s.t. samal sagedusel olevate(e26 ja e38) erinevate "täitesaatjate" signaal segab üksteist .
Digita tahab nüüd teised sagedused kasutusele võtta,aga see on pikk protsess.Ajutiselt vähendatakse ühe täitesaatja võimsust seniajani kui kasutusele tulevad uued sagedused.
Samas võiks neil probleeme olla ka Fiskars v. Espoo ja võiks sagedusi muuta

Sama probleem on vist ka Eestis E45 Tallinn v. Ellamaa v.Haapsalu(?).
Mina kuulen sellist tüüpi probleemist Digita poolt esimest korda.Digilevi puhul on vist õppimist veel kõvasti..
(eestikeelne tekst on Minu spekulatsioon,aga soomekeelne on fakt)
NB! minu soovitus/soov oleks tõsta järgmisest suvest mux1 Tallinnas E28 peale ja E45 jätta vertikaalpolarisatsiooniga mux 4 või 5-ks...
Sel juhul saaksid paljud hakata vabalt vaatama soome E44 ja E46-e..
Telemasti "taga" segab E45 e44 vaatamist,siis võib mõnes piirkonnas(näiteks Tabasalu-Vääna)ka Espoo tugev signaal segada e45-e vastuvõttu(kuigi segaja võib olla ka Fiskars..)
Digita:
Sallan Sarivaaran ja Sallatunturin täytelähettimien samoista taajuuksista johtuen Sallan alueella on esiintynyt tv-vastaanotossa häiriöitä. Näillä täytelähetinasemilla on käytössä samat kanavat eli A-kanavanipussa kanava 26 ja B-kanavanipussa kanava 38, mistä on aiheutunut tv-vastaanottohäiriöitä.
Samojen kanavanumeroiden muutos edellyttää taajuuksien vaihtoa. Luvan saanti uudelle taajuudelle saattaa olla pitkä prosessi, minkä vuoksi Digita pyrkii vähentämään vastaanottohäiriöitä Sallassa alentamalla Sarivaaran täytelähettimen lähetystehoa. Lähetystehon alentaminen on väliaikainen toimenpide ja kestää siihen asti, kunnes uudet taajuudet ovat käytettävissä.