Aidake seadmed omavahel kokku panna

Kõik mis puudutab satelliidivastuvõtuseadmeid
Kasutaja avatar
Gost
Uudistaja

Postitus Postitas Gost »

Olc kirjutas:Mina soovitaks sul lahendada asi nii, et Humaxist tuleb scart telerisse ja opt.kaabel yamahasse. Sama soovitaks teha ka dvd-ga.
Läbi scarti tulevad niikuinii heli ja video koos, aga kui tahad paremat heli saada, kui stereo, siis pead yamahasse optilise panema.

Niimoodi on mul lahendatud.

Scarti puhul on ka see hea, et kui humaxi või dvd käima lükkad, läheb ka telekas automaatselt käima.

Ja pealegi, mida vähem segajaid sul vahel on, seda puhtam pilt ja heli (dvd/humax -> yamaha -> telekas).

Edit: Yamaha pulti peaks olema võimalik ümber kodeerida, et saaksid kõike 1 puldi pealt toimetada. Kindel pole.
Selle ressiveri komplektis olemasoleva puldiga (yamaha RAV307) on võimalik tõesti teised seadmed programmeerida, seda olen ka teinud, TV ja DVD/VCR saan sel puldilt juhtida. Kuusjuures poes konsultant rääkis hoopis teist juttu.

Scarti ühendusest see lugu, et ühendada saab, sellist ühendust kasutan ka praegu. Ilmselt siis kui DVD tuleb, panen otse HTDV kaabli DVD ja TV vahel pildi saamiseks, siis vaatan mis see reaalselt annab ja kas tasub edasi sele küsimusega tegeleda.

Kunagi poleks arvanud et meie päevadel see ühenduse teema niivõrd keeruliseks aetud.

Aitäh kõigile info eest!
Kasutaja avatar
Energizer
Digivanake

Postitus Postitas Energizer »

Nujah kuin kõigil seadmetel komponentühendused olemas on, siis peaks asi toimima. Scarti mõte on tegelikult selles et ta on universaalne ja sobib absoluutselt igasuguste seadmete ühendamiseks. Kui kvaliteeti tahad siis pead küll heli ja video eraldi ressiiverisse juhtima ja sealt eraldi neid ka hoidma, ehk siis video ja heli erinevatest väljunditest.komponentliides on aga teine standard, mis eeldab ka seda et heli probleem on sul kah lahendatud. DVD-st saab parema pildi siis kui telekas korralik on. Komponentsignaal on küll analoogtehnoloogia kõrgeim tase aga sealt edasi tulevad mängu juba digiliidesed.
Kodukinoressiiveri mõte on selles et tema on see kes allikad kokku korjab ja siis vastavalt sinu soovile pildi või heli serveerib. Mida rohkem on ressiiveril AV sisendeid ja väljundeid seda suurem on tõenäosus et saad parema kvaliteedi, küsimus on pigem selles, kui kvaliteetne on DVD ja millise kvaliteediga on ressiiveri ruumilise heli dekooder. ülejäänud asjad ei mängi enam nii tähtsat rolli.
Kas su telekas toetab Y Pb R ühendust? KUi jaa siis on tegemist ilmselt sellega et üks sinu seadmetest tõlgendab seda ühendust teistmoodi ehk segab värve erinevalt. Kui sa prooviksid DVD otse Y Pb R telekaga ühendada, mis siis teeb? Näitab ilusat pilti?
Kahjuks endal Y Pb R ühendusega seadet ei ole, ei oska rohkem kommenteerida. See oleks ka üsna lihtne viis veenduda selles, et süüdi on kindlasti Humax.
Kasutaja avatar
Gost
Uudistaja

Postitus Postitas Gost »

