FTA (vaba leviga) Eesti DVB-T
Re: FTA (vaba leviga) Eesti DVB-T
Mõnus kohe vaadata, et TV6-e pealt Stargate 16:9 formaadis. Tõesti mõnus!!!!
Kiidusõnad TV6-le minu poolt ka!tarvi47 kirjutas:Mõnus kohe vaadata, et TV6-e pealt Stargate 16:9 formaadis. Tõesti mõnus!!!!
Kummardus TV6-le minugi poolt!tarvi47 kirjutas:Mõnus kohe vaadata, et TV6-e pealt Stargate 16:9 formaadis. Tõesti mõnus!!!!
DVB-T, DVB-T2: Golden Media Mania 3 HD & Sony32W4000; antenn 21...69 17dB, kõrgus 45+11 m; võimendi AD20-1,9/AMT; suund Espoo
Ja tänane jalka tuleb ka 16:9-s juba 

Sama asja ootaks ka Kanal11 poolt. Kalev Sport võiks tööle panna formaadi ümberlülimise, et ei peaks käsitsi tegema. Näha on, et kui teha tahetakse, siis ka suudetakse.
- peeter3000
- Digivanake
yle tv2 jalka pilt on paar(1,75) sekundit maas(hiljem) tv6-e pildist.
DVB-T/T2:Eesti-SoomeDigi/ DVB-C:Starman HD/DVB-S: Mabo 125x140cm/TBS5922
Kas Yle signaal käis vahepeal Kuu peal ära 

DVB-T, DVB-T2: Golden Media Mania 3 HD & Sony32W4000; antenn 21...69 17dB, kõrgus 45+11 m; võimendi AD20-1,9/AMT; suund Espoo
Jaa, Kalev sport võiks vaadata kah mis supakad saatele külge kleebib. Eile oli mingi saade kus teemaks Nascar aga supakad rääkisid kogu aeg tennisest ja siis Valujevist ja korvpallist jne. 

No kurat. Spordikanal paneb vaatajad efektiivselt tööle. Ühe kanali kaudu on võimalik pakkuda sulle 3 võistlust samaaegselt: pilt ühelt võistluselt, hääl teiselt võistluselt ja supakad kolmandalt võistluselt. Aga need tuleb siis kõik samaaegselt üksteisest sõltumatult ka läbi seedida. Näete: kaks TV kanalit ja hulka eetriruumi saab hoida kokku. 

Ämbris supakad on nagu Tootsi ishias. TV6 sai nendest lahti; nüüd kargas Kalev spordi kallale 

Praegusel hetkel (kell 21:04) Kalev Spordi supakad vastavad küll teemale, võistlustantsu saade tuleb ja sobivad inglise keelse jutuga kokku küll. Norida ei saa.Zuumbox kirjutas:Ämbris supakad on nagu Tootsi ishias. TV6 sai nendest lahti; nüüd kargas Kalev spordi kallale
Kas keegi oleks nii kena ja skänniks selle kaardi sisse.Tahaks ka kangesti tutvuda sellega,aga märtsi numbrit enam müügis saada pole,ainult aprill.andyman kirjutas:Tänud, ongi märtsi Tehnikamaailmas, jah. Oli meeles, et kuskil nägin seda... Kaardi järgi paistab, et üks saatja tuleb Ristile. Ei tea, millal see käiku võiks minna. Sooviks suvel ikka norm telepilti ka vaadata. Preaegu loode-Eestis seis ikka suht nutune.
TV6 halloo! Väga ebameeldiv on vaadata lopergust "Täheväravat" 
Edit: Nüüd on korras

Edit: Nüüd on korras

Noomaaeitea!....
Millegipärast olen järjest sagedamini hakanud ka vabakanalite piltide hulgas märkama ruudutamist.
Viimati märkasin tugevat ruudutamist näiteks täna ETV-s just enne AK uudiseid eetris olnud omasaadete reklaame vaadates. Aga ruudutamist olen teistelgi vabakanalitel justkui varasemast rohkem hakanud märkama (ainult K-11 ei tea - ma ei vaata seda). Ja seda 14" CRT telekaga vaadates! Signaali saan Tartus, Soinaste masti levialas ja nii S kui Q on mõlemad stabiilselt 98-100%.
Samas pean möönma, et võrreldes varasema ajaga on vähemalt minul vähemaks jäänud pildi hangumist ja heli katkemist. Kui endisest märgatavam ruudutamine on signaaliallikate ja -edastajate poolt teadlikult saavutatud kompromiss, vähendamaks just seda sama katkemist ja hakkimist, siis isiklikult olen sellega isegi nõus - see hanguv telepilt koos luksuva ja kiunuva häälega on ikka sigahäiriv küll!
Kui need asjad aga pole omavahel seotud, siis... ootaks et ruudutamine vähemalt vabakanalites ikkagi vähemaks muutub.
Veel midagi eetrisignaalidest, mille muutumist (arenemist) olen viimasel ajal märganud: See on 3G ja 3G+ mobiililevi arenemine. Kasutan Elisa võrgus nn "M-internetti" koos GPRS-modemiga ja varem leidis ja ühendus ta ainult 2G võrguga. Kuna digi-tv vastvõtuantenn pole arvutist ja modemist kaugel, siis üheaegselt telekat vaadata ja internetis surfata eriti ei saanud - mobiili/modemi häired lõid telepildi kohe lukku. Nüüd aga, kui modem on ühendunud netiga eelistatult läbi 3G võrgu, on televastuvõttu segavaid häireid oluliselt vähemaks jäänud. Ja nagu eespool kirjutasin on ka üldises plaanis telepildi hangumist vähemalt minul oluliselt vähemaks jäänud. Võimalik, et see on mingi globaalsem nähtus ja seotud servapidi ka 3G võrkude levipiirkondade arenguga. Näiteks üha enam telefone nendest, mis mul siin suures puumajas ja naabruskonnas aktiivsed on, leiavad kasutamiseks 3G võrgu ja tekitavad vähem häireid selles diapasoonis, millele on tundlik DVB-T vastuvõtt...
See nüüd minu spekulatsioon. Aga mida teadjam rahvas asjast arvab?
Millegipärast olen järjest sagedamini hakanud ka vabakanalite piltide hulgas märkama ruudutamist.

