Starmani maapealne digi-tv (DVB-T H.264)

Foorum terrestiaalse digi-tv teemadel
Suletud
Kasutaja avatar
ftt
Uudistaja

Re: Starmani maapealne digi-tv (DVB-T H.264)

Postitus Postitas ftt »

Asun Ihastes uuselamurajoonis kuhu ei tule ühtegi kaablit. Sai siis zuum võetud. Mingi võimuga toaantenn oli olemas kuid sellega jääb kvaliteet natuke lahjaks. Näiteks MTV eesti hakib aegajalt.

Kui osta nüüd DVB-T toaanntenn (näiteks Kathrein -BZD 30 vms), siis tollega on teoreetiline võimalus et pilt on parem? Ei taha nagu niisama kah osta kui pärast selgub et pilt on sama jama. Ja kas selle antenniga analoogi ka näeb või siis on ainult digi?
Kasutaja avatar
Henkka
In Memoriam

Postitus Postitas Henkka »

ftt kirjutas:Asun Ihastes uuselamurajoonis kuhu ei tule ühtegi kaablit. Sai siis zuum võetud. Mingi võimuga toaantenn oli olemas kuid sellega jääb kvaliteet natuke lahjaks. Näiteks MTV eesti hakib aegajalt.

Kui osta nüüd DVB-T toaanntenn (näiteks Kathrein -BZD 30 vms), siis tollega on teoreetiline võimalus et pilt on parem? Ei taha nagu niisama kah osta kui pärast selgub et pilt on sama jama. Ja kas selle antenniga analoogi ka näeb või siis on ainult digi?
Et BZD 30 on just digisignaali vastuvõtuks, püüab ta kõikvõimalikke peegeldusi väga hästi.
Sellepärast võib parima Q näiduga vastuvõtt olla antenni sellises asendis, kust ta mitte saatja poole ei vaata.
Peegelduste tõttu digi vastuvõtt paraneb, aga analoogi pilt on õudsamast õudsem :evil:
Üks pluss on BZD 30-l veel - kõrgema sagedusega (kanalinumbriga) MUXid tulevad ilma probleemideta, mis muidu võivad vahel esineda, kui nõukaaegseid antenne kasutada.
Kasutaja avatar
a1
DigiTVfänn

Postitus Postitas a1 »

ftt kirjutas:Kui osta nüüd ...
Osta välisantenn. Tubesed antennid on ja jäävad rasketes tingimustes töötavateks ning stabiilne tulemus on küsitav.
Kasutaja avatar
ftt
Uudistaja

Postitus Postitas ftt »

Ma ostaks hea meelega, aga tegu on korteriga mis asub 1. korrusel ja mul ei ole seda antenni kuskile välja panna. Iseenesest rõdu on, kuid jama on see et korter asub nagu nö. maja sisemises nurgas (selline L tähe kujuga elamu). Ja peale selle ei ole kuskilt seda antenni välja ajada. Ning kõige tipuks rikub asja ära see et sealt nurgast detsimeetriga näiteks ma analoogi ilmselt kah ei näeks, kuna koht on madal ja nurgas kah veel.
Kasutaja avatar
Henkka
In Memoriam

Postitus Postitas Henkka »

ftt kirjutas:Ma ostaks hea meelega, aga tegu on korteriga mis asub 1. korrusel ja mul ei ole seda antenni kuskile välja panna. Iseenesest rõdu on, kuid jama on see et korter asub nagu nö. maja sisemises nurgas (selline L tähe kujuga elamu). Ja peale selle ei ole kuskilt seda antenni välja ajada. Ning kõige tipuks rikub asja ära see et sealt nurgast detsimeetriga näiteks ma analoogi ilmselt kah ei näeks, kuna koht on madal ja nurgas kah veel.
Selliste vastuvõtutingimuste jaoks on olemas väga kompaktne välisantenn BZD 40.
Saab ilusti paigutada rõdule, akna välisraamile jms kohtadesse.
Kaabli toast välja toomiseks on vaja puurida üks 7 mm diameetriga auk, siis seestpoolt kaabel välja ning F connector otsa keerata. Ei mingeid tinutamise, keevitamise jne võtteid :mrgreen:
Võrreldes tubase antenniga võidab signaalis 20-30 dB , olenevalt maja materjalist.
Kahjuks ka BZD 40 ei kõlba absoluutselt analoogsignaali vastuvõtuks :?
Kasutaja avatar
ftt
Uudistaja