Energizer kirjutas:Nujah kuin kõigil seadmetel komponentühendused olemas on, siis peaks asi toimima. Scarti mõte on tegelikult selles et ta on universaalne ja sobib absoluutselt igasuguste seadmete ühendamiseks. Kui kvaliteeti tahad siis pead küll heli ja video eraldi ressiiverisse juhtima ja sealt eraldi neid ka hoidma, ehk siis video ja heli erinevatest väljunditest.komponentliides on aga teine standard, mis eeldab ka seda et heli probleem on sul kah lahendatud. DVD-st saab parema pildi siis kui telekas korralik on. Komponentsignaal on küll analoogtehnoloogia kõrgeim tase aga sealt edasi tulevad mängu juba digiliidesed.
Kodukinoressiiveri mõte on selles et tema on see kes allikad kokku korjab ja siis vastavalt sinu soovile pildi või heli serveerib. Mida rohkem on ressiiveril AV sisendeid ja väljundeid seda suurem on tõenäosus et saad parema kvaliteedi, küsimus on pigem selles, kui kvaliteetne on DVD ja millise kvaliteediga on ressiiveri ruumilise heli dekooder. ülejäänud asjad ei mängi enam nii tähtsat rolli.
Kas su telekas toetab Y Pb R ühendust? KUi jaa siis on tegemist ilmselt sellega et üks sinu seadmetest tõlgendab seda ühendust teistmoodi ehk segab värve erinevalt. Kui sa prooviksid DVD otse Y Pb R telekaga ühendada, mis siis teeb? Näitab ilusat pilti?
Kahjuks endal Y Pb R ühendusega seadet ei ole, ei oska rohkem kommenteerida. See oleks ka üsna lihtne viis veenduda selles, et süüdi on kindlasti Humax.
Ülaltoodud kinnitab minu oletused. TVks on selline Samsung. Y/Pb/R ühendused igal pool olemas, va Humax digibox, sellel on ainult RGB ja CVBS scart ühendused video jaoks (heli on optilise väljundiga ja seda ma otse ressiverisse ühendan, heliga lugu on korras). Proovisin panna scart-component kaabli dvd/vcr otse telerisse, antenn dvd/vcr'i ja pilt oli korras, et kaablil ja teleri component ühendusel viga pole. Kõik mu katsetused viitavad sellele, et humax on kitsas koht ikkagi.

Üleval küsisin, kus tõesti humax jamab, kas äkki tuleks selle starmanile tagastada ja osta parema boksi asemel, kus on sees korralikud ühendused küljes, mis toetavad vähemalt component tüüpi ühendust? Siis võttaks sellist asja, mis lisaks starmani kaablile saaks SATi külge panna. Või ma liiga palju tahan ühest asjast?
Kasutaja avatar
Energizer
Digivanake

Postitus Postitas Energizer »

Siis tõenäoliselt on sul probleem hoopis selles et humaxist saadud RGB-d ei õnnestu sul Y Pb R sisendisse saada. Põhimõtteliselt on YPbR ühendus otseühendus. Miks konvertimine sul konkreetsemalt ei õnnestu, ei oska kommenteerida aga ma pakun et 3 värvilisest RGB-st 5 komponentseks YPbR on vist palju tahta.
Seega soovitan sul humax jätta ressiiverisse Scarti kaudu telekaga suhtlema. Võid lihtsuse huvides ühe teleka vabast scardist või RCA liidesest humaxile jätta ning ressiiverile selle asemel tulevikus midagi muud ühendada. Ma saan aru et sulle tundub tülikas jännata humaxil heliväljundi dubleerimisega, seda enam, lihtsam on humaxist sound scarti jätta, ega sa väga palju ei kaota, mis muidugi 5.1 helisse puutub, siis kui paljud kanalid starmani võrgus üldse kodukinoheli välja annavad?
Kasutaja avatar
Gost
Uudistaja

Postitus Postitas Gost »

