Rimas, ma saan aru, et filmifriikidel on omad eelised aga huvitav on see, et isegi siis kui on tegemist välismaiste operaatorite ja kanalitega mille sisu ja tehnilise poole pealt pole Eesti televaatajatel absoluutselt mitte mingisugust sõnaõigust, hakatakse siin foorumis seda õigust taga ajama a la` "nii peab olema", "kuradi fritsud" jne...
Tehke siis omale ise Eestis üks selline korralik PPV kanal kus originaalaudio ja eesti supakad võimalikult ilusad-helesinised ja roosad, et eesti filmifriigil oleks mõnus täieliikku filmielamust nautida. Seda ei tehta ju. Aga miks on vaja siis nina toppida asjadesse mis teist ei sõltu? Argument et sul on parabool ja vahendid ühel või teisel viisil vaadata, ei loe midagi. Sa ei maksa nendele riikidele isegi mitte telekamaksu, mis õigusega sa tuled nõudma "tasuta" seda mis sulle ei kuulu? See on ju absurd.
Kain: saan su seisukohtadest väga hästi aru, aga usu mind on inimesi kes tahavad asju näha oma emakeeles. See on inimeste põhiõigus. Valikuvõimalus võiks olla ja seda tavaliselt tasulised operaatorid ka võimaldavad, sest nad küsivad selle eest raha. Miks sakslaste Sky seda ei tee, ma ei tea, aga isegi siis kui nad tahavad, on neil selleks täielik õigus kuulutada "deutschland, über alles!" See on nende viis üles näidata patriotismi. Samamoodi nagu soomlane ei tunnista inglise keelt. Mul nimelt õnnestus inglise keeles suhelda vaid Helsingis hotellis, laevas ja koha peal mitte. Rootsis oli inglise keelega hoopis lihtsam. Iga rahvas hoiab oma kultuuri nii nagu oskab.
Oleksid eestikeelsed filmid nii hinnas võii eesti keel maailmas sama tugevad nagu inglise ja prantsuse et teised rahavad eelistaksid eesti filme vaadata originaalaudios st eesti keelles ja nt lokaalsete subtiitritega. Aga seda ei juhtu samamoodi, sest eesti filmitööstus ei ole teab kui kõva sõna.
Energizer, ära võta isiklikult, kui kõik ei ole sinuga sama meelt. Ja oma õigust sa ei suuda teistele selgeks teha. Vaata, mis siin teistes teemades toimub.
Ütlesid oma arvamuse välja, aitab küll. Võta rahulikult
Ma loodan väga ei pahanda aga palusin tõsta see vestlus kuhugi teise kohta ja katsuks siis ikka postitada siia teemasse häid uudiseid uute kanalite kohta.
DM8000, DM7020, VU+ Ultimo4K Toroidal T90 5W;4W;0.8W;4.8E;9E;10E;13E;16E;19E;23.5E;36E+1,1M 28,2E, LG OLED55E6V