Igatahes edasi hakkasin uurima mis maja katusel korstna küljes hetkel olemas on. Täpis mõõteriistaga, millel nimeks puuliist, sain tulemuseks, et taldrikute laiuseks on natuke üle meetri, ehk eeldan, et 110cm (sellise suurusega taldrikuid leidsin igatahes netist otsides). Edasi läheb pööningult sinna 8 juhet, kummagi juurde 4. Ja ma sain aru, et ühele 110cm taldrikule saab ette panna 4 vastuvõtja pead (ilmselt pole neid nii palju vaja siiski)?
Edasi mida seal polnud. Vastuvõtu pead, kummagil oli 1 küljes. Ehk kui saab ühele taldrikule neid mitu panna, siis mida neid ostes vaadata tasuks?
Edasi juhtmed tulid ühe plaadi juurde, aga seal midagi ei olnd. Ehk mul on vaja mingit DiSeqC lülitit mis erinevatelt vastuvõtu peadelt signaalid kokku võtab?
Ja siis järgmine küsimus. Kas pärast seda lülitit tulevat kaablit ja õhus leviva digi tv kaablit on võimalik üheks kokku liita? Tuppa jõuab mul üks kaabel. Miski raadio antenni ots on ka seinas olemas, aga selle puhul ei suutnud ma tuvastada kuhu see juhe välja jookseb. Ja seda vist ei saaks kasutada ka, isegi kui väga tahta?
Ja natuke ebavajaliku infot ka. Maja projekti ja silma järgi mõõtmise järeldusena võin üsna julgetl väita, et taldrikud on suunatud järgnevalt:
kahe taldriku vahele jääb täpselt lõuna suund.
Esimene näitab miski 15-20 kraadi lõunast ida poole
Teine näitab umbes 30-35 kraadi lõunast lääne poole
Ei tea kui palju sellest infost kasu on. Aga umbes peaks need vist igasugu populaarseimate sateliitide suunas näitama?