Soome TV vabalevi Harjumaal praegu?

Vaba vestlus igal teemal mis puudutab digitaaltelevisiooni
Vasta
JaanS
Uudistaja

Soome TV vabalevi Harjumaal praegu?

Postitus Postitas JaanS »

Hei,

kas keegi näeb praegu vabalevis Soome TV kanaleid? Asun Sauel ja viimased paar nädalat pole Soome kanalid enam läbi tulnud, digiboks näitab neile nõrka või olematut signaali. Varem on ka olnud aeg-ajalt nõrka levi (ilmastikuga seonduvalt), aga siis on vähemalt HD kanalid läbi tulnud, need vist kõvema signaaliga saatja pealt. Praegu ei tule ühtegi soomet. Antenn ja antennivõimendi on sama nii soome, kui eesti kanalite jaoks. Eesti kanalid tulevad läbi.
Kasutaja avatar
Scott
Digivanake

Re: Soome TV vabalevi Harjumaal praegu?

Postitus Postitas Scott »

Foorumis võiks enne uue teema tegemist veidi ringi vaadata, kas varem on asjast juba kirjutatud.

https://www.digi-tv.ee/viewtopic.php?p=250077#p250077

Aga kui E- ja C-muks samuti ei tule, on midagi vastuvõtu ahelas rikki läinud. Signaalitasemetes muutusi pole.
News feeds junkie
Kasutaja avatar
andyman
Entusiast

Postitus Postitas andyman »

Soome kanalid tulevad väga hästi. Praegu ongi Soomest ainult HD kanalid. Kõigepealt tasuks teha uus kanaliotsing. Soome kanalite sagedused on viimasel ajal mitu korda muutunud. Soome kanalid tulevad sagedustelt 26, 32 ja 46. Mul Tallinnas praegu kõikide nende kanalite signaalitugevus on võimendit kasutades on 70-78 % ja kvaliteet 100. Kui kanaliotsin ei aita, siis tasuks vastuvõtukaabeldus üle kontrollida. Mul siin ka vahepeal vastuvõtt mõned aastad tagasi jupsis, veast sain aru siis, kui katusele läksin antenni kontrollima. Ühendused olid uskumatult korrodeerunud ja kaabli välisisolatsiooni polnud mõne koha peal enam ollagi.
Kasutaja avatar
peeter3000
Digivanake

Postitus Postitas peeter3000 »

tundub siis, et kaablit ja liitmikke tuleb iga 5-15a tagant vahetada...
DVB-T/T2:Eesti-SoomeDigi/ DVB-C:Starman HD/DVB-S: Mabo 125x140cm/TBS5922
JaanS
Uudistaja

Tänan kirjutajatele, probleem on lahenemas. Kirjutan lahti ka, ehk on mõnel järgmisel abi. Mul on kasutusel 24 aastat vana Ranteloni antennivõimendi AV21-TAHE+ ja ainus katusel olev Soome poole vaatega antenn oli pistetud sisendisse R12, R28, E45 (+17dB). Ja sealt tuli varem nii soome kui eesti.
Soome kadus, eesti jäi alles, esimesel oktoobril siis ilmselt.
Soome tagasi saamiseks tuli antenni kaabel tõsta ringi antennivõimendi teise sisendisse, E24, E35, E52 (+31dB) - soomed tulid tagasi, aga nüüd olid eesti kanalid kadunud.
Eesti kanalid sain tagasi, kui panin lisaks antennivõimendi sisendisse R12, R28, E45 (+17dB) teise antenni, vanast ajast alles olnud logoperioodilise antenni ja suunasin selle Tallinna poole. See logoperioodiline on vaja veel katusele masti otsa viia, aga lahendus on käes.
Oleks jätnud mõned aastad tagasi selle logoperioodilise masti otsast alla võtmata, oleks piisanud antennikaablite ringitõstmisest. Nii et, tark ei torma.
Kasutaja avatar
andyman
Entusiast

JaanS kirjutas: 16:31, 17 Okt 2025 Mul on kasutusel 24 aastat vana Ranteloni antennivõimendi AV21-TAHE+ ja ainus katusel olev Soome poole vaatega antenn oli pistetud sisendisse R12, R28, E45 (+17dB). Ja sealt tuli varem nii soome kui eesti.
See vana antennivõimendi, mis oli mõeldud konkreetsete sageduste ja kanalite vastuvõtuks, tuleks heaga kohe pensionile saata.
Praegu on antennivõimendid, mis võtavad kõiki kanaleid vastu ja LTE filter on ka sisse ehitatud. Mul endal on Rantelon AD20-1,9AMT + LTE filter eraldi. Võiksid proovida üldse ilma antennivõimendita ja vaadata, mis tugevuse ja kvaliteediga signaal on. Kui antenn on ka 24 aastat vana, siis muidugi oleks mõistlik ka see ära vahetada.

