projektor+digitaal-tv-mpeg4

Vaba vestlus igal teemal mis puudutab digitaaltelevisiooni
meremees2
Entusiast

Re: projektor+digitaal-tv-mpeg4

Postitus Postitas meremees2 »

donli kirjutas:Eks igal asjal on omad head ja vead. Näiteks ebay's pakutakse tv projektoreid. 1080 HD pildi kvaliteediga võiks ju proovida. Tavalisi kodukinoprojektoreid on nagu muda... teleka ees istumine on üsna tüütu.
Ei ole meil ühtegi eesti kanalit 1080, isegi 720p ei ole... :-(
Mille poolest erineb teleka taga istumine projektori taga istumisest? ei saanud mõttekäigust päris sotti..
Kasutaja avatar
Martini
Entusiast

Postitus Postitas Martini »

Praegu on mul Optoma HD65, aga plaan on vahetada varsti HD20 vastu.

Telekas on selles mõttes tüütu, et mulle hästi ei meeldi mõte sellest, et mul oleks elutoas nii suur jurakas siis, kui ma parasjagu pilti ei vaata. Projektor on tore, sein on vaikolekus tühi. Ega mul ei tule kohe pähe kah, kust ma mõõduka raha eest 100-tollise HD teleka peaks ostma :)

Eesti kanalite vaatamiseks pole vaja ei projektorit ega telekatki. Aga igasuguseid muid kanaleid on ka olemas, sati pealt ja soomest. Ja siis on olemas PS3-d ja blueraymängijad jms, mis väga edukalt 1080p pilti toodavad.
Martini

DVB-T/S: Golden 9060 & CT5000Cplus & HTPC
donli
Entusiast

Postitus Postitas donli »

praegu on ainult mõte vahetada telekas projektori vastu
donli
meremees2
Entusiast

Sanyo poole ei ole piilunud?

100 tolli - ja mina mõtlesin et min 65 on suur...kasvamisruumi kui palju siis veel... :-)
Kasutaja avatar
Martini
Entusiast

100 tolli on 3.5 meetri pealt vaadates nii, et ise olen ära harjunud, aga külalised mõnikord virisevad, et miks pilt suurem ei ole. Mul on zuum kõige väiksemaks keeratud, et pilt heledam oleks.
Martini

meremees2
Entusiast

Martini kirjutas:100 tolli on 3.5 meetri pealt vaadates nii, et ise olen ära harjunud, aga külalised mõnikord virisevad, et miks pilt suurem ei ole. Mul on zuum kõige väiksemaks keeratud, et pilt heledam oleks.
Ja on siis nii, et kui vaatad mõnd pikemat filmi subtiitritega, siis on kael haige pärast, et peab pead nii palju pöörama paremale/vasakule... :-)
Kasutaja avatar
Martini
Entusiast

meremees2 kirjutas:Ja on siis nii, et kui vaatad mõnd pikemat filmi subtiitritega, siis on kael haige pärast, et peab pead nii palju pöörama paremale/vasakule... :-)
Sa raamatut loed ka nii, et silmade asemel liigutad pead? :D

100-tolline pilt on 3.5 meetri kauguselt vaadates täpselt sama suur kui 19-tolline pilt 65cm kauguselt. Mul on üks töömonitoridest 19-tolline 16:9, mida ma vaatan enam-vähem täpselt 60cm kauguselt. Küll ei tunne, et ühegi asja lugemiseks pead peaks keerama. Täpsem oleks öelda, et ma saaks kõiki monitoril olevaid tekste ainult silmi liigutades (ja mitte eriti pingutades) lugeda veel siis, kui monitor oleks täpselt 2 korda suurem. Sealt edasi kisub kõõritamiseks ja ilmselt liigutaks pigem pead. Praeguse suuruse juures ei toimu kohe päris kindlasti ekraani erinevatest nurkadest asjade lugemisel mingit pea liigutamist. Samamoodi ei toimu seda 3.5 meetri pealt sajatollist pilti vaadates. Ma võin sulle seda garanteerida, et filmi on isegi siis mugav vaadata, kui pea on tihedalt diivanipadja vahele surutud :)

Ma ise ütleks oma vaatluste järgi, et sellelt kauguselt oleks ilmselt kõige optimaalsem pildisuurus 120 tolli. Aga nagu öeldud, ei raatsi ma zoomi peale keerata.
Martini

meremees2
Entusiast

Martini kirjutas:
meremees2 kirjutas:Ja on siis nii, et kui vaatad mõnd pikemat filmi subtiitritega, siis on kael haige pärast, et peab pead nii palju pöörama paremale/vasakule... :-)
Sa raamatut loed ka nii, et silmade asemel liigutad pead? :D
See oligi muide nali...:-)

Kodus 65 tolli ja vaatan umbes sama kaugelt...

