Soome digi

Foorum terrestiaalse digi-tv teemadel
Vasta
Kasutaja avatar
Henkka
In Memoriam

Postitus Postitas Henkka »

roska kirjutas:Ning, et I-le punkt panna, lõpetatakse 1. jaanuarist 2008 MTV3 edastamine Eesti võrkudes. MTV3 on teatanud kõikide lepingute lõpetamisest Eestis.
Noh ja Eesti kohalikud TV2 ning Kanal3 ka Zuumi võrku enne 2012 ei ilmu, kui just enne seda aega analoogsaatjate pealüliteid välja ei lülitata :?
Üpris õhuke bizness-perspektiiv zuumil selliste eeldustega :oops:
Kasutaja avatar
jyri403
DigiTVfänn

Postitus Postitas jyri403 »

Henkka kirjutas: Üpris õhuke bizness-perspektiiv zuumil selliste eeldustega :oops:
Siis on selge, millal zuumtv leping lõpetada ja hakata antennimajandust Soome suunas täiendama. Üks jama veel, mida ma viimasel ajal olen tähele pannud. Kunda linnas Kasemäel (kõrgeim koht seal üle merepinna) on Anjalankoski 1. muxi signaal viimasel ajal kehv(S on 20, Q kõigest 0-10), enne oli pilt iga päev ees vahelduva eduga. 3.mux (Canal+, Urheilukanava ja The Voice) tulevad endistviisi peaaegu ok. Täna Voice peal pilt ees nagu raudvikat. Kõige paremini tuleb E-mux endisel MTV3 sagedusel 56.kanalil, "punnid on põhjas", st S ja Q mõlemad 90 ja 100 kandis, aga kõik on koodi all. Signaali on küll täiega. Äkki kasutatakse E-muxi jaoks vana UHF peaantenni seal? Vägisi tekib selline mõte.
Kasutaja avatar
TarmoTanilsoo
Digivanake
Kontakt:

Postitus Postitas TarmoTanilsoo »

roska kirjutas:Ning, et I-le punkt panna, lõpetatakse 1. jaanuarist 2008 MTV3 edastamine Eesti võrkudes. MTV3 on teatanud kõikide lepingute lõpetamisest Eestis.
Vandesõnad tulevad suhu... Sigadus :x

Kirjutame kõik MTV3'le ja avaldame protesti. Siiani oleme vaikselt kanalite ekraanidelt kaotamist pealt vaadanud, nüüd on aeg tegudeks!

Seoses viimaste arengutega alustan täna kell 9:00 määramata ajaks Eesti telekanalite boikoteerimist. Boikoteerin Kanal 2'e, TV3'e, ja MTV Eestit. Boikott kestab kuni lõpetatakse Soome telekanalitele ligipääsu piiramine. Kutsun kõik üles ka ise boikoteerima. Kui MTV3 ekraanidelt kaob, ärgu olgu see meie telekanalitele kasulik!

EDIT: Otsustasin siiski, et ETV jätan veel seekord rahule, kuna see on avalik-õiguslik kanal ning reitingud neil reeglina ei tohiks lugeda.
Kasutaja avatar
Martini
Entusiast

Postitus Postitas Martini »

haha ma ei teadnudki et ma olen ka boikoteerija ja vabadusvõitleja. Ma arvan, et mul on selle kalendriaasta summaarne TV3 ja Kanal2 nägemise aeg alla 10 tunni ja selles on oma roll sellel, et mul õnnestus hiljuti külas olla, kus K2 lõugas telekast terve õhtu läbi. Mida sa seal boikoteerid, eesti kanalitelt pole niikuinii mitte kottigi vaadata, kui sa just paadunud reklaamisõber ei ole. ´

Soome kanalite Eesti taaslevist eemaldamine on muidugi absoluutne sigadus. Õnneks on sügise saabudes läbi õhu levi stabiilselt üliheaks muutunud. Isegi mux E oma, mis eetrissetuleku ajal oli väga nadi, aga nüüd on Q kogu aeg üle 60. Mitte et mul praegu selle mux E nägemiseks mingit vaatajakaarti oleks :(
Kasutaja avatar
TarmoTanilsoo
Digivanake
Kontakt:

Martini kirjutas:haha ma ei teadnudki et ma olen ka boikoteerija ja vabadusvõitleja. Ma arvan, et mul on selle kalendriaasta summaarne TV3 ja Kanal2 nägemise aeg alla 10 tunni ja selles on oma roll sellel, et mul õnnestus hiljuti külas olla, kus K2 lõugas telekast terve õhtu läbi. Mida sa seal boikoteerid, eesti kanalitelt pole niikuinii mitte kottigi vaadata, kui sa just paadunud reklaamisõber ei ole. ´
Ega ma jah nüüd mõeldes eriti midagi ei kaotanud, kui K2 ja TV3ga lõpparve tegin... Siiski ma arvan, et kõige parem kättemaks Soome kanalite eest on Eesti telekanalite vaatajanumbrite langus ja sellest ka boikoti idee.
Kasutaja avatar
taimo
Edasijõudnu

Postitus Postitas taimo »

Huvitav, kuidas suhtuda antud uudise valguses Viasati KKK lehel olevasse juttu?
1. Miks ei ole MTV3 ja Nelonen hetkel Viasati paketis nähtav?
Kahjuks on hetkeolukord selline,et antud kanalite näitamisõigus Eestis puudub. Samas on aga Viasati kliendid avaldanud soovi nende kanalite nägemiseks ja sellest tulenevalt käivad ka läbirääkimised kanalite ja Viasati vahel, et juba lähitulevikus saaks klientide soov võimalikuks. Kui õnnestub saada näitamisõigus antud kanalite jaoks, siis Viasat ei võta klinetidelt lisatasu nende kanalite avamise eest, vaid lisab nad paketti.
Lihtsalt tühi mull?
Kasutaja avatar
roska
Digivanake

Postitus Postitas roska »

Milles need kohalikud kanalid süüdi on? Soomlased tegelikult võtsid lõpuks asja loogiliselt. Neil on õigused Soome territooriumile ja neil pole mingisugust alust Hollywoodi seriaale ja filme siin edastada. Tahate Eestis Soomet vaadata, aga palun TV Finland, kõik õigused on olemas, vaadake palju tahate. Kahjuks pole aga selle kanali vastu erilist huvi. Mul ei ole sisu osas soomlastele midagi ette heita, enamus programmist on hea ja ka korraliku kvaliteediga, aga juriidiliselt on see kõik mäda olnud, alates analoogi väljalülitamisest. Ma kujutan ette, milline sõim mu kirjale vastu siit nüüd tuleb, aga mõelge loogiliselt, ärge laske emotsioonidel ennast mõjutada.
Kasutaja avatar
mart
Entusiast

Postitus Postitas mart »