PS. Hiljuti ostsin tagavaraks (juhuks kui Rantelon otsad annab) mõned Itaalias toodetud võimendid: Cusano ASS30-UUReg(5G) ja F 4RT. Katsetamisel toimisid mõlemad Ranteloni omaga võrdväärselt.
Kasutaja avatar
dabradio
Entusiast

Postitus Postitas dabradio »

DAB raadio peab jääma ! ERR SD kanalid kinni panna DVB-T
Foorumil
Kasutaja avatar
vanemleitnant
DigiTVfänn

Postitus Postitas vanemleitnant »

peeter3000 kirjutas: 16:20, 17 Okt 2025tundub siis, et kaablit ja liitmikke tuleb iga 5-15a tagant vahetada
Ei tule, mul on 2002 paigaldatud Soome antenn ja kaablid ning kõik toimib.
TriaxUnix-100, maapind 11 m, antenn 7 m maapinnast, suund Espoo
DVB-T2: LG OLED 65A13LA + AppleTV + TeliaTV
Kasutaja avatar
andyman
Entusiast

No mul oli nii, et remondimehed lõikasid kaabli läbi (see jäi neile ette) ja paigaldasin liitmiku ca 8 meetrit antennist. Mingi hetk hakkas Soome pilt kahtlaselt tihti kaduma ja lõpuks hakkas ETV pilt ka hakkima. Liitmik asus ise hoones sees ja kaabliotsad olid siis peale paari aastat sellised. Et siis kusagilt sai niiskus sisse? Võib olla katuselt olevast katkisest kaabliisolatsioonist? Kusjuures oli toas sees ka enne võimendit kaabel korrodeerunud ja pidin võimendi välja vahetama (selle sisend ja väljund olid ka korrodeerunud). Võimendist antennini on ca 30 meetrit. Kas võis sellest olla, et ei kasutanud LTE filtrit? Mul siin naabermaja katusel (võibolla nii 150 m) mobiilioperaatori antennid, mis olid enne veel lähemal (mobiilioperaator vahetas antennide asukohta). Vahetasin paar aastat tagasi kaabli antennist kuni kahjustatud kohani välja. Ja praegu kõik toimib, et ole enam liitmikku kontrollimas käinud. Antenn ise on ca 12-13 aastat vana ja see on korras ning toimib hästi.
Sul ei ole õigusi, et siin postituses manuseid näha.
Kasutaja avatar
Zuumbox
Digivanake

Postitus Postitas Zuumbox »

andyman kirjutas: 22:02, 18 Okt 2025 Võib olla katuselt olevast katkisest kaabliisolatsioonist?
Jep, täpselt nii ongi. Vesi poeb sisse ja imbub mööda keskmist soont allapoole.
Ise komistasin kunagi täpselt sama reha otsa.
DVB-T2: Ferguson Ariva T40 & Sony32W4000; antenn 21...69 17dB, kõrgus 45+11 m; võimendi AD20-1,9/AMT; suund Espoo
JaanS
Uudistaja

[/quote]
See vana antennivõimendi, mis oli mõeldud konkreetsete sageduste ja kanalite vastuvõtuks, tuleks heaga kohe pensionile saata.
Praegu on antennivõimendid, mis võtavad kõiki kanaleid vastu ja LTE filter on ka sisse ehitatud. Mul endal on Rantelon AD20-1,9AMT + LTE filter eraldi. Võiksid proovida üldse ilma antennivõimendita ja vaadata, mis tugevuse ja kvaliteediga signaal on. Kui antenn on ka 24 aastat vana, siis muidugi oleks mõistlik ka see ära vahetada.

[/quote]

Ma ei saada antennivõimendit pensionile vanuse pärast. Kui annab kasutada, siis tuleb kasutada, kuniks veel saab. Korralikult tehtud järelikult. Antennivõimendi ja Spauni multiswitch on pööningul.
Samas pole ka mingit muud antennivõimendit, millega veel proovida - ehk näeb veel midagi ja paremini ja tasuks uus antennivõimendi osta.
Soome antenn on 6 aastat vana, https://www.antech.eu/documents/9000187 ... 87_eng.pdf
Logoperioodiline, FM ringantenn ja SAT-TV antenn on 24 aastat katusel olnud. SAT-TV sai mingid aastad tagasi quad pea ja Spauni multiswitchi.

Kas see LTE filter on vajalik? Ma ei oska sellest puudust tunda.

Midagi sellist sai:
antennid.jpg
Kasutaja avatar
andyman
Entusiast

Espoost hetkel tulevad kanalid ja muksid on sellised. Võiksid vaadata, kas kõikides mukside kanalid tulevad korralikult läbi ja teleri või digiboksi menüüst vaadata igast muksist mõne kanali signaalitugevuse ja kvaliteedi. Muidu jääb Saue kenasti Espoo saatja nö ametliku leviala sisse, nii et vaatamisega ei peaks probleeme olema.
Kasutaja avatar
andyman
Entusiast

JaanS kirjutas: 15:09, 19 Okt 2025 Ma ei saada antennivõimendit pensionile vanuse pärast. Kui annab kasutada, siis tuleb kasutada, kuniks veel saab. Korralikult tehtud järelikult. Antennivõimendi ja Spauni multiswitch on pööningul.
Samas pole ka mingit muud antennivõimendit, millega veel proovida - ehk näeb veel midagi ja paremini ja tasuks uus antennivõimendi osta.
Soome antenn on 6 aastat vana, https://www.antech.eu/documents/9000187 ... 87_eng.pdf
Ma kunagi ühte sellist Ranteloni vanemat Espoo ja Tallinna jaoks eraldi sisenditega antennivõimendit proovisin ja tookord mingit Soomede pilti telerile ette ei tulnud. Aga võis ka olla mittetöökorras võimendi. Sellest siis ka pessimistlik hoiak sellise võimendi suhtes. Aga kui töötab, siis hästi ju ja kui pilt stabiilselt ees, siis polegi tõesti mõtet torkida. Muidu see Soome antenn on kindlasti korralik.
Vasta

Mine “Üldfoorum”