Mõned küsimused.

Kõik mis puudutab satelliidivastuvõtuseadmeid
Vasta
kaurxxl
Uudistaja

Mõned küsimused.

Postitus Postitas kaurxxl »

Hakkasin mõned päevad tagasi uurima dreamboxi kohta, ja üks foorumi kasutaja seletas mulle ilusti kõik enam vähem üldiselt ära. Ja pärast mida jõudsin ma järeldusele, et mul on dreamboxi vaja. :D

Igatahes edasi hakkasin uurima mis maja katusel korstna küljes hetkel olemas on. Täpis mõõteriistaga, millel nimeks puuliist, sain tulemuseks, et taldrikute laiuseks on natuke üle meetri, ehk eeldan, et 110cm (sellise suurusega taldrikuid leidsin igatahes netist otsides). Edasi läheb pööningult sinna 8 juhet, kummagi juurde 4. Ja ma sain aru, et ühele 110cm taldrikule saab ette panna 4 vastuvõtja pead (ilmselt pole neid nii palju vaja siiski)?

Edasi mida seal polnud. Vastuvõtu pead, kummagil oli 1 küljes. Ehk kui saab ühele taldrikule neid mitu panna, siis mida neid ostes vaadata tasuks?

Edasi juhtmed tulid ühe plaadi juurde, aga seal midagi ei olnd. Ehk mul on vaja mingit DiSeqC lülitit mis erinevatelt vastuvõtu peadelt signaalid kokku võtab?

Ja siis järgmine küsimus. Kas pärast seda lülitit tulevat kaablit ja õhus leviva digi tv kaablit on võimalik üheks kokku liita? Tuppa jõuab mul üks kaabel. Miski raadio antenni ots on ka seinas olemas, aga selle puhul ei suutnud ma tuvastada kuhu see juhe välja jookseb. Ja seda vist ei saaks kasutada ka, isegi kui väga tahta?

Ja natuke ebavajaliku infot ka. Maja projekti ja silma järgi mõõtmise järeldusena võin üsna julgetl väita, et taldrikud on suunatud järgnevalt:
kahe taldriku vahele jääb täpselt lõuna suund.
Esimene näitab miski 15-20 kraadi lõunast ida poole
Teine näitab umbes 30-35 kraadi lõunast lääne poole
Ei tea kui palju sellest infost kasu on. Aga umbes peaks need vist igasugu populaarseimate sateliitide suunas näitama?
Kasutaja avatar
valgekotkas
Admin

Re: Mõned küsimused.

Postitus Postitas valgekotkas »

kaurxxl kirjutas: Esimene näitab miski 15-20 kraadi lõunast ida poole
Teine näitab umbes 30-35 kraadi lõunast lääne poole
esimese peale saad aretada 36E 28,2E 23,5E 19,2E
teise peale saad aretada 13E 9E 4,8E 0,8W 4&5W
selleks on sul vaja: ühte ringpolarisatsiooni LNB-d ja 6-8 universaalset LNB-d;
"lisavuntse" - need kas ostad või oled ise meistrimees ja nokitsed valmis; siis on sul vaja 10 Diseqc-i, kui nüüd tõesti tahad maapealset signaali ka liita kaablisse siis liitmis ja lahutamisfiltreid, f-otsi, tahtmist ja kannatust ja valmis ta ongi smile85
"Microsoft sells you Windows ... Linux gives you the whole house."
Kasutaja avatar
Henkka
In Memoriam

Postitus Postitas Henkka »

Ja muidugi kõvasti tahtmist vajaliku info kokkuotsimiseks (tegelikult saab selle ka siit foorumist kätte).
Enne ei maksa toimetama hakata kui teoreetiliselt asjad on selged - mis, kuhu ja kuidas.

Muidugi kui isetegemise tahtmist pole ja nutzu on, siis soovitan kahtlemata spetsialist kohale kutsuda.
Valgekotkas võiks ju üks võimalus olla,
aga temaga tuleb enne selge kokkulepe teha, mis suunas antennisüsteemi arendus toimub

tsitaat: kohendan antennisüsteeme vastavalt soovile kas halvemaks või paremaks

smile36
Kasutaja avatar
mustkass
Dissident

Postitus Postitas mustkass »

Kõige lihtsam kui sa eelnevate jutust aru ei saanud,tee pildid pannidest ja copy siia kasvõi ülesse.
AmikoViper4KDreambox900Vu+Solo4K PhilipsCinema21:9 LGOLED65C6D
T90 T85 1,8 1,0 0,8x3 0,9x4
90E-30W

Pilt
Pilt
Pilt
kaurxxl
Uudistaja

Postitus Postitas kaurxxl »

Hetkel ma katsungi selle teoreetilise poole selgeks teha, ja siis oli alles plaan aretama hakata midagi.

Esialgu katsun ise asjaga hakkama saada ja kui tõesti sellest midagi välja ei tule, mida ma ei usu, siis tuleb ekspertide poole pöörduda.

Ja selle maapealse signaali liitmise kohta niipalju, et ma vähemalt ise jõudsin järeldusele, et eesti kanalite vaatamiseks oleks see vast kõige lihtsam variant. Ja see küsimus tuli ainult sellepärast, et ma ei suutnud kuidagi kohe välja mõelda kas signaali liitmine ja lahutamine kuidagi DiSEqC lüliti tööd segab. Aga ju siis mitte, kui see võimalik on.
Vasta

Mine “Seadmed”