meremees2 kirjutas:Ja on siis nii, et kui vaatad mõnd pikemat filmi subtiitritega, siis on kael haige pärast, et peab pead nii palju pöörama paremale/vasakule...

Sa raamatut loed ka nii, et silmade asemel liigutad pead?
100-tolline pilt on 3.5 meetri kauguselt vaadates täpselt sama suur kui 19-tolline pilt 65cm kauguselt. Mul on üks töömonitoridest 19-tolline 16:9, mida ma vaatan enam-vähem täpselt 60cm kauguselt. Küll ei tunne, et ühegi asja lugemiseks pead peaks keerama. Täpsem oleks öelda, et ma saaks kõiki monitoril olevaid tekste ainult silmi liigutades (ja mitte eriti pingutades) lugeda veel siis, kui monitor oleks täpselt 2 korda suurem. Sealt edasi kisub kõõritamiseks ja ilmselt liigutaks pigem pead. Praeguse suuruse juures ei toimu kohe päris kindlasti ekraani erinevatest nurkadest asjade lugemisel mingit pea liigutamist. Samamoodi ei toimu seda 3.5 meetri pealt sajatollist pilti vaadates. Ma võin sulle seda garanteerida, et filmi on isegi siis mugav vaadata, kui pea on tihedalt diivanipadja vahele surutud
Ma ise ütleks oma vaatluste järgi, et sellelt kauguselt oleks ilmselt kõige optimaalsem pildisuurus 120 tolli. Aga nagu öeldud, ei raatsi ma zoomi peale keerata.