Energizer kirjutas:Siis tõenäoliselt on sul probleem hoopis selles et humaxist saadud RGB-d ei õnnestu sul Y Pb R sisendisse saada. Põhimõtteliselt on YPbR ühendus otseühendus. Miks konvertimine sul konkreetsemalt ei õnnestu, ei oska kommenteerida aga ma pakun et 3 värvilisest RGB-st 5 komponentseks YPbR on vist palju tahta.
Seega soovitan sul humax jätta ressiiverisse Scarti kaudu telekaga suhtlema. Võid lihtsuse huvides ühe teleka vabast scardist või RCA liidesest humaxile jätta ning ressiiverile selle asemel tulevikus midagi muud ühendada. Ma saan aru et sulle tundub tülikas jännata humaxil heliväljundi dubleerimisega, seda enam, lihtsam on humaxist sound scarti jätta, ega sa väga palju ei kaota, mis muidugi 5.1 helisse puutub, siis kui paljud kanalid starmani võrgus üldse kodukinoheli välja annavad?
Jah, nii see paistab, Humax'ist signaal ei lähe Y-Pb-R otsikuga kaabli läbi, käin uurin Oomi poes, võib olla suudavad kommenteerida, äkki mingi konverter siiski olemas. Scart TVsse mul niigi olemas, idee on video pildist saatmiseks läbi ressiveri TVsse, aga paraku ma ei näe seda võimalikuks sellise digiboksiga. DVD ühendasin siis otse telekasse HDMIga ja heli läheb ressiverisse, ehk kõik saab normaalselt tööle, aga pilt läheb ressiverist mööda.
Kasutaja avatar
mesilane
DigiTVfänn

Postitus Postitas mesilane »

Gost kirjutas:Põhus on see, et DVD pealt tahtsin korraliku pildi saada, ja samas juhtida kõiged seadmed läbi ressiveri (v.a. humax, sellest kahjuks ei pääse),
Nii Humax kui ka DVD mängija ühendad televiisoriga. Korralikel televiisoritel on kuhu neid ühendada. HUMAXil on üks komponentväljund ja see on SCART-RGB
Gost kirjutas:parema olemasoleva ühenduse tüübi kvaliteedi suhtes ongi component (Y,Pb,R) ühendus, mis, mina mõtlesin, peaks toimima kõigi olemasolevate seadmete puhul.
Ei maksaks unustada, et ka SCART on õigete seadistuste puhul komponentvideo, aga mitte see mida sina mõtled (Y,Pb,R) vaid RGB.
Gost kirjutas:Paistab et humax on kitas koht sel lool.
Seljuhul on kitsaskoht sinu ressiiver, millel puuduvad SCART ja HDMI liidesed :lol:
Gost kirjutas:Jah, nii see paistab, Humax'ist signaal ei lähe Y-Pb-R otsikuga kaabli läbi, käin uurin Oomi poes, võib olla suudavad kommenteerida.
Aga loomulikult ei lähe, kui signaal on SCART-RGB. HUMAX tuleb ühendada kaabliga, mille mõlemas otsas on SCART ja see ei ole kehvema kvaliteediga kui (Y,Pb,R) komponentvideo.
Gost kirjutas:Üleval küsisin, kus tõesti humax jamab, kas äkki tuleks selle starmanile tagastada ja osta parema boksi asemel, kus on sees korralikud ühendused küljes, mis toetavad vähemalt component tüüpi ühendust?
SCART on KOMPONENTÜHENDUS, aga mitte see, mida sina mõtled!
Gost kirjutas:Siis võttaks sellist asja, mis lisaks starmani kaablile saaks SATi külge panna. Või ma liiga palju tahan ühest asjast?
Aga palun - õiged kanaliplokid (DVB-C ja DVB-S) sisse ja valmis. Hind u. 500 EUR.
http://www.dream-multimedia-tv.de/engli ... dm7025.php
See oskab õige seadistuse korral YPbR (YUV) SCART'i välja anda, aga sedagi mitte iga tarkvara versiooniga.
http://www.sat-industry.net/forums/arch ... 32255.html
Kasutaja avatar
faas
Moderaator

Postitus Postitas faas »