jyri403 kirjutas: "Soome DVB-T võrgu projekteerimise käigus Ficora (Soome sideadministratsioon)
koordineeris (ehk kooskõlastas) Sideametiga kasutatavate saatjate parameetrid .
Kuna Espoo 32 kanali saatja (562.000 MHz) võimsus on 47.0 dBW ja antenni efektiivne
kõrgus on 357 m, siis talle kehtib võimsuse piirang -8 dB sektoris 100°-200°.
See võimaldab kaitsta Eestis 32. kanalil töötavaid analoog-TV jaamasid:
Tallinn Keskus, (82.1 km Espoo`st)
Mis asi see on???
jyri403 kirjutas:Kohtla (Kanal-2) ja Pärnu-Tammiste (Kanal-2)
Kohtla on niru võimsusega ja võib-olla tekitakski Espoo digi teatud tingimustes sellele lumesadu juurde, kui seda üritatakse vastu võtta väljaspool 150-vatise saatjakese garanteeritud leviala. Pärnu aga on suure võimsusega ning leviala põhjaosas on antenn Espoo poole seljaga, leviala lõunaosas aga kaugus Espoost juba piisavalt suur.
jyri403 kirjutas:ning
33. kanalil Digi-TV jaama Kohtla-Nõmmel."
(tsitaadi lõpp)
Nagu te loetud teksti mõttest aru saate, on piirangud Eesti suunas ikka Eesti Sideametiga varem kokku lepitud ja kooskõlastatud. Nii et Eesti Sideametil on ikka hirm suur oma kahe E32 analoogi pärast. Kurb on see, et selle tulemusena ei saa Tallinnas ega Lääne-Virus Võsust kagu pool Espoo 1.muxi vaadata normaalselt. Mis teha. Kõige hullem asja juures on see, et üritatakse Kohtla-Nõmme 33. kanali digi ka mängu tuua. Espoo E32 ei tohiks seda üldse mõjutada, seda enam, et samast mastist on lubatud ka 34. kanal digina. Ühesõnaga: no comments. Jama.
Veelgi enam: Tallinnas võetakse edukalt vastu Espoo (siiapoole piiratud võimsusega) 44 ja 46, kui võimas 45 kõrval töötab! Ja Sideameti arvates on siis naaberkanal võimeline Espoost Kohtlat segama!
Aitäh, et teabenõude esitasid! Nüüd peaks selle asjaga edasi minema, paljastama nende ebakompetentsuse ja küsima, kas nad ei tahaks neid tehniliselt mõttetuid piiranguid Soomelt maha võtta. Ilmselt ei andnud nad endile neid piiranguid kehtestades üldse aru, mis asi see DVB-T on ja mille poolest ta analoogist erineb. Kui ei võta, hakkame allkirju koguma :wink:
Kasutaja avatar
mart
Entusiast

Postitus Postitas mart »

TarmoTanilsoo kirjutas:Seoses viimaste arengutega alustan täna kell 9:00 määramata ajaks Eesti telekanalite boikoteerimist. Boikoteerin Kanal 2'e, TV3'e, ja MTV Eestit. Boikott kestab kuni lõpetatakse Soome telekanalitele ligipääsu piiramine. Kutsun kõik üles ka ise boikoteerima. Kui MTV3 ekraanidelt kaob, ärgu olgu see meie telekanalitele kasulik!

EDIT: Otsustasin siiski, et ETV jätan veel seekord rahule, kuna see on avalik-õiguslik kanal ning reitingud neil reeglina ei tohiks lugeda.
ETV-le boikott siis, kui nad venekeelsed subtiitrid pildile alla panevad või hakkavad jälle reklaame näitama. Siis tooks küll ETV antennid Toompeale Lossi platsile :wink:
Kasutaja avatar
dreamants
Digivanake

Postitus Postitas dreamants »

mart kirjutas:
TarmoTanilsoo kirjutas:Seoses viimaste arengutega alustan täna kell 9:00 määramata ajaks Eesti telekanalite boikoteerimist. Boikoteerin Kanal 2'e, TV3'e, ja MTV Eestit. Boikott kestab kuni lõpetatakse Soome telekanalitele ligipääsu piiramine. Kutsun kõik üles ka ise boikoteerima. Kui MTV3 ekraanidelt kaob, ärgu olgu see meie telekanalitele kasulik!

ETV-le boikott siis, kui nad venekeelsed subtiitrid pildile alla panevad või hakkavad jälle reklaame näitama. Siis tooks küll ETV antennid Toompeale Lossi platsile :wink:
Noh digi-TV peaks vabalt valitavaid subtiitreid võimaldama. Selle vastu ei saa küll midagi olla. Reklaami osas olen sama meelt.
Boikotist juttu tehes tundub küll, et üleskutsujad jäävad üksikuks hääleks kõrbes. Minu tutvusringkonnas on peale minu ainult üks kes tunneb soome kanalitest teravat puudust ja tema on üle 50 - pikaajaline soome vaataja. Nooremad ei tunne mingit puudust. Nendearust nüüd kus on olemas kanal2 ja tv3 pole soome järele mingit vajadust.
Kasutaja avatar
TarmoTanilsoo
Digivanake
Kontakt:

Näib, et Soome TV on tänapäeval Eestis de facto samavõrd teretulnud kui ta oli Nõukogude ajal. Ometi oleme me mõlemad Euroopa Liidus.