A akende ees on pimendavad rulood? Et siis päikeselise ilmaga vaatamist segama ei hakka?
donli
Entusiast

üldiselt teleka vaatamisel on keha pingestatud, kino vastupidi lõdvestav.
donli
Kasutaja avatar
Carat_EST
Digivanake

Postitus Postitas Carat_EST »

Martini kirjutas:aga külalised mõnikord virisevad, et miks pilt suurem ei ole. Mul on zuum kõige väiksemaks keeratud, et pilt heledam oleks.
Sel juhul sul vale optika. Kui selleks et heledust juurde saadaon vaja pilt "kokku zoomida" on antud projektori kauguse jaoks olemasolev optika sobimatu.
(kui kaugus seinast oleks olnud juba üle 5m oleks selge et pirni võimsus jääb ka lahjaks)
meremees2
Entusiast

Ehk siis pidas ta silmas seda, et mida lähemal on projektor ekraanile, seda "tugevam" on pilt. Võta miski suvaline projektorite kalkulaator lahti ja näed et vastavalt projektori kaugusele muutuvad ka Max Room Lighting ja Image Brightness (heledus).
Kasutaja avatar
Carat_EST
Digivanake

Postitus Postitas Carat_EST »

meremees2 kirjutas:Ehk siis pidas ta silmas seda, et mida lähemal on projektor ekraanile, seda "tugevam" on pilt. Võta miski suvaline projektorite kalkulaator lahti ja näed et vastavalt projektori kaugusele muutuvad ka Max Room Lighting ja Image Brightness (heledus).
Seda küll - korralike projektorite juures ongi 2 komponenti: projektor ja optika.
Need komplekteeritakse lähtuvalt vajadusest/kasutuskohast.
Need kalkulaatorid võimaldavad ka optikat valida.
Midagi on väga valesti kui kõigest 3,5 m kauguselt on "kõlbliku" heleduse saamiseks vaja pilt maksimaalselt kokku zuumida. Saaksin veel aru kui seda peab 7m+ kauguselt tegema.
Kasutaja avatar
Martini
Entusiast

Carat_EST kirjutas:Kui selleks et heledust juurde saadaon vaja pilt "kokku zoomida" on antud projektori kauguse jaoks olemasolev optika sobimatu.
Jättes kõrvale selle, kas mul on antud olude jaoks õige projektor või mitte, on füüsikaline paratamatus see, et mida väiksem on konkreetse projektori pilt, seda heledam ta on. Lihtsalt projektori valgusvoog on konstant ning pildi heledus on sisuliselt valgusvoog jagatud pildi pindalaga. Keerad suuremaks (või nihutad projektori kaugemale), läheb pilt tumedamaks, keerad väiksemaks (või nihutad projektori lähemale), läheb pilt heledamaks. Mulle meeldib antud oludes väiksem ja heledam pilt rohkem.

Nii või teisiti võib ilmselt eeldada, et kui projektori küljes on zoomi vänt, siis on projektor mõeldud kasutamiseks selle suvalise asendi korral ja ükski neist pole "vale".
Martini

donli
Entusiast

Lugesin projektorite retsensioone: optima HD20 ja Vivitek h1080fd on samast klassist algaja projektorid, 1080 720 hinnaga. Vivitek pidi andma heledama pildi
donli
Kasutaja avatar
kalvis
DigiTVfänn

Postitus Postitas kalvis »

Algsele küsijale:
http://www.made-in-china.com/showroom/b ... D8HD-.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Hea uudisena on DVB-T projektorid olemas, kuigi eestisse vist niipea ei jõua. Hea on ka soodne hind (250$ on suht soodne) Halb uudis on, et tehnilised näitajad (resolutsioon vaid 800x600) on tagasihoidlikud, ning arvata võib, et DVB on mpeg-2.

DVB-T projektoreid on vajalikud just juhtmete veo pärast, koksiaalkaablit ja toitejuhet on käkitegu vedada võrreldes hdmi ja usb õnnetustega, sest mõlemal on distantsid väga väikesed. Ja DVB-T tagab, et ükski bitt ei lähe kaotsi.
Vasta

Mine “Üldfoorum”