundub loogiline.
Kasutaja avatar
rimas
Eeskuju

Miskipärast tuli topelt.
Kasutaja avatar
faas
Moderaator

Postitus Postitas faas »

Henkka ja Kaini versioonis siis "ära vali" peaks olema sobilik mõlemal puhul ja 8 pole ületatud :) Ja loogiline kah sellisel puhul kui pakkutakse võimalust valida või mitte :)
DM8000, DM7020, VU+ Ultimo4K Toroidal T90 5W;4W;0.8W;4.8E;9E;10E;13E;16E;19E;23.5E;36E+1,1M 28,2E, LG OLED55E6V
Kasutaja avatar
kain
Tegija

Postitus Postitas kain »

Leidsin täiesti kogemata veel ühe päris hea tõlke:
msgid "Details"
msgstr "Taani"

:D
Kasutaja avatar
kain
Tegija

Postitus Postitas kain »

Ma arvan, et võib julgelt kasutada ka pikemat tõlget, saksakeelses variandis on näiteks:
msgid "Deselect"
msgstr "Markierung aufheben"

Mis ongi "Tühista valik".
Kasutaja avatar
raivo
Digivanake

Postitus Postitas raivo »

kain kirjutas:Leidsin täiesti kogemata veel ühe päris hea tõlke:
msgid "Details"
msgstr "Taani"

:D
Need imelikud asjad on sündinud ilmselt sellest, et importisime ühest PO-st teise asju, et saaks üks ainus ühine tõlge.
Toroidal T90 39E <---> 5W, Amiko Viper 4K, Drembox 920HD, LG UHD OLED 55" ja LCD UHD 75"
Vasta

Mine “Üldfoorum”