Diseq vigane?

Kõik mis puudutab satelliidivastuvõtuseadmeid
Kasutaja avatar
valgekotkas
Admin

Re: Diseq vigane?

Postitus Postitas valgekotkas »

Kolleeg kirjutas:
mustkass kirjutas:Sellepärast tal signaali korralikku polegi et 110-le Triaxile 9 pead ette ladus :mrgreen: Samas ma kahtlen selles väga :roll:
Küll kisub teemast mööda, aga siiski: kas 6 LNB'd Triax110'le sättida oleks ok?
Kasutaks Merges saadavaid "vuntse" ja rida võiks olla: 1W; 5E; 9E; 13E; 19E; 28E
28e jäta välja siis võid, 1w-19e on juba reaalsem :wink: ... küsimus ei ole mitte niivõrd selles kas kuus pead on vähe või palju - küsimus on selles, et erinevad satid ja nendel asuvad erinevad transpondrid on erineva tugevusega 28e äärel on nõrk ...
"Microsoft sells you Windows ... Linux gives you the whole house."
Kolleeg
Edasijõudnu
Kontakt:

Postitus Postitas Kolleeg »

valgekotkas kirjutas: ...pead on vähe või palju - küsimus on selles, et erinevad satid ja nendel asuvad erinevad transpondrid on erineva tugevusega 28e äärel on nõrk ...
Aga kui loobuda ei tahaks, siis mis aitaks? Suurem pann, mitu panni, maximuse 85 multifocus pann? või lihtsalt arvestada, et kehva ilmaga 28E pealt midagi ei näe.
Kasutaja avatar
elit
Digivanake

Postitus Postitas elit »

Küsimusele ei ole lihtne vastata.
Asi on selles, et mida, kuivõrd kindlalt ja kui paljudelt sattidelt on soov vaadata - see on kogu süsteemi rajamise/arendamise aluseks. Seda on palju arutatud, kusjuures igal soovitajal on oma seisukoht.

Kui tõesti on soov näha võimalikult palju, siis tuleks panna mootorajamiga antenn, mille eeliseks on peaaegu parima signaali tagamine kõigilt haaratavatelt sattidelt vastavalt kasutatava antenni suurusele. 1,1m antenn on üpris optimaalne ka kulutuste ja purjelisuse mõttes. Puuduseks on satilt satile kerimise ajakulu ja "mis liigub, see kulub".

Mitme multifeed`i [seega ka DiSEqC lülit(te)] kasutamine suure haarde tagamiseks omab eelist kiire ümberlülituse näol satilt satile, kuid ei tule odavam ja ka signaalide tugevused pole ühtlaselt maksimaalse lähedased.

Ise kasutan 1,1m multifeed`iga (28E tuleb osaliselt)19E...5W ja 1,5m pööratav 30W(suvel 27W)....90E. Vaata näiteks:
http://digi-tv.ee/viewtopic.php?f=8&t=9 ... A4heb+piir" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasutaja avatar
onumutt
DigiTVfänn

Postitus Postitas onumutt »

Mul on samuti maximuse 85 multifocus pann, keskmine "pea" Hotbird ja serval Astra2 28,2E. Peaaegu kõik kanalid sealt tulevad. Nii et- on lootust sättida.
Kasutaja avatar
Henkka
In Memoriam

Postitus Postitas Henkka »

Mina soovitaks kahte või enamat antenni, millele siis mõned LNB-d paigutada ja õiged suunad valida.
Aga see kõik sõltub soovidest, viitsimisest ja võimalusest :mrgreen:

Omal on mul "keerukate metsamajanduslike tingimuste" tõttu 5 erineva suurusega offsetti üles pandud ja üks 10x1 DiSEqC on hetkel 7 LNB-ga ning teise kaabli otsas lihtne DiSEqC 2x1, et kahe tuuneriga isendeid (nagu Kati 922) jooksutada.
Sihivad need antennid erinevate männipuude okste vahelt enamvähem vaba sihti... :twisted:
Ja 9E ei tule mul mingi valemiga... samal ajal 5E ja 13E on olemas.
Praegu ongi 36E kuni 1W võimalik, edasi lääne poole sisuliselt võimalust ei ole.
Ida poole pole probleemi, aga sealt pole ju midagi (mulle sobivat) üritada...
Jälle maitseasi :wink:
Kasutaja avatar
Jeeriko
Entusiast

Postitus Postitas Jeeriko »

Räägiks enda kogemusest siis ka. Alguses oli mul 80 cm ja 4 pead suunaga 13E, 19E, 28E otse ja 36E. Siis, nagu siin eelnevalt võib lugeda, panin 110 cm ja 9 pead, 13E keskel. Sellise setupiga kadusid päris paljud transponderid erinevate sattide pealt isegi ilusa ilmaga ja kui veel pilve läks, sadama hakkas olin enamusest ilma. Seega lasin ümber teha, nyyd on 80-peal 36, 28, 19 ja 110-peal 1W, 4.8, 7, 9, 13, 16.

Signaal on hea, transponderid on ka kõik olemas.

Lõpetuseks.
Tahtsin odavalt läbi ajada, aga lõpuks maksin ikka topelt töö ja tõstuki rendi eest.
Kasutaja avatar
Henkka
In Memoriam

Postitus Postitas Henkka »

Kui paigaldada rohkem kui üks piisava suurusega antenn (kuldreegel - mida suurem antenn, seda parem) ja igale antennile mõistlikus hulgas LNB-sid nii, et fookusest kõige kaugemal olevad positsioonid oleks üksteisele nii lähedal kui võimalik - saab tulemus selline, et ka talvel märja lumega üldjuhul töötab.

Muidugi - mis on sellel jutul ühist "DiSEqC vigane?" teemaga ???
Vasta

Mine “Seadmed”