Kuna ma ei tunne sati vastuvõtu lisaseadmeid 100%-liselt siis küsiksin natuke nõu ja kommentaare targemate käest, kes vastava alaga kauem tegelenud on.
Esiteks, olen varem juba postitanud teema, et Maximum ei taha koos Plazaga üheaegselt korralikku pilti näidata: kipub ruudutama nii, et pilt üldse ära kaob. Nüüd on aga olukord veel hullem, nimelt see LNB ei näita enam korralikult V polarisatsiooni transpondritel asetsevaid kanaleid: L: 75% Q: 35 % (kohati vähem). H polarisatsiooni peal olevaid kanaleid näitab (L: 75% Q: 82-86%) ja seda mõlemiist väljundist. Olen juba otsustanud et tuleb uus pea muretseda, aga enne testin teooriat teise LNB-ga. Tuttav lubas mulle selle saata homseks tõenäoliselt saan kinnitust oletusele et see LNB on läbi.. Aga nüüd teemast:
Millise kvaliteediga on tänapäeva LNB-d? Kas on midagi muutunud, selles mõttes et poest võib saada nii täielikku saasta kui ka normaalset kaupa? Teiseks, kui pikk on LNB eluiga? See probleemne õnnetu LNB ei ole aastatki vana (vastuvõtukomplektile andis müüja garantii 0,5 aastat, mis nüüdseks läbi) ja juba paistab olevat läbi. Küll kahtlustasin alguses LNB-le tekkinud kondensatsioonist tingitud probleemi, küll pilvisus jne jne, aga nüüd on selge et pilvisus pole probleem, sati taldrik iseenest on korralikult häälestatud, aga LNB ei lülita polarisatsiooni ringi. Kaablid ja sati kinnitused kontrollisin üle, ei tohiks olla midagi valesti. Eile kaotas LNB signaali täielikult ära: L: 15% Q: 0% . Pärast LNB-d hoidvat nokka üles-alla liigutades, LNB-le käega koputades,rõngast keerates ( ei tea, kuivõrd suurt abi sellest oli

Palun ärge maha lööge kui nii võhiklikke küsimusi esitan...
Natuke häirib see et pole 100% garantiid korraliku pildi vaatamiseks. Veel 2 aastat tagasi single peaga vaadates polnud peale rajuvihmast tingitud signaalikaudu mingeid teisi probleeme. Nüüd kus kõne all oli süsteemi laiendamine (Kahe telekega ühe sati vaatamine), on probleemid mida varem polnud.