Näib, et Soome TV on tänapäeval Eestis de facto samavõrd teretulnud kui ta oli Nõukogude ajal. Ometi oleme me mõlemad Euroopa Liidus.
Milles on kohalikud kanalid süüdi? Selles, et nemad võidavad sellest kohe kindlasti, ja mina seda neile ei kingi. Mina olen oma otsuses resoluutne: Kas Soome ka või mitte midagi. Nõukogude Liidus(kus Soome TV, tõsi küll pisut absurdsetel põhjustel, illegaalne oli) ma elada ei taha. Ja kui kellelgi mingi turu-uuringute firma mõõdik teleri küljes on, siis neid kutsuks ka üles oma kanalitevalikust Eesti erakanalid eemaldama.
Arvestades tänapäeva filmi- ja seriaalitööstuse ihnsust ja kurja tahtmist oma turgu kontrollida, tekib juba paranoiline tunne, et tulevikus leiutatakse seadmed, mis hakkavad ülilevi tuvastama ja vastavalt sellele ka saatja võimsust reguleerima... Elagu Kapitalism!
Paraku elan Kagu-Eestis, nii, et üle tavalise eetri ma Soomet ei näe, kui just võimsat ülilevi pole.
Kui Soome TV Eestis nägemise toetuseks allkirju hakatakse koguma, siis kirjutan hea meelega alla. Leian, et peame probleemist teadlik olekut suurendama ka Soomes elavate eestlaste seas, et Soome kanalitele ligipääsu tõkestamisest ka sealmail kuuldaks.
P.S. Kui see minu teha oleks, lendaks MTV3 EBUst välja nagu püssikuul.

P.P.S. Ja mina olen 18 ja ikka vaatan Soome TV'd. Erinevalt Soomest näeb siin ilmateemalisi saateid nagu kuuvarjutust. Ja Soome teleilmateated on ka palju etemad kui meie kanalite omad.