Siin pean sulle Mesilane küll vastu vaidlema.Kui rääkida signaali kvaliteedist siis ikka peaks minema langevas järjekorras vist nii HDMI (eelis digi audio samas kaablis)siis Y,Pb,R (puudus aidio eraldi vaja,kvaliteet sama visuaalselt mis HDMI)ja kannab ka edasi HD signaali kui on ja siis alles RGB ja video out jne.Oman seadmeid kus nii scart kui Y,Pb,r kui HDMI ja proovinud kuda pilt on :D Näiteks dvd scardist pilt RGB kehvem kui Y,Pb,R :D See lihtsalt isiklik kogemus.
Kasutaja avatar
Gost
Uudistaja

Postitus Postitas Gost »

Aitäh põhaliku vastuse eest, mesilane!

Faas'i viimane vastus on sisuliselt sama mis mina võisin kirjutada, kuigi ainult puhtalt teoreetiliselt, enda kogemust pole. Netis olen selle kohta lugenud mitmetest allikatest, et Y/Pb/R component ühendus video jaoks on parim peale puht digiväljundutest.
Kasutaja avatar
mesilane
DigiTVfänn

faas kirjutas:Siin pean sulle Mesilane küll vastu vaidlema.Kui rääkida signaali kvaliteedist siis ikka peaks minema langevas järjekorras vist nii HDMI (eelis digi audio samas kaablis)siis Y,Pb,R (puudus aidio eraldi vaja,kvaliteet sama visuaalselt mis HDMI)ja kannab ka edasi HD signaali kui on ja siis alles RGB ja video out jne.Oman seadmeid kus nii scart kui Y,Pb,r kui HDMI ja proovinud kuda pilt on :D Näiteks dvd scardist pilt RGB kehvem kui Y,Pb,R :D See lihtsalt isiklik kogemus.
SCART'st tulevad mõlemad nii RGB-komponent kui ka PAL-komposiit, oled sa kindel et sul telekas võttis vastu RGB'd aga mitte PAL-komposiitsignaali ? PAL-komposiitsignaaliga koos ei saa High Definition pilti mitte kuidagi, arvestades, et sünkrosignaal on ühine. Siin käis jutt nn. Dreamboxi kaablitest, mille ühes otsas on SCART ja teises Y,Pb,R. Heli puhul soovitaks kasutada optilist signaali, siis saab ka Dolby Digitali kätte.
Kasutaja avatar
faas
Moderaator

Postitus Postitas faas »

[/quote]SCART'st tulevad mõlemad nii RGB-komponent kui ka PAL-komposiit, oled sa kindel et sul telekas võttis vastu RGB'd aga mitte PAL-komposiitsignaali ? PAL-komposiitsignaaliga koos ei saa High Definition pilti mitte kuidagi, arvestades, et sünkrosignaal on ühine. Siin käis jutt nn. Dreamboxi kaablitest, mille ühes otsas on SCART ja teises Y,Pb,R. Heli puhul soovitaks kasutada optilist signaali, siis saab ka Dolby Digitali kätte.[/quote]

Kahjuks ei tea midagi Dreamboxsist ega selle lahendustest :( .Ma pidasin silmas puhast n.õ.Y,Pb,R sellest jookseb HD ilusti läbi.Enda hummil taga kõik olemas proovitud värk kust parem kvaliteet tuleb.
Kasutaja avatar
mesilane
DigiTVfänn

faas kirjutas:Ma pidasin silmas puhast n.õ.Y,Pb,R sellest jookseb HD ilusti läbi.Enda hummil taga kõik olemas proovitud värk kust parem kvaliteet tuleb.
Seda küll, et Y,Pb,R, st tuleb HD ilusti läbi ja selge, et HD on parema kvaliteediga. Praegused Dreamboxid HD'd veel ei oska, ma ei tea kuidas on sinu HUMAX'ga. Enamus DVD mängijaid oskab HD'd, samuti ZUUMbox, kuid HD'd Eestis veel ei edastata.
Vasta

Mine “Seadmed”