FTA (vaba leviga) Eesti DVB-T

Foorum terrestiaalse digi-tv teemadel
Vasta
Kasutaja avatar
tarvi47
Edasijõudnu

Re: FTA (vaba leviga) Eesti DVB-T

Postitus Postitas tarvi47 »

Mõnus kohe vaadata, et TV6-e pealt Stargate 16:9 formaadis. Tõesti mõnus!!!!
Kasutaja avatar
PRR24
Entusiast

Postitus Postitas PRR24 »

tarvi47 kirjutas:Mõnus kohe vaadata, et TV6-e pealt Stargate 16:9 formaadis. Tõesti mõnus!!!!
Kiidusõnad TV6-le minu poolt ka!
Kasutaja avatar
Zuumbox
Digivanake

Postitus Postitas Zuumbox »

tarvi47 kirjutas:Mõnus kohe vaadata, et TV6-e pealt Stargate 16:9 formaadis. Tõesti mõnus!!!!
Kummardus TV6-le minugi poolt!
DVB-T, DVB-T2: Golden Media Mania 3 HD & Sony32W4000; antenn 21...69 17dB, kõrgus 45+11 m; võimendi AD20-1,9/AMT; suund Espoo
Kasutaja avatar
roska
Digivanake

Postitus Postitas roska »

Ja tänane jalka tuleb ka 16:9-s juba :)
Kasutaja avatar
jyri403
DigiTVfänn

Postitus Postitas jyri403 »

Sama asja ootaks ka Kanal11 poolt. Kalev Sport võiks tööle panna formaadi ümberlülimise, et ei peaks käsitsi tegema. Näha on, et kui teha tahetakse, siis ka suudetakse.
Kasutaja avatar
peeter3000
Digivanake

Postitus Postitas peeter3000 »

yle tv2 jalka pilt on paar(1,75) sekundit maas(hiljem) tv6-e pildist.
DVB-T/T2:Eesti-SoomeDigi/ DVB-C:Starman HD/DVB-S: Mabo 125x140cm/TBS5922
Kasutaja avatar
Zuumbox
Digivanake

Kas Yle signaal käis vahepeal Kuu peal ära :shock:
DVB-T, DVB-T2: Golden Media Mania 3 HD & Sony32W4000; antenn 21...69 17dB, kõrgus 45+11 m; võimendi AD20-1,9/AMT; suund Espoo
Kasutaja avatar
sniff01
DigiTVfänn

Postitus Postitas sniff01 »

Jaa, Kalev sport võiks vaadata kah mis supakad saatele külge kleebib. Eile oli mingi saade kus teemaks Nascar aga supakad rääkisid kogu aeg tennisest ja siis Valujevist ja korvpallist jne. :lol:
Kasutaja avatar
jyri403
DigiTVfänn

No kurat. Spordikanal paneb vaatajad efektiivselt tööle. Ühe kanali kaudu on võimalik pakkuda sulle 3 võistlust samaaegselt: pilt ühelt võistluselt, hääl teiselt võistluselt ja supakad kolmandalt võistluselt. Aga need tuleb siis kõik samaaegselt üksteisest sõltumatult ka läbi seedida. Näete: kaks TV kanalit ja hulka eetriruumi saab hoida kokku. :mrgreen:
Kasutaja avatar
Zuumbox
Digivanake

Ämbris supakad on nagu Tootsi ishias. TV6 sai nendest lahti; nüüd kargas Kalev spordi kallale :mrgreen:
Kasutaja avatar
jyri403
DigiTVfänn

Zuumbox kirjutas:Ämbris supakad on nagu Tootsi ishias. TV6 sai nendest lahti; nüüd kargas Kalev spordi kallale :mrgreen:
Praegusel hetkel (kell 21:04) Kalev Spordi supakad vastavad küll teemale, võistlustantsu saade tuleb ja sobivad inglise keelse jutuga kokku küll. Norida ei saa.
Kasutaja avatar
Chill
Entusiast

Postitus Postitas Chill »

andyman kirjutas:Tänud, ongi märtsi Tehnikamaailmas, jah. Oli meeles, et kuskil nägin seda... Kaardi järgi paistab, et üks saatja tuleb Ristile. Ei tea, millal see käiku võiks minna. Sooviks suvel ikka norm telepilti ka vaadata. Preaegu loode-Eestis seis ikka suht nutune.
Kas keegi oleks nii kena ja skänniks selle kaardi sisse.Tahaks ka kangesti tutvuda sellega,aga märtsi numbrit enam müügis saada pole,ainult aprill.
Kasutaja avatar
Zuumbox
Digivanake

TV6 halloo! Väga ebameeldiv on vaadata lopergust "Täheväravat" :(

Edit: Nüüd on korras :D
Kasutaja avatar
Plinn
Entusiast

Postitus Postitas Plinn »

