Dreamboxi komponent video

Kasutaja avatar
mesilane
DigiTVfänn

Postitus Postitas mesilane »

Oleks huvitav teada, kas digitaalne videosignaal (DVI-I) võib ka olla ülerealaotusega. Kui Dream Multimedia oma uue DM8000 lõpuks valmis teeb, kas siis on DVI väljundis ülerealaotusega signaal ?!

Praegu tuleb siiski läbi VideoLAN'i arvutiga vaadata või paremaid aegu oodata :(
Kasutaja avatar
wookie
Entusiast

Postitus Postitas wookie »

mesilane kirjutas:Oleks huvitav teada, kas digitaalne videosignaal (DVI-I) võib ka olla ülerealaotusega. Kui Dream Multimedia oma uue DM8000 lõpuks valmis teeb, kas siis on DVI väljundis ülerealaotusega signaal ?!
1080i on DVI puhul kindlasti olemas, samas, SD puhul on asi segasem, osad allikad väidavad, et saab, teised jälle, et ei saa.
mesilane kirjutas:Praegu tuleb siiski läbi VideoLAN'i arvutiga vaadata või paremaid aegu oodata :(
Aga miks sa analoogsignaali (näiteks s-video) arvutisse ei lase? Arvestades seda, millist saasta sati pealt saadetakse, tulevad analoogedastusel tekkivad kaod isegi kasuks - ruudulisus pole nii kohutavalt näha, samuti on Dscaleri või TvTime deinterlace siiski parem kui VideoLani oma.
Kasutaja avatar
mesilane
DigiTVfänn

wookie kirjutas:Aga miks sa analoogsignaali (näiteks s-video) arvutisse ei lase? Arvestades seda, millist saasta sati pealt saadetakse, tulevad analoogedastusel tekkivad kaod isegi kasuks - ruudulisus pole nii kohutavalt näha, samuti on Dscaleri või TvTime deinterlace siiski parem kui VideoLani oma.
See eeldaks komponent video-capture kaarti, mida mul ei ole. PAL komposiitvideo CVBS ja ka S-Video värvid on pehmelt öeldes koledad. Eriti on seda näha ühtlast värvi detailidelt ja detailide servadest. Parima kvaliteedi saab IMHO VideoLAN'ga.
Kasutaja avatar
hight
Uudistaja

Postitus Postitas hight »

Kas kellelgi on Dreambox 7020 ülemise scardi skeemi.Kui ta on lülitatud YPbPr (progressiiv rezhiimi), millised klemmid tal on aktiivsed?
Kasutaja avatar
wookie
Entusiast

hight kirjutas:Kas kellelgi on Dreambox 7020 ülemise scardi skeemi.Kui ta on lülitatud YPbPr (progressiiv rezhiimi), millised klemmid tal on aktiivsed?
http://www.syncblaster.com/gtmfytv.htm#Component
see ehk võiks olla
Kasutaja avatar
wookie
Entusiast

mesilane kirjutas:See eeldaks komponent video-capture kaarti, mida mul ei ole. PAL komposiitvideo CVBS ja ka S-Video värvid on pehmelt öeldes koledad. Eriti on seda näha ühtlast värvi detailidelt ja detailide servadest. Parima kvaliteedi saab IMHO VideoLAN'ga.
mnjah, eks ta ole - PALi värvid ongi üpris koledad, kuid ffmpegi dekooder, mis videolani sees on, produtseerib jällegi üpris post-processimata pilti, mistõttu on sellest enam-vähem vaadatava asja tegemine üsna palju protsessorijaksu nõudev asi, lisaks veel deinterlace.
Filmide puhul pole vast nii hull, kuid tavaliste saadete korral, eriti kui kanalioperaator on bitrate'ga koonerdanud, on inimese moodi pildi saamine üpris keerukas.
Kasutaja avatar
hight
Uudistaja