Samas pean möönma, et võrreldes varasema ajaga on vähemalt minul vähemaks jäänud pildi hangumist ja heli katkemist. Kui endisest märgatavam ruudutamine on signaaliallikate ja -edastajate poolt teadlikult saavutatud kompromiss, vähendamaks just seda sama katkemist ja hakkimist, siis isiklikult olen sellega isegi nõus - see hanguv telepilt koos luksuva ja kiunuva häälega on ikka sigahäiriv küll!
Kui need asjad aga pole omavahel seotud, siis... ootaks et ruudutamine vähemalt vabakanalites ikkagi vähemaks muutub.

Veel midagi eetrisignaalidest, mille muutumist (arenemist) olen viimasel ajal märganud: See on 3G ja 3G+ mobiililevi arenemine. Kasutan Elisa võrgus nn "M-internetti" koos GPRS-modemiga ja varem leidis ja ühendus ta ainult 2G võrguga. Kuna digi-tv vastvõtuantenn pole arvutist ja modemist kaugel, siis üheaegselt telekat vaadata ja internetis surfata eriti ei saanud - mobiili/modemi häired lõid telepildi kohe lukku. Nüüd aga, kui modem on ühendunud netiga eelistatult läbi 3G võrgu, on televastuvõttu segavaid häireid oluliselt vähemaks jäänud. Ja nagu eespool kirjutasin on ka üldises plaanis telepildi hangumist vähemalt minul oluliselt vähemaks jäänud. Võimalik, et see on mingi globaalsem nähtus ja seotud servapidi ka 3G võrkude levipiirkondade arenguga. Näiteks üha enam telefone nendest, mis mul siin suures puumajas ja naabruskonnas aktiivsed on, leiavad kasutamiseks 3G võrgu ja tekitavad vähem häireid selles diapasoonis, millele on tundlik DVB-T vastuvõtt...

Tervitused trumpistadele ja muudele kodumaistele Kremli käpikutele: https://www.youtube.com/watch?v=EPZ8hdxc9UI&app=desktop
Jah,kuna 2G võrk kasutab TDMA süsteemi,ehk siis andmevahetus käib "imppulsidena",siis lähedalasuvatele seadmele tekivad laias sagedusalas häired,eriti hästi on seda kuulda kui asetada 2g telefon või modem töötamise ajal näiteks aktiivkõlarite või võimendi lähedale.Plinn kirjutas:Noomaaeitea!....
Millegipärast olen järjest sagedamini hakanud ka vabakanalite piltide hulgas märkama ruudutamist.Viimati märkasin tugevat ruudutamist näiteks täna ETV-s just enne AK uudiseid eetris olnud omasaadete reklaame vaadates. Aga ruudutamist olen teistelgi vabakanalitel justkui varasemast rohkem hakanud märkama (ainult K-11 ei tea - ma ei vaata seda). Ja seda 14" CRT telekaga vaadates! Signaali saan Tartus, Soinaste masti levialas ja nii S kui Q on mõlemad stabiilselt 98-100%.
Kui need asjad aga pole omavahel seotud, siis... ootaks et ruudutamine vähemalt vabakanalites ikkagi vähemaks muutub.![]()
Veel midagi eetrisignaalidest, mille muutumist (arenemist) olen viimasel ajal märganud: See on 3G ja 3G+ mobiililevi arenemine. Kasutan Elisa võrgus nn "M-internetti" koos GPRS-modemiga ja varem leidis ja ühendus ta ainult 2G võrguga. Kuna digi-tv vastvõtuantenn pole arvutist ja modemist kaugel, siis üheaegselt telekat vaadata ja internetis surfata eriti ei saanud - mobiili/modemi häired lõid telepildi kohe lukku. Nüüd aga, kui modem on ühendunud netiga eelistatult läbi 3G võrgu, on televastuvõttu segavaid häireid oluliselt vähemaks jäänud. Ja nagu eespool kirjutasin on ka üldises plaanis telepildi hangumist vähemalt minul oluliselt vähemaks jäänud. Võimalik, et see on mingi globaalsem nähtus ja seotud servapidi ka 3G võrkude levipiirkondade arenguga. Näiteks üha enam telefone nendest, mis mul siin suures puumajas ja naabruskonnas aktiivsed on, leiavad kasutamiseks 3G võrgu ja tekitavad vähem häireid selles diapasoonis, millele on tundlik DVB-T vastuvõtt...![]()
3g võrk kasutab aga CDMA süsteemi,ehk siis suhtlus käib pideva andmevoona.Seega samalaadseid häireid ei teki.Pealegi töötab 3G hulga väiksema võimsusega ja ka kõrgematel sagedustel.