Noomaaeitea!....
Millegipärast olen järjest sagedamini hakanud ka vabakanalite piltide hulgas märkama ruudutamist. :roll: Viimati märkasin tugevat ruudutamist näiteks täna ETV-s just enne AK uudiseid eetris olnud omasaadete reklaame vaadates. Aga ruudutamist olen teistelgi vabakanalitel justkui varasemast rohkem hakanud märkama (ainult K-11 ei tea - ma ei vaata seda). Ja seda 14" CRT telekaga vaadates! Signaali saan Tartus, Soinaste masti levialas ja nii S kui Q on mõlemad stabiilselt 98-100%.
Samas pean möönma, et võrreldes varasema ajaga on vähemalt minul vähemaks jäänud pildi hangumist ja heli katkemist. Kui endisest märgatavam ruudutamine on signaaliallikate ja -edastajate poolt teadlikult saavutatud kompromiss, vähendamaks just seda sama katkemist ja hakkimist, siis isiklikult olen sellega isegi nõus - see hanguv telepilt koos luksuva ja kiunuva häälega on ikka sigahäiriv küll!
Kui need asjad aga pole omavahel seotud, siis... ootaks et ruudutamine vähemalt vabakanalites ikkagi vähemaks muutub. :?
Veel midagi eetrisignaalidest, mille muutumist (arenemist) olen viimasel ajal märganud: See on 3G ja 3G+ mobiililevi arenemine. Kasutan Elisa võrgus nn "M-internetti" koos GPRS-modemiga ja varem leidis ja ühendus ta ainult 2G võrguga. Kuna digi-tv vastvõtuantenn pole arvutist ja modemist kaugel, siis üheaegselt telekat vaadata ja internetis surfata eriti ei saanud - mobiili/modemi häired lõid telepildi kohe lukku. Nüüd aga, kui modem on ühendunud netiga eelistatult läbi 3G võrgu, on televastuvõttu segavaid häireid oluliselt vähemaks jäänud. Ja nagu eespool kirjutasin on ka üldises plaanis telepildi hangumist vähemalt minul oluliselt vähemaks jäänud. Võimalik, et see on mingi globaalsem nähtus ja seotud servapidi ka 3G võrkude levipiirkondade arenguga. Näiteks üha enam telefone nendest, mis mul siin suures puumajas ja naabruskonnas aktiivsed on, leiavad kasutamiseks 3G võrgu ja tekitavad vähem häireid selles diapasoonis, millele on tundlik DVB-T vastuvõtt... :roll:
See nüüd minu spekulatsioon. Aga mida teadjam rahvas asjast arvab?
Tervitused trumpistadele ja muudele kodumaistele Kremli käpikutele: https://www.youtube.com/watch?v=EPZ8hdxc9UI&app=desktop
Kasutaja avatar
Chill
Entusiast

Postitus Postitas Chill »

Plinn kirjutas:Noomaaeitea!....
Millegipärast olen järjest sagedamini hakanud ka vabakanalite piltide hulgas märkama ruudutamist. :roll: Viimati märkasin tugevat ruudutamist näiteks täna ETV-s just enne AK uudiseid eetris olnud omasaadete reklaame vaadates. Aga ruudutamist olen teistelgi vabakanalitel justkui varasemast rohkem hakanud märkama (ainult K-11 ei tea - ma ei vaata seda). Ja seda 14" CRT telekaga vaadates! Signaali saan Tartus, Soinaste masti levialas ja nii S kui Q on mõlemad stabiilselt 98-100%.
Samas pean möönma, et võrreldes varasema ajaga on vähemalt minul vähemaks jäänud pildi hangumist ja heli katkemist. Kui endisest märgatavam ruudutamine on signaaliallikate ja -edastajate poolt teadlikult saavutatud kompromiss, vähendamaks just seda sama katkemist ja hakkimist, siis isiklikult olen sellega isegi nõus - see hanguv telepilt koos luksuva ja kiunuva häälega on ikka sigahäiriv küll!
Kui need asjad aga pole omavahel seotud, siis... ootaks et ruudutamine vähemalt vabakanalites ikkagi vähemaks muutub. :?
Veel midagi eetrisignaalidest, mille muutumist (arenemist) olen viimasel ajal märganud: See on 3G ja 3G+ mobiililevi arenemine. Kasutan Elisa võrgus nn "M-internetti" koos GPRS-modemiga ja varem leidis ja ühendus ta ainult 2G võrguga. Kuna digi-tv vastvõtuantenn pole arvutist ja modemist kaugel, siis üheaegselt telekat vaadata ja internetis surfata eriti ei saanud - mobiili/modemi häired lõid telepildi kohe lukku. Nüüd aga, kui modem on ühendunud netiga eelistatult läbi 3G võrgu, on televastuvõttu segavaid häireid oluliselt vähemaks jäänud. Ja nagu eespool kirjutasin on ka üldises plaanis telepildi hangumist vähemalt minul oluliselt vähemaks jäänud. Võimalik, et see on mingi globaalsem nähtus ja seotud servapidi ka 3G võrkude levipiirkondade arenguga. Näiteks üha enam telefone nendest, mis mul siin suures puumajas ja naabruskonnas aktiivsed on, leiavad kasutamiseks 3G võrgu ja tekitavad vähem häireid selles diapasoonis, millele on tundlik DVB-T vastuvõtt... :roll:
See nüüd minu spekulatsioon. Aga mida teadjam rahvas asjast arvab?
Jah,kuna 2G võrk kasutab TDMA süsteemi,ehk siis andmevahetus käib "imppulsidena",siis lähedalasuvatele seadmele tekivad laias sagedusalas häired,eriti hästi on seda kuulda kui asetada 2g telefon või modem töötamise ajal näiteks aktiivkõlarite või võimendi lähedale.
3g võrk kasutab aga CDMA süsteemi,ehk siis suhtlus käib pideva andmevoona.Seega samalaadseid häireid ei teki.Pealegi töötab 3G hulga väiksema võimsusega ja ka kõrgematel sagedustel.
Vasta

Mine “Maapealne Digi-TV”