Olen püüdnud Dreami läbi komponendi Philips LCD 32PF9966/10-ga paari panna aga ei õnnestu ...Asi on selles et Philipsil ei ole RCA-s komponent sisendit.Komponent on tal sünnitatud läbi DVI sisendi.Sealt läheb DVI adapter omakorda HDMI sisendisse ja siis LCD-sse.DVD toimib läbi komponendi laitmatult RCA (komponent) - DVI-HDMI adapter.Järelikult komponent signaal jõuab telekasse.Aga kuidas saada ta kätte Dreamist läbi scardi, millised otsad?Oleks Dreamil komponent väljund RCA-s poleks probleemi
Ülaltoodud link kahjuks ei sobinud see sai kohe ära proovitud.
Ootan abi !!!
ice
Õpetaja

Postitus Postitas ice »

Täpselt samad otsad, mis RGB puhulgi. Vahe on driimis sees softiga lülitamisel. Ainult esimese hooga võib sul pisut jamamist olla, et värvid õigesse järjekorda saada ;)
Kasutaja avatar
wookie
Entusiast

Kasutaja avatar
hight
Uudistaja

Kui ühendada samade otse külge mis on RGB-l on pilt komponendis roheline... Lp.ICE, mis softist sa rääkisid?Kas on võimalik scardi confi kuidagi muuta.
Kui on abiks, siis on mul peal Gemini 2.6
ice
Õpetaja

Postitus Postitas ice »

hight kirjutas:Kui ühendada samade otse külge mis on RGB-l on pilt komponendis roheline... Lp.ICE, mis softist sa rääkisid?Kas on võimalik scardi confi kuidagi muuta. Kui on abiks, siis on mul peal Gemini 2.6
Sa pead omal Setup -> Audio & Video -> Component valima. Muidu on tõesti roheline...

iCE
Kasutaja avatar
hight
Uudistaja

No loomulikult ma panin ta eelnevalt YPbPr peale.Pilt on KOMPONENDIS roheline, nagu ma ka eelnevas teates ütlesin.
Mul tundub et olen hakanud apelsini lõhna ja maitset lahti mõtestama.Probleem aga on jäänud ja abi pole ka saanud.
Sorry kui kui kedagi tüütasin.Võib olla sattusin valesse foorumisse.
Tänud neile, kes viitsisid vastata.
ice
Õpetaja

Postitus Postitas ice »

hight kirjutas:No loomulikult ma panin ta eelnevalt YPbPr peale.Pilt on KOMPONENDIS roheline, nagu ma ka eelnevas teates ütlesin.
Mul tundub et olen hakanud apelsini lõhna ja maitset lahti mõtestama.Probleem aga on jäänud ja abi pole ka saanud.
Kui pilt on roheline, siis veendu palun kõigepealt, et ka teler sul tunnistab seda sisendit kui component'i ja teiseks proovi vahetada kaableid omavahel, et värvid paika saada... See sama, millest sulle ennist rääkisin. Ja ära peruta nagu päevadega naine...
Kasutaja avatar
mesilane
DigiTVfänn

hight kirjutas:DVD toimib läbi komponendi laitmatult RCA (komponent) - DVI-HDMI adapter.Järelikult komponent signaal jõuab telekasse.Aga kuidas saada ta kätte Dreamist läbi scardi, millised otsad?Oleks Dreamil komponent väljund RCA-s poleks probleemi
DVD mängijad annavad enemasti 480p komponent videosignaali. Dream annab aga 576i. Selles ilmselt probleem ongi.
hight kirjutas:No loomulikult ma panin ta eelnevalt YPbPr peale.Pilt on KOMPONENDIS roheline, nagu ma ka eelnevas teates ütlesin.
Pilt on sel juhul roheline kui YPbPr komponentsignaal antakse RGB sisendisse.
Kasutaja avatar
wookie
Entusiast

mesilane kirjutas:DVD mängijad annavad enemasti 480p komponent videosignaali. Dream annab aga 576i. Selles ilmselt probleem ongi.
Just just... ning nagu on selgunud, on see absoluutselt normaalne, et DVD mängijad 480p või 576p väljastavad, sest selline on kontent DVD plaadi peal - reeglina film, kuid mõne muusika DVD puhul võib ka DVD peal olla 576i, sellisel juhul, ma usun, väljastab ka DVD mängija 576i.
Samas, sati pealt tulev mpeg on reeglina 576i, mistõttu on loogiline, et ka tuuner väljastab 576i.
Vasta

Mine “>> Dreambox <<”