Postitus Postitas ftt »

Jah digi vastuvõtuga ma usun et probleeme ei ole. Selle saaks üsna vaevata korda. Ainuke jama ongi selle analoogiga. Vb saab rääkida majahalduri et paneks ühe antenni katusele ja ühendada süsteemiga. Oleks kõik rahul. Nikaua kuni eesti kanaleid seal sees ei ole siis ei saa ainult digi peal elada.
Kasutaja avatar
arkoko
DigiTVfänn

Postitus Postitas arkoko »

Zuumbox kirjutas:Mul ei ole vaja neid "hästivalituid kanaleid" (Elioni IPTV-st piisab küll) vaid FTA vastuvõtjat et vaadata Eesti (ja Soome!) kodeerimata kanaleid.
Soome kodeerimata kanalitega võib tulevikus "hambad" olla. Neil seal probleeme telemaksu laekumisega ning seetõttu kaaluvad võimalust kõik koodi alla viia, et selle kaudu raha saada.
{Amiko Viper 4k}{Triax 1,1m}{Supreme Intelligent Dark Motor All Metal DiSEqC USALS, 85°E-30°W}{Pana Plasma}
Kasutaja avatar
jyri403
DigiTVfänn

Postitus Postitas jyri403 »

Sellest siin ca kuu aega tagasi juba räägiti ja Soome meedias ilmus ka ühtteist sellekohta. Nagu ma aru olen saanud, on loobutud selle pärast maksmisest, et palju esines probleeme subtiitrite alla saamisega, mille tõttu YLE TV1+ käivitati. Eks vaadatakse maksuta ka edasi. Ise arvan, et see on pretsedenditu juhtum, kui avalik-õiguslikud TV-d kõik koodi all on, sisuliselt on ikkagi tegu maksu-TV-ga.
Kasutaja avatar
faas
Moderaator

Postitus Postitas faas »

Elame päev korraga ja kui tõesti läheb kinni siis aitab mõni sõber teispool lahte ikka :) ega nägematta jää kui huvi.Aga sellest oleks vist parem rääkida teemas soome-digi. :!: Starmani see eriti ei puutu.
Kasutaja avatar
berku
Uudistaja

Postitus Postitas berku »

Tere.Mulle tuli arve kus on kirjas,et 22 veebruarist hakkab tööle Fashion TV ja Neljas TV. Huvitav kas see on lubatud TV-4?
Kasutaja avatar
Sculder
DigiTVfänn

Postitus Postitas Sculder »

Neljas TV Nelose asemele :?: :lol: Hmm huvitav ,et kohalikud telefirmad ei taha üldse oma kanalite sisu lähemalt reklaamida/tutvustada
Kasutaja avatar
Plinn
Entusiast

Postitus Postitas Plinn »

Minu tähelepanu köitis hoopis see osa: "...Uus kodumaine vaba aja kanal on loodud spetsiaalselt Starmani klientidele".
Eks ootame siis selle "spetsiaalse" ära.
Kanalite numbriplaanis on vähemalt Valgjärve ja Tartu levialas viimastel päevadel olnud mingid "anomaaliad". Varem esimesel ja viiendal "kanalil" olnud ETV ja Kalev Sport on kolinud kuhugi ~53..54.. kanalile.
Tervitused trumpistadele ja muudele kodumaistele Kremli käpikutele: https://www.youtube.com/watch?v=EPZ8hdxc9UI&app=desktop
Kasutaja avatar
Mati42
Entusiast

Postitus Postitas Mati42 »

see kanal tuleb siis zoomboksi ka :lol:
Kasutaja avatar
Plinn
Entusiast

Postitus Postitas Plinn »

Mati42 kirjutas:see kanal tuleb siis zoomboksi ka :lol:
Sinna ta tulebki. Mulle ja ilmselt teistele zuumukasutajatelegi laekus see info Starmanilt meiliteel koos veebruarikuu arvega. Kui oled zuumi klient ja saad arve - loed seda isegi.
Tervitused trumpistadele ja muudele kodumaistele Kremli käpikutele: https://www.youtube.com/watch?v=EPZ8hdxc9UI&app=desktop
Kasutaja avatar
Mati42
Entusiast

Postitus Postitas Mati42 »

peab vist viasati zoomi vastu vahetama! :lol:
Suletud

Mine “Maapealne Digi-TV”