Milles on kohalikud kanalid süüdi? Selles, et nemad võidavad sellest kohe kindlasti, ja mina seda neile ei kingi. Mina olen oma otsuses resoluutne: Kas Soome ka või mitte midagi. Nõukogude Liidus(kus Soome TV, tõsi küll pisut absurdsetel põhjustel, illegaalne oli) ma elada ei taha. Ja kui kellelgi mingi turu-uuringute firma mõõdik teleri küljes on, siis neid kutsuks ka üles oma kanalitevalikust Eesti erakanalid eemaldama.

Arvestades tänapäeva filmi- ja seriaalitööstuse ihnsust ja kurja tahtmist oma turgu kontrollida, tekib juba paranoiline tunne, et tulevikus leiutatakse seadmed, mis hakkavad ülilevi tuvastama ja vastavalt sellele ka saatja võimsust reguleerima... Elagu Kapitalism!

Paraku elan Kagu-Eestis, nii, et üle tavalise eetri ma Soomet ei näe, kui just võimsat ülilevi pole.

Kui Soome TV Eestis nägemise toetuseks allkirju hakatakse koguma, siis kirjutan hea meelega alla. Leian, et peame probleemist teadlik olekut suurendama ka Soomes elavate eestlaste seas, et Soome kanalitele ligipääsu tõkestamisest ka sealmail kuuldaks.

P.S. Kui see minu teha oleks, lendaks MTV3 EBUst välja nagu püssikuul. :x
P.P.S. Ja mina olen 18 ja ikka vaatan Soome TV'd. Erinevalt Soomest näeb siin ilmateemalisi saateid nagu kuuvarjutust. Ja Soome teleilmateated on ka palju etemad kui meie kanalite omad.
Kasutaja avatar
tutakas
Entusiast

Postitus Postitas tutakas »

Ei, Eesti kanalid ei võidaks sellest.
Kõigi nelja Soome telekanali ühine reiting Eestis on 0,4%, seda on sama palju kui MTV Eestil näiteks.
See on niivõrd tühine number, et ligikaudu 20% reitinguga toimivaid Eesti telekanaleid absoluutselt mitte kottida.
Kasutaja avatar
mart
Entusiast

Postitus Postitas mart »

dreamants kirjutas: Noh digi-TV peaks vabalt valitavaid subtiitreid võimaldama. Selle vastu ei saa küll midagi olla. Reklaami osas olen sama meelt.
Või nad neid siis valitavatena teevad! Eriti analoogi puhul :lol: Urve Palo leiab, et meie "integreerumisele" venelaste hulka tuleb kasuks ja tehakse ära :evil:
Kasutaja avatar
Martini
Entusiast

Postitus Postitas Martini »

mismoodi need kohalikud kanalid võita saavad? Et kui inimesed enam soomet ei näe, siis hakkavad nad suurest ahastusest K2 ja TV3 vaatama? See on küll natuke selline loogika, et kui sai saab otsa, siis hakkab inimene ajaviiteks sitta sööma. Enamasti siiski ei hakka, pigem nälgib.
Kasutaja avatar
TarmoTanilsoo
Digivanake
Kontakt:

Küllap on teil ka õigus. Siiski on minu arvates MTV3'ga tehtav äärmiselt ebaõiglane(eestlaste jaoks ebaõiglane, Hollywoodi jaoks siiski õiglane). Aastakümneid on ilma probleemideta saateid tehtud ja nüüd digi tulles on JOKK sündroom kallal.

Siiski ei lõpeta ma meie erakanalite boikoteerimist. Kas Soome ka või mitte midagi(kuigi ei saa öelda, et ma pärast digiboksi soetamist eriti meie erakanaleid oleks vaadanud, võib-olla nädala peale 4 tundi.)!
Vasta

Mine “Maapealne Digi-TV”