Starmani maapealne digi-tv (DVB-T H.264)
Re: Starmani maapealne digi-tv (DVB-T H.264)
Asun Ihastes uuselamurajoonis kuhu ei tule ühtegi kaablit. Sai siis zuum võetud. Mingi võimuga toaantenn oli olemas kuid sellega jääb kvaliteet natuke lahjaks. Näiteks MTV eesti hakib aegajalt.
Kui osta nüüd DVB-T toaanntenn (näiteks Kathrein -BZD 30 vms), siis tollega on teoreetiline võimalus et pilt on parem? Ei taha nagu niisama kah osta kui pärast selgub et pilt on sama jama. Ja kas selle antenniga analoogi ka näeb või siis on ainult digi?
Kui osta nüüd DVB-T toaanntenn (näiteks Kathrein -BZD 30 vms), siis tollega on teoreetiline võimalus et pilt on parem? Ei taha nagu niisama kah osta kui pärast selgub et pilt on sama jama. Ja kas selle antenniga analoogi ka näeb või siis on ainult digi?
Et BZD 30 on just digisignaali vastuvõtuks, püüab ta kõikvõimalikke peegeldusi väga hästi.ftt kirjutas:Asun Ihastes uuselamurajoonis kuhu ei tule ühtegi kaablit. Sai siis zuum võetud. Mingi võimuga toaantenn oli olemas kuid sellega jääb kvaliteet natuke lahjaks. Näiteks MTV eesti hakib aegajalt.
Sellepärast võib parima Q näiduga vastuvõtt olla antenni sellises asendis, kust ta mitte saatja poole ei vaata.
Peegelduste tõttu digi vastuvõtt paraneb, aga analoogi pilt on õudsamast õudsem

Üks pluss on BZD 30-l veel - kõrgema sagedusega (kanalinumbriga) MUXid tulevad ilma probleemideta, mis muidu võivad vahel esineda, kui nõukaaegseid antenne kasutada.
Osta välisantenn. Tubesed antennid on ja jäävad rasketes tingimustes töötavateks ning stabiilne tulemus on küsitav.ftt kirjutas:Kui osta nüüd ...
Ma ostaks hea meelega, aga tegu on korteriga mis asub 1. korrusel ja mul ei ole seda antenni kuskile välja panna. Iseenesest rõdu on, kuid jama on see et korter asub nagu nö. maja sisemises nurgas (selline L tähe kujuga elamu). Ja peale selle ei ole kuskilt seda antenni välja ajada. Ning kõige tipuks rikub asja ära see et sealt nurgast detsimeetriga näiteks ma analoogi ilmselt kah ei näeks, kuna koht on madal ja nurgas kah veel.
Selliste vastuvõtutingimuste jaoks on olemas väga kompaktne välisantenn BZD 40.ftt kirjutas:Ma ostaks hea meelega, aga tegu on korteriga mis asub 1. korrusel ja mul ei ole seda antenni kuskile välja panna. Iseenesest rõdu on, kuid jama on see et korter asub nagu nö. maja sisemises nurgas (selline L tähe kujuga elamu). Ja peale selle ei ole kuskilt seda antenni välja ajada. Ning kõige tipuks rikub asja ära see et sealt nurgast detsimeetriga näiteks ma analoogi ilmselt kah ei näeks, kuna koht on madal ja nurgas kah veel.
Saab ilusti paigutada rõdule, akna välisraamile jms kohtadesse.
Kaabli toast välja toomiseks on vaja puurida üks 7 mm diameetriga auk, siis seestpoolt kaabel välja ning F connector otsa keerata. Ei mingeid tinutamise, keevitamise jne võtteid

Võrreldes tubase antenniga võidab signaalis 20-30 dB , olenevalt maja materjalist.
Kahjuks ka BZD 40 ei kõlba absoluutselt analoogsignaali vastuvõtuks

Jah digi vastuvõtuga ma usun et probleeme ei ole. Selle saaks üsna vaevata korda. Ainuke jama ongi selle analoogiga. Vb saab rääkida majahalduri et paneks ühe antenni katusele ja ühendada süsteemiga. Oleks kõik rahul. Nikaua kuni eesti kanaleid seal sees ei ole siis ei saa ainult digi peal elada.
Soome kodeerimata kanalitega võib tulevikus "hambad" olla. Neil seal probleeme telemaksu laekumisega ning seetõttu kaaluvad võimalust kõik koodi alla viia, et selle kaudu raha saada.Zuumbox kirjutas:Mul ei ole vaja neid "hästivalituid kanaleid" (Elioni IPTV-st piisab küll) vaid FTA vastuvõtjat et vaadata Eesti (ja Soome!) kodeerimata kanaleid.
{Amiko Viper 4k}{Triax 1,1m}{Supreme Intelligent Dark Motor All Metal DiSEqC USALS, 85°E-30°W}{Pana Plasma}
Sellest siin ca kuu aega tagasi juba räägiti ja Soome meedias ilmus ka ühtteist sellekohta. Nagu ma aru olen saanud, on loobutud selle pärast maksmisest, et palju esines probleeme subtiitrite alla saamisega, mille tõttu YLE TV1+ käivitati. Eks vaadatakse maksuta ka edasi. Ise arvan, et see on pretsedenditu juhtum, kui avalik-õiguslikud TV-d kõik koodi all on, sisuliselt on ikkagi tegu maksu-TV-ga.
Elame päev korraga ja kui tõesti läheb kinni siis aitab mõni sõber teispool lahte ikka
ega nägematta jää kui huvi.Aga sellest oleks vist parem rääkida teemas soome-digi.
Starmani see eriti ei puutu.

Tere.Mulle tuli arve kus on kirjas,et 22 veebruarist hakkab tööle Fashion TV ja Neljas TV. Huvitav kas see on lubatud TV-4?
Neljas TV Nelose asemele
Hmm huvitav ,et kohalikud telefirmad ei taha üldse oma kanalite sisu lähemalt reklaamida/tutvustada

Minu tähelepanu köitis hoopis see osa: "...Uus kodumaine vaba aja kanal on loodud spetsiaalselt Starmani klientidele".
Eks ootame siis selle "spetsiaalse" ära.
Kanalite numbriplaanis on vähemalt Valgjärve ja Tartu levialas viimastel päevadel olnud mingid "anomaaliad". Varem esimesel ja viiendal "kanalil" olnud ETV ja Kalev Sport on kolinud kuhugi ~53..54.. kanalile.
Eks ootame siis selle "spetsiaalse" ära.
Kanalite numbriplaanis on vähemalt Valgjärve ja Tartu levialas viimastel päevadel olnud mingid "anomaaliad". Varem esimesel ja viiendal "kanalil" olnud ETV ja Kalev Sport on kolinud kuhugi ~53..54.. kanalile.
Tervitused trumpistadele ja muudele kodumaistele Kremli käpikutele: https://www.youtube.com/watch?v=EPZ8hdxc9UI&app=desktop
see kanal tuleb siis zoomboksi ka 

Sinna ta tulebki. Mulle ja ilmselt teistele zuumukasutajatelegi laekus see info Starmanilt meiliteel koos veebruarikuu arvega. Kui oled zuumi klient ja saad arve - loed seda isegi.Mati42 kirjutas:see kanal tuleb siis zoomboksi ka
Tervitused trumpistadele ja muudele kodumaistele Kremli käpikutele: https://www.youtube.com/watch?v=EPZ8hdxc9UI&app=desktop
peab vist viasati zoomi vastu vahetama!